Αυτό με τους τρεις που θα μαζευτούνε την Τρίτη να μας ρωτήσουνε «Απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος»; Εσείς πώς το ‘χετε; Καταρχάς εμένα ρωτάνε ή ξέρουνε αυτοί και θα μας δώσουν την απάντηση; Διότι αν ρωτάνε εμένα θα τους απαντήσω κι εγώ με μια άλλη ερώτηση. Ποιος, ποιος, ποιος μωρό μου ποιος; Δεν ξέρω αν είμαι ο μόνος αλλά δεν καταλαβαίνω τη σύσταση του τρίο και το τι τους ενώνει. Η κυρία Αχτσιόγλου αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας μπουκάλα τον κύριο Τεμπονέρα τον οποίον τώρα καλεί να ενώσουν της φωνές τους σε άλλο μετερίζι.

Ωραία; Ωραία. Ο κύριος Χριστοδουλάκης στη μέση τι ρόλο βαράει; Την κολλητική ουσία; Ή πα να πείσει τον Τεμπονέρα να μη δέσει τα κορδόνια του Μητσοτάκη; Και, πάει στον διάολο πες, το κάνουνε για να δημιουργήσουνε ένα κεντροαριστερό μέτωπο.

Το κόμμα του ο καθένας γιατί δεν το ενημέρωσε; Φοβήθηκαν μην πάρει φως η ιδέα και καεί το εύρημα; Τώρα είναι ωραίο εκεί που κάθεται στα Μετέωρα ο Κασσελάκης και βγάζει φωτό κρατώντας α λα μπρατσέτα την ξανθή κυρία με τα ξεσκισμένα τζιν και φόντο Καλαμπάκα να μαθαίνει ότι ο Τεμπονέρας τάτσι μίτσι κότσι με τον εχθρό-Εφη;

Ευτυχώς δεν λες που δεν τον πέτυχε η είδηση καβάλα στο τρακτέρ με ανοιχτά τα πόδια, και «μπούτια σφιχτά σαν πέρδικες κλειστές στα παντελόνια» που λέει κι ο Ρίτσος να πάθε καμία σφίξη να δεις τις πέρδικες να ξεπετιούνται στον αέρα να γίνουνε κουρέλια καβάλοι και πατζάκια. Για να μην σου πω για τον Ανδρουλάκη να του σφύριζε κάποιος, όλο και κάποιον ρουφιάνο θα ‘χει κοντά, αρχηγός χωρίς ρουφιάνο δε λέει, στ’ αφτί τα νέα για το τρίο Μπελκάντο κι απάνω εκεί που είχε κάνει κεφαλοκλείδωμα στον έρημο αγρότη (τι ωραία φωτό όλο ποίηση και σοσιαλιστικό ρεαλισμό) να του ‘ρθει τρέλα του Κρητίκαρου να σφίξει λίγο παραπάνω τον σβέρκο, πάρ’ τον agricola κάτω. Αγιο είχαμε. Αγιο.

Μόνο στη Νέα Αριστερά δεν έχουνε κανένα πρόβλημα, γιατί αυτοί δεν περιμένανε να τους το πει κανείς. Αφού αυτοί το οργανώσανε και στείλανε την Αχτσιόγλου για τα αρραβωνιάσματα. Εγώ αλλού σταματάω. Στον κύριο Τεμπονέρα. Πώς ρωτάς κύριε «Απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος;». Δεν ξέρεις ποιος αφού στο είπε ο ίδιος ο αρχηγός σου, ναι αυτός με το τυλιχτό δίπλα στον Τάιλερ, και μάλιστα ήταν απ’ τα πρώτα που δήλωσε ο κύριος Κασσελάκης. «Είμαι ο μόνος που μπορεί να νικήσει τον Μητσοτάκη γιατί ξέρω καλύτερα αγγλικά». Πώς τον ξεμπροστιάζεις τώρα και μου κάνεις τον ανήξερο κύριε Τεμπονέρα μου και ρωτάς το πανελλήνιο

«ποιος»; Και «ποιος.

Δεν σου είπα ποιος»;

Ο Μιμίκος ο Γιατρός.

Ετσι να γελάσει και λίγο τα χείλη μας γιατί λίγο να το πάρουμε στα σοβαρά και δούμε την επιστολή που έστειλαν 17 οργανώσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα μούτρα μας. Αστο καλύτερα. Αστο κυρία Τζάκρη μου. Πολύ σωστά το είπατε.

Τον ήπιαμε.

Τι να κάνω κι εγώ;

Χαιρετώ (σαν να μην τρέχει τίποτα).