Ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, που στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους, έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν κατηγορίες για τρομοκρατία και συγκεκριμένα στην πατρίδα του, την Τυνησία.

Ένα βίντεο που κατέγραψε ένας κάτοικος της περιοχής δείχνει τον δράστη, ντυμένο με ένα φωσφορίζον πορτοκαλί μπουφάν και ένα λευκό κράνος, να κρατά ένα όπλο.

Αφού κατέβηκε από ένα σκούτερ, πυροβόλησε πολλές φορές στο δρόμο πριν κυνηγήσει τα δύο θύματα από τη Σουηδία, στην είσοδο ενός κτιρίου. Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 19:15 τοπική ώρα.

Η στιγμή που ο δράστης έχει ανοίξει πυρ έξω στον δρόμο

Εκτός από τα δύο θύματα, τραυματίστηκε ένας οδηγός ταξί αλλά σε σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

Ο ύποπτος, ο οποίος ισχυρίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος σε διάφορα βίντεο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έχει ταυτοποιηθεί αλλά παραμένει ελεύθερος μέχρι αυτήν την ώρα.

Σύμφωνα με τη βελγική τηλεόραση ο δράστης, είναι ο Λασουέντ Αμπντεσλάμ, 45 ετών, τυνησιακής καταγωγής, κάτοικος Βρυξελλών.

Εξακολουθεί να διαφεύγει, όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ Ντε Κροο. Ο ίδιος επιβεβαίωσε την καταγωγή του δράστη και αποκάλυψε πως διέμενε παράνομα στο Βέλγιο.

Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και δήλωσε πως είχε επικοινωνία με τον Σουηδό ομόλογό του.

Eπίσης, ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέφερε ότι επετράπη στους φιλάθλους του ποδοσφαίρου που ήταν στο στάδιο King Baudouin να φύγουν μόνο αφού κρίθηκε πως ήταν ασφαλές.

Τόνισε ότι την έρευνα διενεργεί η ομοσπονδιακή εισαγγελία, λόγω του πιθανού τρομοκρατικού κινήτρου. Ο πρωθυπουργός Ντε Κρόο συνέστησε σθεναρά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.