Πριν από καιρό, κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής μου εκπομπής, πήρα ένα μήνυμα, στην πλατφόρμα επικοινωνίας με τους ακροατές, το οποίο ξεκινούσε με τη διεύθυνση του σπιτιού μου και την πινακίδα κυκλοφορίας του αυτοκινήτου μου. Περιελάμβανε κάποιες πληροφορίες για την οικογενειακή μου κατάσταση και στο τέλος με ρωτούσε αν επιθυμώ να καώ ζωντανός μέσα στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο.

Ο συντάκτης του μηνύματος δεν γνώριζε ότι μπορώ να δω την IP διεύθυνσή του η οποία ανήκε σε μία βιομηχανία κάπου προς την Εύβοια. Με τα πολλά, κατάφερα να εντοπίσω το πρόσωπο. Ηταν ένας κακομοίρης. Και κυριολεκτώ. Διότι άρχισε να κλαίει, να ζητάει συγγνώμη και να μου προτείνει χρήματα προκειμένου η υπόθεση να μην προχωρήσει. Δεν προχώρησε. Και δεν του κόστισε τίποτα περισσότερο από ένα ωραία ρεζίλεμα στη δουλειά του. Εκείνη η εμπειρία άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζω τα ανώνυμα τρολ και τους υβριστές στο δίκτυο. Τους δίνω την εικόνα του ανθρώπου που εντόπισα και έβαλα στη θέση του. Κάτι κακομοίρηδες που θεωρούν ότι η μεγαλύτερη υπέρβαση της ζωής τους στοιχειοθετείται από ύβρεις προς κάποιον, υποτίθεται, «επώνυμο».

Κάποια στιγμή ο Πάνος Βλάχος θα αναγκαστεί να ζητήσει συγγνώμη από τον Αρη Πορτοσάλτε που προσφεύγει στη Δικαιοσύνη επειδή, ο καλλιτέχνης, από σκηνής, τραγούδησε ότι πρέπει να μπει σε έναν σάκο, μαζί με τον Αδωνη Γεωργιάδη. Και αν δεν θέλει ο Βλάχος να ζητήσει συγγνώμη, θα του το επιβάλουν οι δικηγόροι του. Αλλιώς θα πρέπει να καταθέσει πολλά καλλιτεχνικά μεροκάματα στον Πορτοσάλτε. Ηδη ο άνθρωπος έκανε ένα βήμα πίσω, δηλώνοντας ότι προτίθεται να μπει και ο ίδιος «στον σάκο». Μέχρι η υπόθεση να φτάσει στα δικαστήρια δεν πρόκειται να ξαναπεί λέξη και όταν έρθει η ώρα του ακροατηρίου θα επικαλεστεί τη σάτιρα. Αυτό που επικαλούνται και τώρα όσοι ανώνυμοι τον υποστηρίζουν στα κοινωνικά δίκτυα, καθυβρίζοντας παράλληλα τον Πορτοσάλτε. Αν όμως ο Βλάχος τούς ζητήσει να τον υπερασπιστούν και ως μάρτυρες, ελάχιστοι θα βγουν από τις τρύπες τους για να υποστηρίξουν το δίκιο του καλλιτέχνη. Γιατί η μαγκιά τελειώνει όταν βγαίνουν οι μάσκες.