Η αντίστροφη μέτρηση για την πιο μαγική εποχή του χρόνου, τα Χριστούγεννα, έχει ξεκινήσει. Ηδη οι πόλεις σε ολόκληρο τον πλανήτη έχουν γεμίσει με λαμπιόνια. Σε ορισμένα, ωστόσο, μέρη παίρνουν πιο σοβαρά αυτή την εποχή.

Το Λονδίνο φαίνεται πως πρωταγωνιστεί στη λίστα με τα πιο εντυπωσιακά μέρη την περίοδο των Χριστουγέννων καθώς συγκεντρώνει τις περισσότερες αναρτήσεις και προβολές στα social media.

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε ακτοπλοϊκή εταιρεία η πρωτεύουσα της Αγγλίας όχι μόνο βρίσκετε στην κορυφή της λίστα αλλά έχει κατακτήσει πέντε από τις δέκα πρώτες θέσεις, με τα χριστουγεννιάτικα φώτα της Regent Street να μην έχουν αντίπαλο.

Ο λονδρέζικος δρόμος που οδηγεί από τη στάση του μετρό Piccadilly Circus στην πολύβουη και γεμάτη μαγαζιά Oxford Street είναι μια πραγματική χριστουγεννιάτικη όαση, με εκατομμύρια λαμπιόνια να κάνουν τη νύχτα μέρα. Έτσι, είναι λογικό πως τόσο ντόπιοι αλλά και οι επισκέπτες του Λονδίνου εντυπωσιασμένοι από το χριστουγεννιάτικο θέαμα τραβούν βίντεο στα social media τους, καθώς περπατούν στην Regent Street.

Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκουμε το Covent Garden στο Λονδίνο, ενώ το Brussels by Lights στις Βρυξέλλες βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Στην τέταρτη θέση, είναι ο Βοτανικός Κήπος του Εδιμβούργου στη Σκωτία, ενώ την πρώτη πεντάδα κλείνουν τα χριστουγεννιάτικα φώτα της Oxford Street και πάλι στο Λονδίνο.

@jululululiet a walk through the christmas lights on regent street #london ♬ john lennon happy xmas – Juliet

Ακολουθούν τα δέκα καλύτερα μέρη στην Ευρώπη σύμφωνα με τις αναρτήσεις του TikTok, για να θαυμάσετε εκατομμύρια λαμπιόνια τις φετινές γιορτές:

Regent Street, Λονδίνο

Covent Garden, Λονδίνο

Brussels by Lights, Βρυξέλλες

Βοτανικός Κήπος, Εδιμβούργο

Oxford Street, Λονδίνο

George Square, Γλασκώβη,

Bahnhofstrasse, Ζυρίχη

Carnaby Street, Λονδίνο

Κολμάρ, Γαλλία

Βασιλικοί Βοτανικοί Κήποι, Λονδίνο