Η εκδίκηση του Ευάγγελου

Συνέβη την Κυριακή, αλλά ακόμη και σήμερα, εξακολουθεί να με συνταράζει. Ο Βενιζέλος, ο Ευάγγελος, ο πρόεδρος της καρδιάς μας, φιλοξενήθηκε την Κυριακή στην «Αυγή», με άρθρο, για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών! Επειδή έκανα δυο-τρεις ημέρες να το χωνέψω το επαναλαμβάνω, προς ενημέρωση φίλων και γνωστών, δικών του και δικών μου: ο Βενιζέλος, αυτός που αποδεδειγμένα υπήρξε το πιο μισητό πρόσωπο για τον ΣΥΡΙΖΑ, η (κατά τους συριζαίους) προσωποποίηση του τελειωμένου, διεφθαρμένου, καταστροφικού ΠΑΣΟΚ, αρθρογράφησε την Κυριακή στην «Αυγή», με θέσεις οι οποίες ήταν ενισχυτικές της κυβέρνησης, και της νομοθετικής πρωτοβουλίας της, για τα ομόφυλα ζευγάρια!!!

Μιλάμε δηλαδή για τα ύστερα του κόσμου! Ειδικά, αν σκεφτεί κανείς, ότι όπως πληροφορήθηκα, τη σχετική πρωτοβουλία την είχε η «Αυγή», η οποία και του ζήτησε «να γράψει ένα άρθρο για τα ομόφυλα ζευγάρια», και εκείνος απλώς ανταποκρίθηκε θετικά – τοποθετώντας στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το πλήθος των δημοσιευμάτων της εφημερίδας εις βάρος του.

Είναι ανεξίκακος ο Βαγγέλης; Να σου πω δεν ξέρω, δεν είμαι βέβαιος. Απλώς, με αυτό πήρε την εκδίκησή του, νομίζω, έναντι όλων εκείνων που ήθελαν να τον χώσουν φυλακή με τη σκευωρία της Novartis και άλλα ανάλογα άθλια «στησίματα» που του έκαναν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής τους.

Προσπαθώ να σκεφτώ τη μούρη του Τσίπρα, του Θανάση του Καρτερού, του επονομαζόμενου και «μαρούλια», όπως και άλλων τινών, όταν ξεφυλλίζοντας την εφημερίδα τους την Κυριακή, διαπίστωσαν ότι φιλοξενεί άρθρο Βενιζέλου, και σκάω στα γέλια. Δεν είναι και λίγο…

Με χουνέρι, μοιάζει!

Πανικός και τοξικότητα

Εχουν που έχουν τα κακά τους (οικονομικά) χάλια, τα κομματικά μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν και εσωτερικά προβλήματα τα οποία προκαλούν αυταρχικές αν μη τι άλλο συμπεριφορές, οι οποίες δημιουργούν τρομερά προβλήματα στους εργαζόμενους δημοσιογράφους και ουσιαστικά δεν τους αφήνουν να δουλέψουν. Το δυστύχημα είναι ότι οι άνθρωποι έχουν φτάσει στα όρια της απόγνωσης, αλλά οι «πολάκηδες» αυτού του κόσμου ασχολούνται αποκλειστικά με το να βρίζουν τους δημοσιογράφους άλλων μέσων – στο τι γίνεται στα δικά τους μέσα ενημέρωσης δεν ρίχνουν ούτε ματιά. Η λογική της καμήλας που παρατηρεί την καμπούρα των άλλων, όχι τη δική της.

Ο πρόλογος αφορά τον πανικό που γίνεται Στο Κόκκινο, τον ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απέκτησε καινούργια διοίκηση, προσκείμενη στον πρόεδρο Κασσελάκη, και μετά άρχισαν τα όργανα. Αντιγράφω την πρώτη παράγραφο από τη σχετική ανακοίνωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στον ραδιοσταθμό:

«Ζητάμε να σταματήσει να εκπορεύεται ένα διαρκές κλίμα τοξικότητας, «εντολών», απειλών για μειώσεις και ρεβανσισμού απέναντι σε εργαζόμενους του σταθμού. Σε αυτό το κλίμα ζημιά κάνουν και αχρείαστες διαρροές που θέτουν ξανά και ξανά ζήτημα ύπαρξης ή όχι του σταθμού».

Οι εργαζόμενοι υποδεικνύουν ως πηγή του κακού (χαμού) τον διευθυντή του σταθμού, έναν κύριο Γιαννίκο, αλλά εγώ νομίζω ότι υπερβάλλουν. Αλλού πρέπει να αναζητήσουν την αιτία: «δει δη χρημάτων και άνευ τούτων, ουδέν έστι γενέσθαι των δεόντων»…

Info: Ο τεράστιος Δημοσθένης το έχει πει αυτό, απευθυνόμενος στους Αθηναίους, κατά τη συζήτηση στον Δήμο της Αθήνας, για το αν έπρεπε να βοηθήσουν τους κατοίκους της Ολύνθου, που δέχονταν επίθεση από τους Μακεδόνες του Φιλίππου…

Πολάκης κατά σκιτσογράφων

Αναφέρθηκα στους «πολάκηδες» του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν στρέψει την πλάτη στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, να αναφερθώ και στον ίδιο τον «πολλά βαρύ και όχι» βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Πολάκη. Ο οποίος όταν δεν τα βάζει με γυναίκες που υπηρετούν στο ΕΣΥ, για να τις διασύρει και να τις διαπομπεύσει, στα όρια του μισογυνισμού και του ρατσισμού, επιτίθεται με άθλιο τρόπο κατά σκιτσογράφων. Το καινούργιο του θύμα (μετά την προ μηνών χυδαία επίθεσή του στον Δημ. Χαντζόπουλο) είναι ο γνωστός σκιτσογράφος Ηλίας Μακρής, της «Καθημερινής», ο οποίος «τόλμησε» να δημιουργήσει δύο σκίτσα που δεν άρεσαν σε αυτό το «φαινόμενο» της πολιτικής μας ζωής. Η στοχοποίηση, η απροκάλυπτη δολοφονία χαρακτήρα και τα εμετικά σχόλια που διατύπωσε εις βάρος του Μακρή, είναι το λιγότερο σε αυτή την υπόθεση.

