Μια ανησυχία την είχα. Μόλις διάβασα ότι η Νέα Αριστερά αντιτίθεται στο «σπιράλ στρατιωτικών εξοπλισμών» και στην «ατέρμονη πολυδάπανη κούρσα εξοπλισμών» (29/1).

Ατιμο σπιράλ, είπα μέσα μου.

Αλλά τελικά κοιμήθηκα ήσυχος. Υπέθεσα πως αν κάνει καμία μπούκα ο Ερντογάν θα τον περιλάβουν στα σύνορα ο Χαρίτσης με την Αχτσιόγλου.

Ξύπνησα όμως με χειρότερα νέα. Διότι η «Αυγή» με ενημέρωσε ότι 175 μέλη ΔΕΠ διακήρυξαν πως «η Ελλάδα δεν χρειάζεται ιδιωτικά πανεπιστήμια» (30/1).

Τι χρειάζεται; «Γενναία στήριξη του δημόσιου πανεπιστημίου με χρηματοδότηση». Δηλαδή τη χρηματοδότηση των 175 που αποφάσισαν ότι φτάνουν οι ίδιοι και δεν χρειάζονται άλλοι. Αρκεί να πάρουν κάτι παραπάνω.

Εχει ενδιαφέρον.

Ενα μικρό κόμμα της Αριστεράς αποφασίζει ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται εξοπλισμούς. Μια ομάδα εργαζομένων στα δημόσια Πανεπιστήμια αποφαίνεται ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται ιδιωτικά.

Η Ιερά Σύνοδος θεωρεί ότι δεν χρειάζεται ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών. Και μια μερίδα της Βουλής από το ΚΚΕ έως τους Κασιδιάρηδες δηλώνει πως δεν χρειάζεται να ψηφίζουν οι Ελληνες του εξωτερικού.

Στην πραγματικότητα όλοι θεωρούν πως δεν χρειάζονται όσα δεν τους βολεύουν.

Επιδεικνύουν προφανώς μια υψηλή αίσθηση αυτοπροστασίας αλλά με μάλλον καταστροφικές επιπτώσεις για τους άλλους.

Για ποιον λόγο άραγε οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές στα δημόσια Πανεπιστήμια θεωρούν πως δεν χρειάζεται να υπάρχουν ιδιωτικά;

Ούτως  Ή άλλως τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στη δημόσια εκπαίδευση. Θα παραμείνει δημόσια και δωρεάν για όσους θέλουν να εκπαιδεύονται δημόσια και δωρεάν.

Συνεπώς διαμαρτύρονται για μια υπόθεση που ούτε καν τους αγγίζει.

Είναι η ίδια λογική με τους ιεράρχες. Που δραστηριοποιούνται να προστατεύσουν την οικογένεια όταν οι ίδιοι έχουν ορκιστεί ισόβια αγαμία.

Ή με το ΚΚΕ. Κανείς δεν εμποδίζει τους οπαδούς του στο εξωτερικό να το ψηφίζουν. Απλώς δεν θέλει να ψηφίζουν κι οι οπαδοί των άλλων.

Για τη Νέα Αριστερά δεν λέω τίποτα. Υποψιάζομαι πως το Κογκρέσο μάλλον δεν θα λάβει στα σοβαρά τις ενστάσεις τους όταν προχωρήσει στην πώληση των F-35.

Αν το σκεφτείς καλά όμως τίποτα δεν χρειάζεται να γίνει σε αυτήν τη χώρα. Ισως αρκεί να φύγουμε από το ΝΑΤΟ. Αντε και οριακά να πέσει η ακρίβεια.

Ακόμη κι ο δήμαρχος διέκοψε την ανάπλαση του Στρέφη. Που δεν την ήθελαν τα Εξάρχεια. Την οποία θα κάνει όμως σε συνεννόηση με τους κατοίκους. Δηλαδή με τα Εξάρχεια.

Που ευτυχώς δεν χρειάζονται σπιράλ εξοπλισμών.

Τον Στρέφη θα φυλάει άγημα εθελοντών από τα Εξάρχεια.