Για πέμπτη ημέρα συνεχίζεται το αιματοκύλισμα μετά την κήρυξη πολέμου από το Ισραήλ στη Χαμάς έπειτα από την αιφνιδιαστική επίθεση που πραγματοποίησε η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση το περασμένο Σάββατο με μπαράζ ρίψεων ρουκετών και χτυπήματα από μαχητές της σε μια σειρά ισραηλινές πόλεις, ιδιαίτερα κοντά στη Λωρίδα της Γάζας.

Εφιαλτική ήταν η νύχτα στη Γάζα αφού η επιχείρηση «Σιδερένια Σπαθιά», όπως την έχουν ονομάσει οι Ισραηλινοί, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ πληθαίνουν οι αναφορές ότι ο ισραηλινός στρατός θα προχωρήσει σε χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα αφού υπάρχει μαζική συγκέντρωση στρατευμάτων στα νότια.

Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων είναι είναι τουλάχιστον 1.055, ενώ σύμφωνα με εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού οι νεκροί από τη μεριά του Ισραήλ έχουν ανέλθει στους 1.200. Πολλές χιλιάδες είναι οι τραυματίες, Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί.

Πολλοί ήταν οι Παλαιστίνιοι που επιχείρησαν να ξεφύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας μετά την έναρξη των βομβαρδισμών από τη μεριά του Ισραήλ, όμως οι ισραηλινές δυνάμεις έφτασαν να βομβαρδίσουν το νότιο πέρασμα της Ράφα προς την Αίγυπτο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε διάγγελμά του εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στο Ισραήλ, οι ΗΠΑ διπλασιάζουν τη βοήθειά τους, με τους εκπροσώπους της Χαμάς να σημειώνουν ότι το μήνυμά του καλύπτει τα «εγκλήματα και την τρομοκρατία» του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, αλλά και ο ΠΟΥ έχουν ζητήσει να ανοίξει ανθρωπιστικός διάδρομος προς την πολιορκημένη Γάζα έτσι ώστε να φτάσει η απαραίτητη ιατρική βοήθεια, κάτι που το Ισραήλ μέχρι στιγμής αρνείται. Σύμφωνα με τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Τζέικ Σάλιβαν, διεξάγονται συνομιλίες με το Ισραήλ και την Αίγυπτο όσον αφορά την ιδέα να προσφερθεί ασφαλής διέλευση για τους αμάχους ώστε να φύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας.

Εν τω μεταξύ, η Χαμάς προχώρησε σε νέες ρίψεις ρουκετών στην πόλη Ασκελόν μετά από προειδοποίηση που εξέδωσε, ενώ έχει απειλήσει ότι θα σκοτώνει έναν όμηρο (υπολογίζονται σε 100 με 150) για κάθε νέο βομβαρδισμό αμάχων. Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν ανταλλάξει πυρά και με μαχητές της λιβανέζικης Χεζμπολάχ, ενώ η οργάνωση από τον Λίβανο έχει πραγματοποιήσει επίθεση με ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ.

Το Ισραήλ έχει ανακοινώσει, επίσης, ότι βλήματα έπεσαν στο έδαφός του και από τη μεριά της Συρίας.

Δείτε live εικόνα από τη Γάζα

15:59 Πόσο μεγάλος είναι ο στρατός του Ισραήλ και η χρηματοδότησή του από τις ΗΠΑ

Γράφημα του Al Jazeera δείχνει τις δυνάμεις του Ισραηλινού στρατού, έναν από τους ισχυρότερους στρατούς στη Μέση Ανατολή.

Από το 1946 έως το 2023 το Ισραήλ έχει λάβει περίπου 263 δισ. δολάρια  από τις ΗΠΑ.

Γράφημα με την ισχύ του Ισραηλινού στρατού

15:52 «Ετοιμαζόμαστε να μπούμε στη Γάζα»

«Ετοιμαζόμαστε να μπούμε στη Γάζα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, μιλώντας στο Fox News για τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

15:44 17 Βρετανοί σκοτώθηκαν ή αγνοούνται μετά τις επιθέσεις της Χαμάς

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Τζέιμς Κλέβερλι, μετέβη σήμερα στο Ισραήλ για να δείξει την αλληλεγγύη του προς τον ισραηλινό λαό μετά τις επιθέσεις της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, ανακοίνωσε το Foreign Office.

Δεκαεπτά βρετανοί υπήκοοι, ανάμεσά τους και παιδιά, σκοτώθηκαν ή αγνοούνται στο Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς το περασμένο Σάββατο, μετέδωσε το BBC επικαλούμενο επίσημη πηγή.

15:35 Σειρήνες ηχούν και στο Τελ Αβίβ

Σειρήνες ηχούν αυτή την ώρα και στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.

15:26 «Θα πεθάνεις» έγραψε Τούρκος υπουργός στον Νετανιάχου

«Μια ημέρα θα σε πυροβολήσουν και εσένα… θα πεθάνεις».

Αυτά είναι τα λόγια του Τούρκου υφυπουργού Παιδείας, Ναζίφ Γιλμάζ προς τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. Συγκεκριμένα ο Γιλμάζ αναδημοσίευσε ένα βίντεο του Νετανιάχου που έδειχνε τους βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού στη Γάζα σχολιάζοντας πως κάποια μέρα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα πάθει ακριβώς το ίδιο.

15:20 Βασιλιάς Ιορδανίας: Καμιά ειρήνη δεν είναι δυνατή στη Μέση Ανατολή χωρίς την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας, Αμπντάλα, δήλωσε σήμερα ότι καμία ειρήνη δεν είναι δυνατή στην Μέση Ανατολή χωρίς την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους δίπλα στο Ισραήλ.

Η κλιμακούμενη βία έδειξε ότι η περιοχή «δεν θα έχει σταθερότητα, ασφάλεια ή ειρήνη» χωρίς την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους κυρίαρχου επί των εδαφών που το Ισραήλ κατέλαβε το 1967 κατά τον Πόλεμο των Εξι Ημερών.

Η λύση των δύο κρατών είναι η μοναδική επιλογή, δήλωσε ο βασιλιάς Αμπντάλα κατά την εναρκτήρια της κοινοβουλευτικής περιόδου ομιλία του.