Το πιο σοβαρό είναι ότι και ο καινούργιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασσελάκης, προκειμένου περί αυτού του ψευτονταή πολιτικού, ακολουθεί την τακτική του προκατόχου του. Κλείνει τα μάτια, και σιωπά. Και κάπως έτσι αυτός ο τύπος συνεχίζει ανεξέλεγκτος να ρυπαίνει τον χώρο της πολιτικής με το ήθος και τη συμπεριφορά του. Γιατί «αυτοί είστε», που τους λέει και ο Κουτσούμπας!

Τραυματίας (πρώην) αρχηγός

Την είδηση την οφείλουμε στο powergame.gr και από τη στιγμή που δεν διαψεύστηκε, υποχρεωτικά την αποδεχόμαστε ως πραγματική: αναφέρομαι στον τραυματισμό του προέδρου Αλέξη του απόμαχου, του βετεράνου, σε φιλικό αγώνα μπάσκετ. Εν πρώτοις, να ευχηθούμε από καρδιάς στον πρόεδρο, να είναι ελαφρύς ο τραυματισμός, και να αποθεραπευτεί γρήγορα.

Κατά δεύτερον, μια φιλική συμβουλή, την οποία δίδω αφιλοκερδώς σε διάφορους φίλους που βρίσκονται σε middle age κατάσταση, και αδυνατούν να το παραδεχθούν, και να το αποδεχθούν: για να παίξεις σε ένα ομαδικό άθλημα, χρειάζεται προετοιμασία, και όχι απλό 5λεπτο «ζέσταμα». Ή το παίρνω μια μπάλα και παίζω ποδόσφαιρο ή μπάσκετ, εγκυμονεί κινδύνους για τα άτομα που είναι μια ζωή αγύμναστα, και ξαφνικά τους ήρθε η – ωραία – ιδέα να κάνουν τα τζόβενα, αδιαφορώντας για το βάρος, την ηλικία, τους επιβαρυμένους χιαστούς και τους ταλαιπωρημένους μηνίσκους. Το έχουμε δει να συμβαίνει και κάθε φορά αναρωτιόμαστε για την απρονοησία των τραυματιών.

Και έπειτα από αυτή τη σύντομη, εκπαιδευτικού χαρακτήρα, επισήμανση, σημειώνω ότι ακριβώς τον ίδιο τραυματισμό είχε τον Σεπτέμβριο του 2022 ο πρόεδρος Νίκος (Ανδρουλάκης), το 1997 ο Κώστας Καραμανλής, ενώ πρόσφατο θύμα είναι και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος, ο οποίος προ δύο εβδομάδων «έμεινε» από τη μέση του, και ακόμη δεν φαίνεται να έχει επανέλθει κανονικά.

«Παιδιά» (σε εισαγωγικά φυσικά…) προσοχή.

Οπως λέει κι ένα τραγούδι του συγκροτήματος Λαθρεπιβάτες, «δεν φταίω εγώ που μεγαλώνω, χτυπάει αλύπητα ο χρόνος, δεν φταίω εγώ που μεγαλώνω, φταίει η ζωή που ‘ναι μικρή»…

Υπουργικό ναι, Αμερική γιοκ

Σε άλλα νέα της ημέρας τώρα, ο πρόεδρος Κυριάκος φαίνεται να αναρρώνει ταχέως από τη γρίπη, μετά το 5ήμερο που τον ταλαιπώρησε, και όπως ανήγγειλε ο ίδιος στους συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου, σήμερα καλώς εχόντων των πραγμάτων, και αν δεν έχει τίποτε πισωγυρίσματα, «θα είναι γραφείο». Το οποίο με τη σειρά του σημαίνει ότι θα συγκληθεί και το αναβληθέν Υπουργικό Συμβούλιο. Το dress code επιβάλλει να φορεθούν μάσκες – εξυπακούεται.

Τρία είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν το Υπουργικό. Ναι, εσείς γνωρίζετε (διότι εμείς το έχουμε υπερπροβάλει, επειδή το Μέγαρο Μαξίμου το τροφοδοτεί…) το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Οχι όμως μόνο. Είναι και οι αλλαγές που προτείνει το υπουργείο Δικαιοσύνης για την επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης, όπως και σοβαρές αλλαγές που προτείνει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφορικά με τη λειτουργία του υπουργείου.

Υπουργικό ναι, Αμερική γιοκ, για τον πρόεδρο Κυριάκο. Δεν πρόκειται να ταξιδέψει, είναι οριστικό. Δεν κατάφεραν να σωθεί η επίσκεψη σε Νέα Υόρκη και Σικάγο…

Κρίμα θα πω, διότι το event στη Νέα Υόρκη είναι εξαιρετικά σημαντικό, και αφορά επενδύσεις. Ισως επαναπρογραμματιστεί για την άνοιξη…