Επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο σε ό,τι αφορά στην εξαφάνιση της 53χρονης Σταυρούλας Γκουγκουλιά από την Κυψέλη, η οποία αγνοούνταν από τις 22 Αυγούστου 2023.

Σύμφωνα με στοιχεία, η σορός της γυναίκας ταυτοποιήθηκε και είναι αυτή που εντοπίστηκε στον Πόρο.

Τελικώς το δείγμα DNA που έδωσε ο πατέρας της στις Αρχές επιβεβαίωσε τον θάνατό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες η άτυχη γυναίκα είχε πάει για νυχτερινό μπάνιο στο Παλαιό Φάληρο και είναι πολύ πιθανό να έχασε τις αισθήσεις της ενώ κολυμπούσε και να πνίγηκε.

Ανοιχτό παραμένει το σενάριο της αυτοκτονίας, ωστόσο, οι δικοί της άνθρωποι δεν αποκλείουν την εγκληματική ενέργεια.

«Κάτι πολύ περίεργο που συμβαίνει αυτή τη στιγμή…»

Μάλιστα ο αδελφός της, μιλώντας στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα», είπε πως «θα το φτάσει μέχρι τέλους, μέχρι να λάμψει η αλήθεια».

«Έχουν ανακατευτεί πάρα πολλά άτομα σε μία σοβαρή υπόθεση όπου κρατάνε στα χέρια τους πληροφορίες και πειστήρια του όλου σκηνικού. Πρέπει όποιος γνωρίζει ό,τι γνωρίζει και ό,τι πιεστήριο έχει  να πάει να το καταθέσει. Εμπιστευόμαστε την Ελληνική Αστυνομία και για το έργο της και για την γρήγορη ανταπόκρισή της μετά τη μήνυση που έχουμε καταθέσει εμείς σαν οικογένεια.

»Η μήνυση είναι κατά παντός υπευθύνου πρώτον και δεύτερον έχουμε μία σειρά από ερωτήματα που πρέπει η Ελληνική Αστυνομία και η Δικαιοσύνη μνα μπουν στη διαδικασία, όπως είναι η άρση απορρήτου των κινητών και των τραπεζικών λογαριασμών και πολλά άλλα πράγματα. Δεν πιστεύω πως ήθελε να αυτοκτονήσει.

»Κάτι πολύ περίεργο που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι ότι μέσα σε ένα πολύν μικρό χρονικό διάστημα, δύο φίλες η μία η φίλη η νηπιαγωγός και μετά η Σταυρούλα, με διαφορά ενός έτους μπήκαν και οι δύο στη διαδικασία να αυτοκτονήσουν; Δεν σου φαίνεται περίεργο; Θα ‘’μιλήσουν’’ τα τηλέφωνα, τα στίγματα, το ημερολόγιο, πολλά πράγματα».

«Το ενδεχόμενο της αυτοχειρίας για εμένα αποκλείεται»

Στην εκπομπή μίλησε και ο ιδιωτικός ερευνητής, Χάρης Βεραμόν.

«Το ενδεχόμενο της αυτοχειρίας για εμένα αποκλείεται. Η γυναίκα είχε μαζί της λεφτά, πετσέτα και παρεό. Είχε πράγματα πουν δείχνουν πως ένας άνθρωπος δεν πάει να αυτοκτονήσει. Το σημείωμά δεν έχει καμία σχέση με την αυτοκτονία αλλά είναι ένα σημείωμα παραπόνων. Είχε κάποια θέματα ζωτικής σημάδια που θα την κρατούσαν στη ζωή. Αυτή τη στιγμή δεν είναι πρώτο η εγκληματική ενέργεια. Δεν είχε κακώσεις πάνω της. Υπάρχει μία ουσία που βρέθηκε αλλά δεν ξέρουμε το ποσοστό και η γυναίκα αυτή έπαιρνε ούτως ή άλλως φαρμακευτική αγωγή».

«Έχω πολλά ερωτήματα σχετικά με την συγκάτοικο»

Στην εκπομπή μίλησε και ο βιολογικός πατέρας Σταυρούλας.

«Είχαμε να μιλήσουμε πολλά χρόνια με την Σταυρούλα. Ξαφνικά το Νοέμβριο μας πήρε τηλέφωνο ο Χάρης Βεραμόν και μας είπε ότι η Σταυρούλα έχει εξαφανιστεί από τον Αύγουστο. Αμέσως ψάξαμε να βρούμε την ξαδέλφη της να ρωτήσουμε αν γνωρίζει κάτι και μας είπε ότι ούτε ο θετός της πατέρας είχε επαφές μαζί της. Ήταν μόνη της στην Αθήνα.

»Μας είπαν ότι επειδή ήταν υιοθετημένη δεν μπορούσαμε να κάνουμε εμείς δήλωση της εξαφάνισης. Τα λάθη δεν είναι μόνο των αρχών είναι και της συγκατοίκου, η οποία δεν μας ενημέρωσε εξ’ αρχής.

»Δεν κατηγορώ κανέναν αλλά έχω πολλά ερωτήματα σχετικά με την συγκάτοικο. Είναι πολύ αδιάφορη. Την έψαχναν όλη μέρα για να πάει να αναγνωρίσει την τσάντα και τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην παραλία και μας λέει ότι κοιμήθηκε αλλού. Η Σταυρούλα ήξερε το καλύτερο μπάνιο, ήταν γοργόνα, εγώ της έμαθα μπάνιο, δεν γίνεται να ήταν δυστύχημα. Είναι σίγουρα έγκλημα».

«Δεν φαινόταν να ήθελε να αυτοκτονήσει»

αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» για όλα όσα είδε. «Ήταν κοντά στις εννιάμιση με δέκα δεν είδα ακριβώς την ώρα. Έρχεται μία γυναίκα ψηλή γύρω στα 52. Εγώ καθόμουν στην παραλία με μία παρέα, ήταν περίπου πέντε μέτρα μακριά. Ήρθε, άφησε την τσάντα της, άλλαξε ρούχα και μπήκε μέσα στη θάλασσα. Κανένα μισάωρο, 40 λεπτά μετά δεν την είδα να βγαίνει», είπε αρχικά.

Όπως είπε ακόμα «φορούσε μαύρα ρούχα» και «δεν φαινόταν όμως ότι ήταν προβληματισμένη και ήθελε να αυτοκτονήσει».

Την επόμενη μέρα το πρωί ο συγκεκριμένος άνθρωπος πήγε πάλι σε εκείνο το σημείο παρατήρησε τα προσωπικά αντικείμενα που είχε αφήσει η γυναίκα από το προηγούμενο βράδυ.

«Την άλλη μέρα όταν πήγα εννιάμιση με δέκα το πρωί γιατί μένω εκεί κοντά και πάω πάντα και πίνω τον καφέ μου, ήταν κάτι γυναίκες που έκαναν μπάνιο και τις ενημέρωσα για τα ρούχα που ήταν από το προηγούμενο βράδυ. Εκείνες μίλησαν με τη ναυαγοσώστρια. Μετά ήρθε το λιμεναρχείο έψαξε την τσάντα αλλά δεν βρήκε κανένα προσωπικό στοιχείο, ούτε ταυτότητα, ούτε τίποτα. Εγώ τους είπα ότι την είχα δει να μπαίνει αλλά όχι να βγαίνει. Μετά από μέρες η ναυαγοσώστρια μου είπε ότι τη βρήκαν νεκρή αλλά δεν αναγνωρίζεται. Είχα πάει και στη ΓΑΔΑ και τους είπα αυτά, αυτά ξέρω. Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω», κατέληξε.