Η Ιορδανία είναι ο τοποτηρητής των ιερών τόπων του ισλάμ στην Ιερουσαλήμ, ανάμεσά τους και το τέμενος Αλ-Ακσα, και εγγυητής του καθεστώτος που τους διέπει.

15:07 Δεν αμφισβητείται η ανθρωπιστική βοήθεια προς την Παλαιστίνη αλλά η οικονομική λέει η Φον ντερ Λάιεν

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε σήμερα, Τετάρτη ότι η δολοφονία Ισραηλινών αμάχων από την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς ήταν μια εν ψυχρώ πράξη πολέμου και αντικατοπτρίζει ένα «αρχαίο κακό».

«Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι στον ορισμό αυτού του είδους φρίκης. Και μπορεί να υπάρξει μόνο μία απάντηση σε αυτό. Η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ. Και υποστηρίζουμε πλήρως το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του» τόνισε η ίδια.

Στη συνέχεια υποστήριξε επίσης την πλήρη αναθεώρηση της οικονομικής στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παλαιστινιακά έργα.

15:02 Χωρίς ρεύμα η Λωρίδα της Γάζας

Χωρίς ρεύμα αυτή την ώρα η Λωρίδα της Γάζας καθώς, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Quds, το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σταμάτησε να λειτουργεί λόγω έλλειψης καυσίμων.

14:56 «Μόνο η σύζυγος του Νετανιάχου δεν θέλει κυβέρνηση εθνικής ενότητας»

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η haaretz από το Λικούντ, του οποίου ηγείται ο Νετανιάχου, η σύζυγος του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Σάρα Νετανιάχου δεν ενδιαφέρεται για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Εκπρόσωπος του κόμματος απαντώντας σε αυτές τις διαρροές, απάντησε ότι «αυτή την ώρα το ζητούμενο είναι η ενότητα».

14:52 Ανοίγουν ξανά τα σχολεία στο Ισραήλ

Τα ισραηλινά σχολεία, που παραμένουν κλειστά από την Κυριακή λόγω της επίθεσης που εξαπέλυσε η Χαμάς και του επακόλουθου πολέμου που κήρυξε το Ισραήλ κατά της παλαιστινιακής οργάνωσης, θα ξαναλειτουργήσουν την ερχόμενη Κυριακή αλλά σε καθεστώς εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ανακοίνωσε σήμερα το ισραηλινό υπουργείο Παιδείας.

14:47 Πώς μια 25χρονη έσωσε ένα κιμπούτς από τους ενόπλους της Χαμάς

Η 25χρονη Ινμπαρ Λίμπερμαν με τον σκύλο της

Μια 25χρονη ισραηλινή ηγήθηκε της ομάδας ασφαλείας στην οποία ήταν επικεφαλής στο κιμπούτς Νιρ Αμ, σκοτώνοντας περισσότερους από 20 μαχητές της Χαμάς, μετατρέποντας παράλληλα σε αδιαπέραστο φρούριο την κοινότητα, ενώ τα διπλανά κιμπούτζ υπέστησαν μεγάλες απώλειες.

Η 25χρονη Ινμπαρ Λίμπερμαν, αντιμετωπίζεται από τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ως ηρωίδα τονίζοντας πως «όταν όλα τελειώσουν τι αξίζει να λάβει το βραβείο Ισραήλ». «Η ιστορία της, που δημοσιεύεται παντού, δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο – για την ψυχραιμία, το θάρρος και τη γενναιότητά της. Χάρη στην Inbal, σώθηκαν δεκάδες ζωές», αναφέρουν τα ισραηλινά μέσα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

14:38 Εννιά οι νεκροί στην υπηρεσία του ΟΗΕ στη Γάζα

Εννιά υπάλληλοι του ΟΗΕ έχουν σκοτωθεί στις αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα από το Σάββατο.

«Η προστασία των αμάχων είναι υψίστης σημασίας, ακόμη και σε περιόδους συγκρούσεων» αναφέρει σε ανάρτησή της η UNRWA ο κύριος πάροχος βασικών υπηρεσιών σε πάνω από 3,6 εκατομμύρια εγγεγραμμένους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

14:27 Ουρές Παλαιστινίων για λίγο νερό

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για την Παλαιστίνη δήλωσε στο Al Jazeera ότι η Γάζα διαθέτει τρόφιμα και νερό για λιγότερο από δύο εβδομάδες

Υπό το φόβο της εξάντλησης των αποθεμάτων νερού, Παλαιστίνιοι, σχηματίζουν ουρές για να εξασφαλίσουν λίγο πολύτιμο νερό.

Δείτε τις φωτογραφίες

Μικρά παιδιά περιμένουν να γεμίσουν μπιτόνια με νερό

Παιδιά γεμίζουν μπουκάλια με νερό

Μικρά παιδιά στην ουρά για λίγο νερό

Αγοράκι γεμίζει ένα μπουκάλι με νερό

14:20 «Το Ισραήλ δεν συμπεριφέρεται ως κράτος» στη Λωρίδα της Γάζας, λέει ο Ερντογάν

Το Ισραήλ δεν συμπεριφέρεται «ως κράτος» στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε νέες επιδρομές σήμερα σε αντίποινα για την αιματηρή επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Το Ισραήλ δεν πρέπει να ξεχνά πως, αν συμπεριφέρεται ως οργάνωση μάλλον παρά ως κράτος, θα καταλήξει να αντιμετωπίζεται ως τέτοια» δήλωσε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους, καταγγέλλοντας τις «επονείδιστες μεθόδους» του ισραηλινού στρατού.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

14:16 Το Ισραήλ απείλησε ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή από την Αίγυπτο

Aνθρωπιστική αυτοκινητοπομπή από την Αίγυπτο, που μετέφερε ιατρικές προμήθειες, απειλήθηκε από το Ισραήλ την Τρίτη, σύμφωνα με το Al Jazeera.

14:08 Η Παλαιστίνη κατηγορεί το Ισραήλ για χρήση βομβών φωσφόρου

Η Παλαιστίνη ζητά από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να εξετάσει τη χρήση απαγορευμένων όπλων από το Ισραήλ κατά τον βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πληθαίνουν οι αναφορές για χρήση βομβών φωσφόρου, οι οποίες είναι απαγορευμένες διεθνώς.

«Το Ισραήλ χρησιμοποιεί διεθνώς απαγορευμένα όπλα για να βομβαρδίσει αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας», είπε στο Al Jazeera ο Παλαιστίνιος υπουργός Δικαιοσύνης, Μοχάμεντ Φαχάντ Αλ-Σαλαλντέχ.

«Η χρήση λευκού φωσφόρου και άλλων απαγορευμένων όπλων από το Ισραήλ απαιτεί την επέμβαση του ΔΠΔ», τόνισε ο υπουργός.

13:58 Πώς είναι να ζεις στην πολιορκημένη και υπό βομβαρδισμό Γάζα

Το Al Jazeera έχει δημιουργήσει ένα γράφημα για την κατάσταση στην πολιορκημένη και υπό βομβαρδισμό Γάζα.

Στον θύλακα ζουν 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι, με τα παιδιά να αποτελούν το 50%. 1,7 εκατομμύρια ζουν σε προσφυγικούς καταυλισμούς, ενώ η περιοχή έχει μέγεθος μόλις 365 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Δραματικά είναι τα στοιχεία για την έλλειψη νερού, για τη φτώχεια, για την επισιτιστική ανασφάλεια, για την ανεργία και για τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση.

Γράφημα του Al Jazeera για τη Γάζα

13:49 Έφτασε

το πρώτο φορτίο αμερικάνικων όπλων στο Ισραήλ – Αύριο  Πέμπτη το επισκέπτεται ο Μπλίνκεν

Σύμφωνα με τους New York Times, το πρώτο φορτίο αμερικάνικων όπλων έφτασε στο Ισραήλ, ενώ ο υπουργός Άντονι Μπλίνκεν θα πραγματοποιήσει επίσκεψη αύριο Πέμπτη έτσι ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση μαζί με τους εκπροσώπους της ισραηλινής κυβέρνησης.

Όπως σημειώνει η αμερικάνικη εφημερίδα, υπάρχει ο φόβος για επέκταση της σύγκρουσης στην πάντα «καυτή» Μέση Ανατολή.

Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητήσει ο Μπλίνκεν με τους Ισραηλινούς αξιωματούχους είναι και το ζήτημα των ομήρων που βρίσκονται στα χέρια της Χαμάς μετά την αιφνιδιαστική επίθεσή της το Σάββατο.

Ο Μπλίνκεν αναμένεται να στείλει και μήνυμα στους συμμάχους της Χαμάς να μην εμπλακούν στον πόλεμο με το Ισραήλ.

13:40 Επαφές Πεκίνου – Καΐρου για την «αναζήτηση λύσης στον πόλεμο»

Η Κίνα ήρθε σε επαφή αυτήν την εβδομάδα με την Αίγυπτο και επιδιώκει συνεργασία με το Κάιρο για την αναζήτηση λύσης στον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς, δήλωσε ο Κινέζος απεσταλμένος για την Μέση Ανατολή Τζάι Ζουν, απευθύνοντας έκκληση για κατάπαυση του πυρός.

Ο απεσταλμένος του Πεκίνου είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουσάμα Χεντρ, διευθυντή της υπηρεσίας παλαιστινιακών υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου, ο οποίος ορίσθηκε τον Αύγουστο πρεσβευτής στο Ισραήλ, σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές.

«Η Κίνα είναι έτοιμη να διατηρήσει την επικοινωνία και τον συντονισμό με την αιγυπτιακή πλευρά για την προώθηση κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στις δύο πλευρές της σύγκρουσης μόλις καταστεί δυνατόν», δήλωσε ο Τζάι Ζουν.

Κάλεσε επίσης «την διεθνή κοινότητα να ενώσει τις προσπάθειές της για να προσφέρει ανθρωπιστική υποστήριξη στον παλαιστινιακό λαό, ώστε να αποφευχθεί νέα επιδείνωση της κατάστασης στην Παλαιστίνη και ειδικότερα στην λωρίδα της Γάζας».

Η Αίγυπτος, κατά παράδοσιν μεσολαβητής ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς, πληθαίνει τις διπλωματικές προσπάθειες για την άμβλυνση της βίας. Η Αίγυπτος εφαρμόζει μαζί με το Ισραήλ τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας από το 2007.

Από την πλευρά της η κινεζική διπλωματία, μεσολαβητής στην θεαματική προσέγγιση ανάμεσα στο Ιράν και την Σαουδική Αραβία, επαναλαμβάνει συστηματικά ότι θέλει να συμβάλει στην «ειρηνευτική» διαδικασία ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους, η οποία δεν υφίσταται από το 2014.

Μέχρι πρόσφατα σχεδόν αμέτοχο στον φάκελο του Μεσανατολικού σε σχέση με την Ουάσινγκτον, το Πεκίνο, που διατηρεί καλές σχέσεις με το Ισραήλ, αρχίζει να διατυπώνει με έμφαση την θέση του για το ζήτημα που συνοψίζεται στην υιοθέτηση της «λύσης των δύο κρατών».

Βομβαρδισμένα κτίρια στη Γάζα

13:33 Η ΕΕ προειδοποιεί τον Έλον Μασκ για «παραπληροφόρηση» στο X σχετικά με τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκδώσει προειδοποίηση στον Έλον Μασκ σχετικά με την υποτιθέμενη παραπληροφόρηση για την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των ψεύτικων ειδήσεων και των «παλαιών εικόνων» στο X (πρώην Twitter).

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Η ΕΕ έστειλε μήνυμα περί παραπληροφόρησης στο Χ για τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς

13:27 «Παιδιά και ηλικιωμένοι το 60% των τραυματιών» στη Γάζα

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το 60% των τραυματιών στη Γάζα είναι παιδιά και ηλικιωμένοι, όπως αποτυπώνουν και οι φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες.

13:18 Τουλάχιστον 169 οι νεκροί Ισραηλινοί στρατιώτες – Τι γίνεται με τους ομήρους

«Έχουμε ενημερώσει τις οικογένειες των 169 Ισραηλινών στρατιωτών που έπεσαν στη μάχη», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του στρατού Ντάνιελ Χάγκαρι, προσθέτοντας ότι έχουν επίσης ενημερωθεί οι οικογένειες 60 ανθρώπων που έχουν απαχθεί και μεταφερθεί στη Γάζα.

