Απογοητευμένη από το ΠΑΣΟΚ δηλώνει η Εύη Χριστοφιλοπούλου, που μόλις χθες Δευτέρα 29 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε ότι προσχωρεί στη Νέα Δημοκρατία. Παράλληλα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» η πρώην υφυπουργός εξαπολύει βολές κατά της αντιπολίτευσης που ασκεί ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Τα τελευταία τρία χρόνια έχω απογοητευτεί από τον χώρο τον οποίο υποστήριξα για πάρα πολύ καιρό, το ΠΑΣΟΚ δηλαδή», είπε αρχικά η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ενώ σημείωσε πως ποτέ δεν ήθελε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όσον αφορά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη η πρώην υφυπουργός τόνισε ότι «δεν έχει νόημα να πω κάτι, φοβάμαι ότι έχει εγκλωβιστεί σε έναν στενό κύκλο. Καλό θα ήταν να ανοίξει περισσότερο και να αναθεωρήσει. Ενώ θα μπορούσε ως νεότερη γενιά πολιτικών να ανοίξει τα φτερά του και να πάει σε μια πολιτική ουσιαστικής αντιπολίτευσης έχει παραμείνει στην αντιπολίτευση του «όχι σε όλα». Είναι της δεκαετίας του ’80 αυτή η αντιπολίτευση, έχει παρέλθει».

Ερωτηθείσα αν υπάρχει αντιπολίτευση, απάντησε πως «υπάρχει μια αντιπολίτευση κατακερματισμένη, υπάρχει μια αντιπολίτευση η οποία καταγγέλλει περισσότερο, αλλά είμαστε σε μια εποχή που ο κόσμος χρειάζεται για να πεισθεί πολύ πιο σαφείς προτάσεις και συγκλίσεις».

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Ζούμε σε μια εποχή συγκλίσεων προς το κέντρο»

Για τη Νέα Δημοκρατία τόνισε ότι έχει έναν σοβαρό κεντρώο χώρο. «Έχει τον συντηρητικό χώρο, έχει και τον φιλελεύθερο χώρο άρα εγώ θεωρώ ότι είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα. Ζούμε σε μια εποχή συγκλίσεων προς το κέντρο όπου ο πραγματικός πολιτικός αντίπαλος και εχθρός είναι ο ακροδεξιός λαϊκισμός και ο ακροαριστερός λαϊκισμός. Τα άκρα απειλούν την Ευρώπη, την Ελλάδα», επισήμανε η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Αναφορικά με την άποψή της ότι έφυγε από το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν ήθελε το κόμμα της να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως «δεν το ήθελα σε καμία περίπτωση, από καιρό και εγώ και άλλα μέλη του ΠΑΣΟΚ, το είχαμε επισημάνει με πάρα πολλούς τόνους, όχι γιατί εχθρευόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά διότι πρώτον δεν είμαστε αριστεροί και δεύτερον και κυριότερο ήμασταν πολύ επιφυλακτικοί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε στο παρελθόν με την αντιμνημονιακή οργή και το πώς πολιτεύτηκε με λαϊκισμό πόσο έβλαψε τη χώρα. Και ο κόσμος το έχει καταλάβει αυτό πια και δεν θέλουμε πολλοί από εμάς σε καμία περίπτωση να έχουμε καμία σχέση με εκείνο που υπήρξε ο ΣΥΡΙΖΑ και ούτε με ότι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα».