Σε κελί, με χειροπέδες, φορώντας το νυφικό της, πέρασε την ημέρα του γάμου της μία νύφη στο Μεξικό, η οποία συνελήφθη λίγη ώρα πριν την τελετή, όπως και ο γαμπρός, για υπόθεση που αφορά σε εκβιασμούς και απαγωγές, που είναι πιθανό να συνδέεται με καρτέλ ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η νύφη, ονόματι Nancy N., συνελήφθη στις 22 Δεκεμβρίου, την ημέρα που ήταν προγραμματισμένο να παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς της Clemente N, γνωστό και με το παρατσούκλι «Ratón».

Οι εισαγγελείς έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες που δείχνουν τη Nancy N. με νυφικό και χειροπέδες, περιτριγυρισμένη από αστυνομικούς. Αν και η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι ο γαμπρός οδηγήθηκε με τη νύφη στο τμήμα, άλλα ΜΜΕ αναφέρουν ότι τελικά κατάφερε να αποδράσει.

Έξι ακόμη άνδρες συνελήφθησαν εκείνη την ημέρα.

Η συμμορία κατηγορείται ότι ασκούσε πιέσεις σε εμπόρους πουλερικών κοντά στην Πόλη του Μεξικού, και ότι είχε απαγάγει τέσσερις υπαλλήλους ενός καταστήματος πουλερικών στην κοντινή Τολούκα. Πολλά από τα μέλη της συμμορίας είχαν ψευδώνυμα και οι εισαγγελείς έχουν καταφέρει να προσδιορίσουν τον ρόλο του καθένα στο δίκτυο των εκβιασμών.

Ένας από τους συλληφθέντες που ονομάζεται Santiago N., φέρεται να οδηγούσε το φορτηγάκι που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά των θυμάτων των απαγωγών.

Ένας άλλος άνδρας με το παρατσούκλι «Κοτόπουλο», που ταυτοποιήθηκε ως Misael N. «επέβλεπε τους εκβιασμούς» στην περιοχή.

Ένα τρίτο μέλος της συμμορίας, ο Nabor N., φέρεται να έδινε τις εντολές για τη ρύθμιση του εμπορίου πουλερικών και αβγών.

Οι ύποπτοι πιστεύεται ότι συνδέονται με ένα καρτέλ ναρκωτικών, γνωστό ως La Familia Michoacana, το οποίο κατηγορήθηκε για τη δολοφονία έξι ανθρώπων με drone στο νότιο Μεξικό στις αρχές Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τις Αρχές, το συγκεκριμένο έγκλημα εντάσσεται σε έναν ευρύτερο «πόλεμο» ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες για τον έλεγχο της περιοχής.