13:10 Εν μέσω πυρών το συνεργείο της ΕΡΤ στην Ασκελόν

Ανάμεσα σε πυρά βρέθηκε το συνεργείο της ΕΡΤ και η δημοσιογράφος Ευτυχία Πενταράκη, στην πόλη Ασκελόν του Ισραήλ.

Την ώρα που η δημοσιογράφος μετέδιδε ρεπορτάζ ακούστηκαν σειρήνες και άρχισαν να πέφτουν ρουκέτες.

13:05 Η Lufthansa αναλαμβάνει την επιχείρηση επαναπατρισμού 4.500 Γερμανών από το Ισραήλ

Κατόπιν αιτήματος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, η αεροπορική εταιρία Lufthansa θα αναλάβει τον επαναπατρισμό των Γερμανών πολιτών από το Ισραήλ με «πολλές» ειδικές πτήσεις αύριο και μεθαύριο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, περίπου 4.500 Γερμανοί έχουν δηλώσει ότι θέλουν να φύγουν από τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων πολλών σχολικών τάξεων που βρίσκονταν σε εκδρομή και πολλών ομάδων νέων. Εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον τέσσερις πτήσεις την Πέμπτη και άλλες τόσες την Παρασκευή.

Μιλώντας στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, η υπουργός Εξωτερικών ζήτησε την κατανόηση των Γερμανών που περιμένουν στο Ισραήλ για να αναχωρήσουν, ενώ η κυβέρνηση δέχεται την κριτική της αντιπολίτευσης για ολιγωρία στην επιχείρηση επαναπατρισμού.

«Η κυβέρνηση πρέπει να καταστήσει άμεσα εφικτή την επιστροφή των Γερμανών», δήλωσε ο αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Φρίντριχ Μερτς, επισημαίνοντας ότι άλλες χώρες χρησιμοποιούν για αυτό στρατιωτικά αεροσκάφη, ενώ ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Αλεξάντερ Ντόμπριντ ζήτησε να διατεθούν κυβερνητικά αεροσκάφη, εφόσον δεν μπορούν να βρεθούν εμπορικές πτήσεις. Χθες, Τρίτη, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση «ασκεί πίεση» στις αεροπορικές εταιρίες προκειμένου να αναλάβουν την επιχείρηση.

Ο πρέσβης της Γερμανίας στο Ισραήλ Στέφεν Ζάιμπερτ απέρριψε από την πλευρά του την κριτική για προβλήματα στην εκκένωση των Γερμανών: «Αυτό είναι λάθος. Βοηθάμε τους Γερμανούς τουρίστες να φύγουν από τη χώρα. Η πρεσβεία εργάζεται πυρετωδώς», έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

Χθες επέστρεψε από το Ισραήλ στην Γερμανία, μέσω Τουρκίας, μια ομάδα μαθητών από το Έτλινγκεν της Καρλσρούης. Μια άλλη ομάδα μαθητών κατάφερε ωστόσο τελικά να επιβιβαστεί σε πτήση της ισλανδικής κυβέρνησης για το Ρέικιαβικ, χάρη μόνο στην προσωπική συνεννόηση μεταξύ των συνοδών, όπως μετέδωσε το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

12:58 «Bomb shelter ή mamad», αυτά είναι τα καταφύγια που υπάρχουν στο Ισραήλ

Bomb shelter ή mamad, όπως λέγονται στα εβραϊκά, υπάρχουν σε όλες τις καινούργιες πολυκατοικίες στο Ισραήλ. Διαθέτουν διπλή πόρτα ασφαλείας και έχουν μαντεμένια πατζούρια, ενώ υπάρχει σύστημα κατάσβεσης φωτιάς (σπρίνκλερ), όπως και φίλτρα αέρα για χημικό πόλεμο.

Δείτε φωτογραφίες και διαβάστε περισσότερα εδώ

12:49 Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, οι νεκροί στη Γάζα είναι τουλάχιστον 1.055, ενώ 5.184 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Από την άλλη, τουλάχιστον 1.200 είναι οι νεκροί στο Ισραήλ και 2.800 οι τραυματίες, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

12:40 Η Χεζμπολάχ έκανε την επίθεση στο βόρειο Ισραήλ λόγω του θανάτου τριών μαχητών της

Σύμφωνα με το Al Jazeera, η Χεζμπολάχ έκανε τη νέα επίθεση στο βόρειο Ισραήλ ως αντίποινα για τον θάνατο τριών μαχητών της κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού στον νότιο Λίβανο τη Δευτέρα.

Την επίθεση της Χεζμπολάχ έχει επιβεβαιώσει και ο ισραηλινός στρατός.

12:33 Σοκαριστικό βίντεο από τον βομβαρδισμό του Ισλαμικού Πανεπιστημίου

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο από τον βομβαρδισμό του Ισλαμικού Πανεπιστημίου με τη δικαιολογία ότι «εκπαίδευε μηχανικούς για τη Χαμάς».

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα εδώ

12:24 Στους 974 έφτασαν οι νεκροί στη Γάζα

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα έχει ανέλθει στους 974 μετά τους ολονύχτιους βομβαρδισμούς.

12:16 Μια εικόνα από τη Γάζα αποτυπώνει τη φρίκη του πολέμου

Οι εικόνες που έρχονται μετά τους βομβαρδισμούς στη Γάζα αποτυπώνουν τη φρίκη του πολέμου, αλλά και το γεγονός ότι οι άμαχοι δεν έχουν πώς να ξεφύγουν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ βομβάρδισε το πέρασμα στη Ράφα που οδηγεί προς την Αίγυπτο, ενώ νωρίτερα είχε ζητήσει από τους Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τη Γάζα.

Γονείς και συγγενείς μεταφέρουν παιδιά σε νοσοκομείο της Γάζας μετά από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

12:10 Πάνω από 2.100 είναι οι νεκροί μετά το ξέσπασμα του πολέμου

Αυξάνονται ώρα με την ώρα οι νεκροί από τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πολλά είναι τα παιδιά που έχουν σκοτωθεί από το ξέσπασμα του πολέμου και μετά. Στιγμιότυπο από κηδεία στη Γάζα

12:04 Η Χαμάς υποστηρίζει ότι «δεν στοχοποιεί παιδιά»

Η Χαμάς υποστηρίζει ότι «δεν στοχοποιεί παιδιά», προσθέτοντας ότι τα δυτικά ΜΜΕ θα πρέπει να είναι ακριβή και «να μην συντάσσονται τυφλά με τη σιωνιστική αφήγηση, η οποία είναι γεμάτη ψέματα και συκοφαντίες».

Σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι στοχεύει το «σιωνιστικό στρατιωτικό σύστημα και το σύστημα ασφαλείας».

«Εμείς επιβεβαιώνουμε κατηγορηματικά το ψεύδος των κατασκευασμένων ισχυρισμών που προωθούνται από ορισμένα δυτικά ΜΜΕ, τα οποία υιοθετούν αντιεπαγγελματικά το σιωνιστικό αφήγημα γεμάτο ψέματα και συκοφαντίες εναντίον του παλαιστινιακού λαού μας και της αντίστασής του, το τελευταίο από τα οποία ήταν ο ισχυρισμός για τη δολοφονία παιδιών, τον αποκεφαλισμό τους και τη στοχοποίηση αμάχων», υποστηρίζει η Χαμάς αναφορικά με ό,τι την κατηγορούν για το κιμπούτς Κφαρ Αζά.

11:55 Επίσκεψη του ισραηλινού υπουργού Άμυνας στους στρατιώτες δίπλα στη Γάζα – Σκληρό μήνυμα

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ επισκέφθηκε στρατιώτες που βρίσκονται δίπλα στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την πολιορκία που διέταξε ο ίδιος.

Σε μήνυμά του προς τους στρατιώτες, ο Γκάλαντ ακούγεται να λέει: «Όσοι αποκεφαλίζουν παιδιά, καίνε γυναίκες και σκοτώνουν επιζώντες του Ολοκαυτώματος – θα εξοντωθούν. Το σαφές μήνυμα και η πλήρης υποστήριξη που μετέφερα σήμερα στους αγαπημένους μας μαχητές στα σύνορα της Γάζας».

Υπενθυμίζεται ότι όλα δείχνουν ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε χερσαία επέμβαση στη Γάζα, κάτι που θα σημάνει κλιμάκωση του πολέμου.

11:48 Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τη Γάζα σημειώνει ότι στη Λωρίδα διαθέτουν τρόφιμα και νερό μόνο για 12 ημέρες

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για την Παλαιστίνη δήλωσε στο Al Jazeera ότι η Γάζα διαθέτει τρόφιμα και νερό για λιγότερο από δύο εβδομάδες για να βοηθήσει τους περισσότερους από 180.000 ανθρώπους που έχουν καταφύγει στα σχολεία τους στη Γάζα.

«Έχουμε προμήθειες για 12 ημέρες για τρόφιμα και νερό. Οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι, δεν έχουμε τηλεφωνικές γραμμές, είχαμε δίκτυα που χτυπήθηκαν από αεροπορικές επιδρομές. Είναι πραγματικά δύσκολο για εμάς να γνωρίζουμε τι συμβαίνει», δήλωσε η Τζένιφερ Όστιν, αναπληρώτρια διευθύντρια της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στη Γάζα.

«Βασιζόμαστε στο προσωπικό μας, που είναι οι ίδιοι πρόσφυγες, το οποίο βγαίνει έξω για να παρέχει υπηρεσίες. Είναι πραγματικά πρωτοφανής η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε».

Αγόρι στέκεται στα ερείπια κτιρίου στη Γάζα

11:43 Δορυφορικές εικόνες της ESA μετά από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ

Η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA) παρουσίασε δορυφορικές φωτογραφίες μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ το περασμένο Σάββατο.

11:33 Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαιώνει το νέο χτύπημα της Χεζμπολάχ

Νωρίτερα, η Χεζμπολάχ είχε ανακοινώσει ότι χτύπησε θέση του ισραηλινού στρατού, με τις IDF να επιβεβαιώνουν την επίθεση στο βόρειο Ισραήλ από τη λιβανέζικη οργάνωση.

11:21 Δύο νεκροί Παλαιστίνιοι στην Ανατολική Ιερουσαλήμ μετά από πυρά της Αστυνομίας

Δύο Παλαιστίνιοι έπεσαν νεκροί από τα πυρά της ισραηλινής αστυνομίας στην Ανατολική Ιερουσαλήμ αφού έριξαν φωτοβολίδες και πέτρες εναντίον των δυνάμεων της τάξης, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες Τρίτη στην παλαιστινιακή συνοικία Σιλουάν την ώρα που μέλη της αστυνομίας συνόρων επιχειρούσαν στην περιοχή, πρόσθεσε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της. Ένας αστυνομικός χτυπήθηκε από τις φωτοβολίδες.

«Σε απάντηση στην απειλή για τη ζωή τους τα μέλη της αστυνομίας συνόρων άνοιξαν πυρ εναντίον των δύο δραστών. Ο θάνατός τους επιβεβαιώθηκε αργότερα», σημείωσε η ίδια πηγή.

Τουλάχιστον 360.000 Παλαιστίνιοι ζουν στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, την περιοχή της πόλης που έχει καταλάβει και προσαρτήσει το Ισραήλ. Περίπου 230.000 Ισραηλινοί διαμένουν επίσης εκεί.

Το χθεσινό περιστατικό είναι το πρώτο αυτού του είδους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Σάββατο η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Ισραήλ.

11:18 Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις ανά τον κόσμο υπέρ της Παλαιστίνης ή του Ισραήλ

Το Euronews παρουσιάζει βίντεο με τις διαδηλώσεις που γίνονται ανά τον κόσμο υπέρ της Παλαιστίνης ή του Ισραήλ.

11:14 Συλλέγουν σορούς από χωριά που χτύπησε η Χαμάς – Προσοχή σκληρές εικόνες

Ο Guardian παρουσιάζει βίντεο από συλλογή σορών σε χωριά που χτύπησαν οι μαχητές της Χαμάς. Οι εικόνες είναι σκληρές.

11:05 Αλ Σίσι: Προτεραιότητα της Αιγύπτου είναι η εθνική ασφάλεια της χώρας

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι δήλωσε ότι: «Η Αίγυπτος εντείνει τις επαφές της σε όλα τα επίπεδα για να σταματήσει τον τρέχοντα γύρο στρατιωτικών αντιπαραθέσεων, να περισώσει το αίμα του παλαιστινιακού λαού και να προστατεύσει τους αμάχους τόσο από την παλαιστινιακή όσο και από την ισραηλινή πλευρά», ωστόσο επισήμανε ότι η Αίγυπτος δεν θα επιτρέψει να διευθετηθεί το ζήτημα σε βάρος άλλων μερών.

