Mια αθλήτρια καλλιτεχνικού πατινάζ τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια παράστασης, Disney on ice, στη Μινεσότα των ΗΠΑ και κατέληξε στο νοσοκομείο.

Η 31χρονη Anastasia Olson, που υποδυόταν την «Belle» στην «Πεντάμορφη και το τέρας», είχε μια τρομακτική πτώση, τη στιγμή που άλλος αθλητής έπεσε κατά λάθος πάνω της (την συνεπήρε) σε φιγούρα που έκαναν μαζί. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η κατάστασή της χαρακτηρίζεται σοβαρή.

Μια μητέρα που παρακολουθούσε το πρόγραμμα είπε ότι η «Μπελ» έμοιαζε να τρέμει πριν βρεθεί στο έδαφος μετά από μια περίτεχνη φιγούρα που έκανε μαζί με τον συνάδελφό της, που υποδυόταν το «Τέρας».

«Έκανε τη φιγούρα και ξαφνικά άρχισε να τρέμει και έπεσε», είπε χαρακτηριστικά η γυναίκα, συμπληρώνοντας ότι το περιστατικό συνέβη περίπου στο 40ο λεπτό της παράστασης.

Δείτε το βίντεο

«Η Πεντάμορφη και το Τέρας» είναι μιούζικαλ – ρομαντική ταινία φαντασίας κινουμένων σχεδίων του 1991, σε παραγωγή Walt Disney Animation Studios και σε κυκλοφορία Walt Disney Pictures. Το έργο βασίστηκε στο γαλλικό παραμύθι, με τον ίδιο τίτλο, της Ζαν-Μαρί Λεπρένς ντε Μπωμόν.

Η ταινία πραγματεύεται τη σχέση που αναπτύσσουν το Τέρας – ένας πρίγκιπας μεταμορφωμένος με μάγια – κι η Μπελ, μία όμορφη κοπέλα που φυλακίζεται στο κάστρο του πρώτου. Το Τέρας, για να ξανά γίνει ο πρίγκιπας που ήταν, θα πρέπει να κάνει κάποια να τον αγαπήσει, αλλιώς θα έμενε τέρας για πάντα.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 29 Σεπτεμβρίου 1991, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νέας Υόρκης ως μη ολοκληρωμένη. Κατόπιν, στο El Capitan Theatre, έγινε η κινηματογραφική της πρεμιέρα ως ολοκληρωμένη πλέον, στις 22 Νοεμβρίου του ίδιου έτους. Η ταινία, ακολούθως, έγινε επιτυχημένη στο box-office, με καθαρά έσοδα 425 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Επίσης, οι κριτικές που έλαβε ήταν θετικότατες. Ενώ, της πιστώνεται ότι είναι η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων που είχε υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Αν και δεν το έλαβε το συγκεκριμένο Όσκαρ, κέρδισε άλλα δύο: το Όσκαρ Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής και το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού, για το τραγούδι Beauty and the Beast. Από την άλλη κέρδισε Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας Μιούζικαλ ή Κωμωδίας.

Το 2002 η ταινία χαρακτηρίστηκε από την Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου ως «πολιτιστικά, αισθητικά και ιστορικά σημαντική» και επιλέχθηκε να ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών.