Στην πέμπτη ημέρα βρίσκεται ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς με τις εικόνες από τις βομβαρδισμένες περιοχές και τους εκατοντάδες νεκρούς να αποτυπώνουν τη φρίκη από τα χτυπήματα των αντιμαχόμενων πλευρών.

Την ώρα που το Ισραήλ φαίνεται πως βρίσκεται ένα βήμα πριν τις χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, οι εικόνες που έρχονται από τους βομβαρδισμούς αλλά και τα στοιχεία για τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών συγκλονίζουν.

Το Al Jazeera παρουσιάζει το νεότερο απολογισμό για τους νεκρούς και τους τραυματίες σε Γάζα και Ισραήλ.

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας

Συγκεκριμένα, στη Γάζα έχουν σκοτωθεί 950 άνθρωποι και οι τραυματίες είναι 5.000.

Στη Δυτική Όχθη έχουν σκοτωθεί 23 και οι τραυματίες φτάνουν τους 130.

Στο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί 1.200 και έχουν τραυματιστεί 3.007.

Άλλοι 18 μαχητές της Χαμάς νεκροί, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό

Ο επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος Τύπου του Ισραήλ δήλωσε στην εφημερίδα Hayom του Ισραήλ ότι μόνο την τελευταία ημέρα οι ισραηλινές δυνάμεις εξόντωσαν 18 μαχητές της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης, ενώ από το Σάββατο τα πτώματα μαχητών που έχουν καταμετρηθεί είναι τουλάχιστον 1.000.

«Αυτό δείχνει την κλίμακα της επίθεσης. Είχαν εξοπλισμό και αξιώσεις για κατάκτηση, όχι για επιδρομή αλλά για κατάκτηση», υποστήριξε ο ίδιος.

Θρήνος για τους νεκρούς από τον πόλεμο

Αυξήθηκε ο αριθμός των εκτοπισμένων στη Γάζα

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, περισσότεροι από 260.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στη Γάζα, με περισσότερους από 175.000 να έχουν βρει καταφύγιο σε 88 σχολεία του ΟΗΕ, με τον αριθμό να αυξάνεται καθώς συνεχίζονται οι αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι τα κεντρικά γραφεία της θυγατρικής των Ηνωμένων Εθνών στη Γάζα, της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA), υπέστησαν σημαντικές ζημιές από τους σφοδρούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον πολιορκημένο θύλακα κατά τη διάρκεια της νύχτας.