«Η Αίγυπτος επικοινωνεί με όλες τις διεθνείς δυνάμεις και όλα τα περιφερειακά μέρη με επιρροή προκειμένου να επιτευχθεί άμεσος τερματισμός της βίας και να επιτευχθεί μια εκεχειρία που γλιτώνει το αίμα των αμάχων και στις δύο πλευρές», είπε ο Αλ Σίσι.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος τόνισε ότι «η εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου είναι η πρώτη του ευθύνη, λέγοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός ή αμέλεια σε καμία περίπτωση και ότι ο αιγυπτιακός λαός πρέπει να γνωρίζει την πολυπλοκότητα της κατάστασης και να γνωρίζει το μέγεθος της απειλής».

Ο Αλ Σίσι επεσήμανε ότι η Αίγυπτος τάσσεται υπέρ μιας δίκαιης και συνολικής ειρήνης, βασισμένη στη λύση των δύο κρατών, είναι ο τρόπος για την επίτευξη πραγματικής και βιώσιμης ασφάλειας για τον παλαιστινιακό λαό και τόνισε ότι η Αίγυπτος δεν εγκαταλείπει τις δεσμεύσεις της για αραβικά ζητήματα, κυρίως το Παλαιστινιακό.

Διαβάστε περισσότερα για τις προσπάθειες της Αιγύπτου να αποτρέψει την παρατεταμένη σύγκρουση Ισραήλ και Χαμάς εδώ

10:56 Πόσοι είναι οι νεκροί και οι τραυματίες σε Γάζα και Ισραήλ

Το Al Jazeera παρουσιάζει νεότερο απολογισμό για τους νεκρούς και τους τραυματίες σε Γάζα και Ισραήλ.

Στη Γάζα έχουν σκοτωθεί 950 άνθρωποι και οι τραυματίες είναι 5.000.

Στη Δυτική Όχθη έχουν σκοτωθεί 23 και οι τραυματίες φτάνουν τους 130.

Στο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί 1.200 και έχουν τραυματιστεί 3.007.

10:52 Η Χεζμπολάχ υποστηρίζει ότι χτύπησε ξανά στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ

Η λιβανέζικη Χεζμπολάχ υποστηρίζει ότι χτύπησε στα βόρεια του Ισραήλ, ενώ στη συνέχεια υπήρξε ανταλλαγή πυρών με τις ισραηλινές δυνάμεις.

10:50 Σειρήνες ακούγονται και πάλι στο νότιο Ισραήλ

10:45 Ισραηλινές οικογένειες στην πόλη Ράμλα για να αναγνωρίσουν σορούς αγαπημένων τους

Οικογένειες Ισραηλινών συγκεντρώνονται σε στρατιωτική εγκατάσταση στην πόλη Ράμλα στα νότια για να προχωρήσουν στην αναγνώριση σορών μετά την επίθεση της Χαμάς.

Η ταυτοποίηση δεν θα είναι εύκολη διαδικασία, όπως σημειώνει Ισραηλινός εργαζόμενος ομάδας διάσωσης στο Al Jazeera.

10:40 Απομακρύνει τους πολίτες της από το Ισραήλ η Αυστραλία

Η Αυστραλία οργάνωσε δύο ειδικές πτήσεις για να φέρει πίσω πολίτες της από το Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι.

Η πρώτη πτήση θα αναχωρήσει την Παρασκευή, η δεύτερη την Κυριακή, και θα ταξιδέψει από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Λονδίνο, σύμφωνα με τον Αλμπανέζι.

«Αξιολογούμε όλες τις επιλογές για να φέρουμε στην πατρίδα το συντομότερο δυνατό Αυστραλούς που θέλουν να ταξιδέψουν πίσω εδώ», δήλωσε ο Αλμπανέζι σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι ο μεγάλος αριθμός Αυστραλών που ζουν ή ταξιδεύουν στο Ισραήλ καθιστά δύσκολο να υπολογιστεί ακριβώς πόσοι Αυστραλοί πολίτες βρίσκονται στη χώρα.

10:33 Το Ισραήλ βομβάρδισε πανεπιστήμιο που συνδέεται με τη Χαμάς στη Γάζα

Μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ βομβάρδισαν σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας ισλαμικό πανεπιστήμιο που συνδέεται με το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς, δήλωσε αξιωματούχος του ιδρύματος.

«Τα σφοδρά αεροπορικά πλήγματα κατέστρεψαν ολοσχερώς κάποια κτίρια του ισλαμικού πανεπιστημίου», επεσήμανε ο Άχμεντ Οράμπι, αξιωματούχος του ιδρύματος.

«Κανένας δεν μπορεί να εισέλθει λόγω των πυρκαγιών, των πετρών και των συντριμμιών που είναι σκορπισμένα στους δρόμους γύρω από το πανεπιστήμιο», πρόσθεσε ο ίδιος. Πυκνά σύννεφα σκόνης γέμισαν τον ουρανό όταν κατέρρευσαν τα κτίρια, σημείωσε.

Λίγο νωρίτερα η κυβέρνηση της Χαμάς είχε ανακοινώσει ότι τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από τις εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη διάρκεια της περασμένης νύκτας εναντίον της Γάζας.

Από τις επιδρομές επλήγησαν δεκάδες κτίρια κατοικιών, εργοστάσια, τεμένη και καταστήματα, σύμφωνα με τον Σαλάμα Μαρούφ, επικεφαλής του γραφείου Τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε ότι στη διάρκεια της νύκτας έπληξε πολλές θέσεις της Χαμάς, εξηγώντας ότι μαχητικά αεροσκάφη κατέστρεψαν «προηγμένα συστήματα εντοπισμού» του παλαιστινιακού κινήματος.

Είκοσι τέσσερις στόχοι της Χαμάς επλήγησαν στην περιοχή Μπέιτ Χάνουν, στη Λωρίδα της Γάζας, κυρίως δύο υποκαταστήματα τραπεζών τα οποία χρησιμοποιούσε το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα για «να χρηματοδοτεί την τρομοκρατία», σύμφωνα με τον στρατό.

