Η καρδιά ολόκληρης σχεδόν της Ελλάδας χτυπούσε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στους ρυθμούς του 40ού Αυθεντικού Μαραθωνίου. Ανθρωποι από διάφορα σημεία του πλανήτη έφθασαν με αεροπλάνα και… τρένα στην Αθήνα για να λάβουν μέρος σε έναν αγώνα που μόνο χαρά και αισιοδοξία στις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές που ζούμε μπορεί να προσφέρει.

Οι εικόνες με ανθρώπους κάθε ηλικίας και ιδιαίτερα τα τρισχαριτωμένα μικρά παιδιά να αγωνίζονται δίνουν το μήνυμα ότι ο αθλητισμός όχι μόνο ενώνει (ακόμα και ανθρώπους με εντελώς διαφορετικά πιστεύω και πεποιθήσεις) αλλά μας κρατάει υγιείς. Υγιείς και σε… απόλυτη φόρμα (για όσους βέβαια έχουν τη διάθεση να σηκωθούν από τον καναπέ).

Κάποιοι από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ σηκώθηκαν το weekend από τους… κόκκινους καναπέδες για να παρακολουθήσουν μέσα σε ένα βροχερό σκηνικό τις εξελίξεις στο κόμμα τους.

Νομίζω ότι όλα μοιάζουν θαμπά και βαρετά, όταν οι μεγάλες πρωτεύουσες του πλανήτη μάς καλούν από τώρα να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα. Μέσα σε ένα παραμυθένιο σκηνικό, με χιλιάδες φώτα, χρυσοποίκιλτους αγγέλους, στρατιωτάκια, βασίλισσες με πλουμιστά φορέματα, όμορφα πριγκιπόπουλα, αστέρια, αρκουδάκια, Αϊ-Βασίληδες πάνω σε χιονισμένες άμαξες.

Το Λονδίνο και το Παρίσι είναι οι πλέον φαντασμαγορικά στολισμένες πόλεις. Τα πολυκαταστήματα, τα μικρότερα μαγαζιά, τα εστιατόρια, οι τσαγερί με τα εκπληκτικά γλυκά, οι δρόμοι, τα πάντα στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Το παραμύθι των Χριστουγέννων έχει ήδη ξεκινήσει και εμείς αισθανόμαστε την ανάγκη να γίνουμε και πάλι παιδιά!