Αν ο παρατηρητής του πλήθους δεν βρισκόταν εντός ακινητοποιημένου οχήματος σε ώρα αιχμής δεν θα είχε την ευκαιρία να ανακαλύψει το καινούργιο. Για να δει ότι η πρωινή μετακίνηση στους δρόμους της πόλης αναδεικνύει τα σύμβολα της σύγχρονης εργασιακής συνθήκης: μια μικρή τσάντα από ανακυκλωμένο υλικό όπου μεταφέρει το γεύμα της ημέρας ο/η εργαζόμενος/η.

Η lunch bag είναι αναπόσπαστο αξεσουάρ της πρωινής ενδυμασίας. Οι πιο κομψές παρουσίες του πλήθους δίνουν σημασία στη λεπτομέρεια να συνδυάσουν το ένδυμα με το μικρό εξάρτημα που περιέχει την ενδεδειγμένη ποσότητα διατροφής ώστε θερμίδες και τρόπος παρασκευής να συνάδουν με τις υποδείξεις του διατροφολόγου και της «νέας θρησκείας» του well being, στην οποία έχουν εναποθέσει ελπίδες και οράματα ιδανικής σιλουέτας. Αυτή η τσάντα γεύματος λοιπόν δεν θα είναι ποτέ μεγάλων διαστάσεων. Το υλικό της, κάτι από ύφασμα ουδέτερης απόχρωσης ή ανακυκλώσιμου πλαστικού, ποτέ δεν θα διαπληκτιστεί χρωματικά ή σχεδιαστικά με την κυρίαρχη μαύρη δερμάτινη τσάντα της οποίας τα στέρεα χερούλια αντέχουν έως και το βάρος του φορητού υπολογιστή που συναποτελεί απαραίτητο διακριτικό μιας  εργαζόμενης σε γραφείο.

Οι υπερδραστήριες, ίσως μητέρες νηπίων ή επιφορτισμένες και με άλλα καθήκοντα, προσφέρουν στοιχεία της οικογενειακής τους κατάστασης, καθώς ο βιαστικός βηματισμός τους κάνει την αδιανόητα πολύχρωμη lunch bag να χοροπηδά σκοντάφτοντας πάνω στις άλλες υφασμάτινες τετράγωνες tote τσάντες  που βαστάνε γεμάτες βιβλία ή άλλα αγορασμένα είδη.

Οι νεότερες, σβέλτες και – χάρη στα ακουστικά τους – αποστασιοποιημένες από τον κόσμο, έχουν χωροθετήσει στο μεγάλο σακίδιο πλάτης τα εργαλεία του ημερήσιου προγράμματός τους: ρούχα για το γυμναστήριο, παπούτσια βραδινής εξόδου, σνακ και μήλο στην εξωτερική τσέπη του σακιδίου, αδιαφορώντας για το αξεσουάρ που υπογραμμίζει τη σημασία τήρησης του μεσημεριανού γεύματος.

Ανάμεσά τους και οι πιο νωχελικές περιφέρουν τα τρόπαια της καλής εργασιακής τους θέσης και με ύφος υπεροχής περπατάνε στο πεζοδρόμιο με βήματα σταθερά, κοφτά, αβίαστα, κρατώντας  μόνο το χάρτινο ποτήρι του ροφήματός τους  αγορασμένο από το πλησίον του γραφείου τους coffee-deli. Κάποια ώρα άλλωστε θα κάνουν lunch break…