Από τους βομβαρδισμούς επλήγησαν επίσης μια αποθήκη όπλων και ένα διοικητικό κέντρο της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

10:26 IDF: «Από εδώ πέρασαν οι τρομοκράτες της Χαμάς για το κιμπούτς Κφαρ Αζά»

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας σε ανάρτησή τους υποστηρίζουν ότι εντόπισαν το σημείο από όπου πέρασαν οι μαχητές της Χαμάς για να φτάσουν στο Κφαρ Αζά.

10:14 Το Euro-Med Monitor κατηγορεί το Ισραήλ ότι έχει παραποιήσει βίντεο και για πιθανό «έγκλημα πολέμου»

Σε μια σοβαρή κατηγορία για το Ισραήλ προχωρά το Euro-Med Monitor, ομάδα δικαιωμάτων. Σύμφωνα με το Euro-Med Monitor, το Ισραήλ κυκλοφόρησε «παραποιημένο» βίντεο που αποτυπώνει ένα «πιθανό έγκλημα πολέμου».

Το Euro-Med Monitor κατηγορεί τις IDF ότι το ίδιο το βίντεο αποτυπώνει ότι εκτελέστηκαν πισώπλατα άοπλοι που είχαν σηκώσει τα χέρια τους και γονάτιζαν για να παραδοθούν πριν οι Ισραηλινοί στρατιώτες τους εκτελέσουν πισώπλατα.

To Euro-Med Monitor προσθέτει ότι στη συνέχεια προστέθηκαν όπλα δίπλα στις σορούς και οι νεκροί χαρακτηρίστηκαν ως μαχητές.

10:09 Ποιος μπορεί να παίξει τον ρόλο του ειρηνοποιού στον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς;

Ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα. Ποιος μπορεί να μεσολαβήσει για να σταματήσει η νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή;

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Το αιματοκύλισμα συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα με τους νεκρούς σε Γάζα και Ισραήλ να συνεχίζουν να αυξάνονται

10:00 Ένα βήμα πριν από τη χερσαία επίθεση το Ισραήλ – «Αυτό που ήταν η Γάζα δεν θα υπάρχει πλέον»

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, απευθυνόμενος σε στρατιώτες κοντά στον φράχτη με τη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε: «Η Χαμάς ήθελε μια αλλαγή και θα έχει μια αλλαγή. Αυτό που ήταν η Γάζα δεν θα υπάρχει πλέον».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

09:51 Ποιες χώρες απομακρύνουν τους υπηκόους τους από το Ισραήλ

Εκτός από την Ελλάδα, μια σειρά χώρες απομακρύνουν τους πολίτες τους από το Ισραήλ.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, ορισμένες από αυτές είναι οι:

  • Αργεντινή
  • Καναδάς
  • Βραζιλία
  • Νιγηρία
  • Νορβηγία
  • Ελβετία
  • Ισπανία
  • Νότια Κορέα

09:45 Συγκλονίζουν οι εικόνες που έρχονται από τη βομβαρδισμένη Γάζα

Τραγική εικόνα μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα

Μωράκι δέχεται τις πρώτες βοήθειες στην Καν Γιουνίς, στη νότια Γάζα

Θύματα ανασύρονται διαρκώς από τα ερείπια στη Γάζα

Μικρός Παλαιστίνιος που έχει τραυματιστεί κοιτάζει με τρομαγμένο βλέμμα γύρω του

09:38 Άλλοι 18

μαχητές της Χαμάς νεκροί, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό

Ο επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος Τύπου του Ισραήλ δήλωσε στην εφημερίδα Hayom του Ισραήλ ότι μόνο την τελευταία ημέρα οι ισραηλινές δυνάμεις εξόντωσαν 18 μαχητές της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης, ενώ από το Σάββατο τα πτώματα μαχητών που έχουν καταμετρηθεί είναι τουλάχιστον 1.000.

«Αυτό δείχνει την κλίμακα της επίθεσης. Είχαν εξοπλισμό και αξιώσεις για κατάκτηση, όχι για επιδρομή αλλά για κατάκτηση», υποστήριξε ο ίδιος.

09:29 Άλλοι τρεις επιβεβαιωμένοι Ταϊλανδοί όμηροι στη Γάζα

Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε πως έλαβε πληροφορίες ότι άλλοι τρεις Ταϊλανδοί υπήκοοι έχουν συλληφθεί όμηροι στη Γάζα, αυξάνοντας το σύνολο των απαχθέντων Ταϊλανδών σε 14.

Σύμφωνα με το ταϊλανδέζικο υπουργείο Εξωτερικών, 20 Ταϊλανδοί πολίτες σκοτώθηκαν και 13 τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση της Χαμάς.

09:20 Οι Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν και πάλι ότι το Ισράηλ αρνήθηκε να περάσει ιατρική βοήθεια και φαγητό στη Γάζα

Η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), με επίσημη ανακοίνωσή της, κατήγγειλε και πάλι ότι το Ισραήλ δεν επιτρέπει να περάσει ιατρική βοήθεια και φαγητό στη Γάζα.

09:12 Πρωτοβουλία Αιγύπτου για την αποφυγή παρατεταμένης σύγκρουσης Ισραήλ – Χαμάς

Διαβάστε για τις προσπάθειες της Αιγύπτου να αποτρέψει την παρατεταμένη σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς εδώ

09:05 Η Αργεντινή επαναπατρίζει από το Ισραήλ 1.200 και πλέον υπηκόους της

Η Αργεντινή, χώρα με μεγάλη ισραηλιτική κοινότητα, άρχισε χθες Τρίτη επιχείρηση επαναπατρισμού από το Ισραήλ 1.200 και πλέον υπηκόων της, με την αποστολή πρώτου στρατιωτικού αεροσκάφους στο Τελ Αβίβ, ανακοινώθηκε από επίσημες πηγές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Θα γίνονται τρεις πτήσεις την ημέρα για την εσπευσμένη απομάκρυνση των Αργεντινών στον κατάλογο» 1.246 πολιτών που υπέβαλαν σχετικές αιτήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών, εξήγησε ο υπουργός Άμυνας Χόρχε Ταγιάνα.

Το πρώτο Hercules C-130 θα μεταφέρει πάνω από 200 ανθρώπους κάθε φορά από το Τελ Αβίβ στη Ρώμη. Από εκεί, θα τους παραλαμβάνουν αεροσκάφη του δημόσιου αερομεταφορέα, της εταιρείας Aerolineas Argentinas, εξήγησε η κυβέρνηση στο Μπουένος Άιρες.

Μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στην επικράτεια του Ισραήλ με ορμητήριο τη Λωρίδα της Γάζας, η κυβέρνηση του προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες έχει επιβεβαιώσει πως επτά πολίτες της Αργεντινής σκοτώθηκαν και άλλοι 15 αγνοούνται.

«Είναι δύσκολο να λάβουμε πληροφορίες» για την τύχη των αγνοούμενων πολιτών της χώρας, την ώρα που η ισραηλινή κυβέρνηση προσπαθεί «να σώσει ζωές», σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής, ο Σαντιάγο Καφιέρο.

Η γειτονική Ουρουγουάη ανακοίνωσε επίσης πως στέλνει στρατιωτικό αεροσκάφος στο Τελ Αβίβ για να επαναπατρίσει 77 υπηκόους της.

08:58 Τουλάχιστον 950 οι νεκροί στη Γάζα – Προσοχή, σκληρές εικόνες

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας, οι νεκροί στη Γάζα έφτασαν τους 950, ενώ οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 5.000.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από τις εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη διάρκεια της περασμένης νύκτας εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης της Χαμάς.

Από τις επιδρομές επλήγησαν δεκάδες κτίρια κατοικιών, εργοστάσια, τεμένη και καταστήματα, σύμφωνα με τον Σαλάμα Μαρούφ, επικεφαλής του γραφείου Τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε ότι στη διάρκεια της νύκτας έπληξε πολλές θέσεις της Χαμάς.

Οι εικόνες που έρχονται από τα βομβαρδισμένα κτίρια συγκλονίζουν και αποτυπώνουν τη φρίκη του πολέμου.

08:47 Αυξήθηκε ο αριθμός των εκτοπισμένων στη Γάζα

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, περισσότεροι από 260.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στη Γάζα, με περισσότερους από 175.000 να έχουν βρει καταφύγιο σε 88 σχολεία του ΟΗΕ, με τον αριθμό να αυξάνεται καθώς συνεχίζονται οι αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι τα κεντρικά γραφεία της θυγατρικής των Ηνωμένων Εθνών στη Γάζα, της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA), υπέστησαν σημαντικές ζημιές από τους σφοδρούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον πολιορκημένο θύλακα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

08:38 Το Ισραήλ βομβάρδισε σύστημα αεράμυνας της Χαμάς

Σύστημα ανίχνευσης αεροσκαφών της Χαμάς βομβάρδισε το Ισραήλ, σύμφωνα με τις IDF.

08:26 Τα σχολεία των Ηνωμένων Εθνών στη Γάζα έχουν μετατραπεί σε καταφύγια

Σε καταφύγια έχουν μετατραπεί τα σχολεία των Ηνωμένων Εθνών στη Γάζα, ωστόσο πουθενά δεν υπάρχει ασφάλεια λόγω των βομβαρδισμών του Ισραήλ που έχουν χτυπήσει τόσο σχολεία, όσο και εγκαταστάσεις υγείας.

Δείτε βίντεο από το Reuters:

08:20 Η Δανία θα απομακρύνει τους πολίτες της από το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δανέζικης κυβέρνησης, η χώρα θα προσφέρει τη δυνατότητα απομάκρυνσης στους πολίτες της οι οποίοι βρίσκονται στο Ισραήλ ή τα παλαιστινιακά εδάφη.

08:12 Καταγγελία των Παλαιστίνιων ότι το Ισραήλ σκότωσε συγγενείς του στρατιωτικού ηγέτη της Χαμάς

Οι Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν τον βομβαρδισμό του σπιτιού της οικογένειας του στρατιωτικού ηγέτη της Χαμάς, Μοχάμεντ Νταφ ή «Επισκέπτη», όπως έχει γίνει γνωστός. Στην επίθεση σκοτώθηκε ο αδερφός του «Επισκέπτη», Αμπντέλ – Φατάχ Ντιαμπ Νταφ,  ο ανιψιός του και η εγγονή του αδερφού του.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Θυμηθείτε ποιος είναι ο «Επισκέπτης» εδώ

09:38 Άλλοι 18 μαχητές της Χαμάς νεκροί, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό

Ο επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος Τύπου του Ισραήλ δήλωσε στην εφημερίδα Hayom του Ισραήλ ότι μόνο την τελευταία ημέρα οι ισραηλινές δυνάμεις εξόντωσαν 18 μαχητές της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης, ενώ από το Σάββατο τα πτώματα μαχητών που έχουν καταμετρηθεί είναι τουλάχιστον 1.000.

«Αυτό δείχνει την κλίμακα της επίθεσης. Είχαν εξοπλισμό και αξιώσεις για κατάκτηση, όχι για επιδρομή αλλά για κατάκτηση», υποστήριξε ο ίδιος.

09:29 Άλλοι τρεις επιβεβαιωμένοι Ταϊλανδοί όμηροι στη Γάζα

Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε πως έλαβε πληροφορίες ότι άλλοι τρεις Ταϊλανδοί υπήκοοι έχουν συλληφθεί όμηροι στη Γάζα, αυξάνοντας το σύνολο των απαχθέντων Ταϊλανδών σε 14.

Σύμφωνα με το ταϊλανδέζικο υπουργείο Εξωτερικών, 20 Ταϊλανδοί πολίτες σκοτώθηκαν και 13 τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση της Χαμάς.

09:20 Οι Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν και πάλι ότι το Ισράηλ αρνήθηκε να περάσει ιατρική βοήθεια και φαγητό στη Γάζα

Η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), με επίσημη ανακοίνωσή της, κατήγγειλε και πάλι ότι το Ισραήλ δεν επιτρέπει να περάσει ιατρική βοήθεια και φαγητό στη Γάζα.

09:12 Πρωτοβουλία Αιγύπτου για την αποφυγή παρατεταμένης σύγκρουσης Ισραήλ – Χαμάς

Διαβάστε για τις προσπάθειες της Αιγύπτου να αποτρέψει την παρατεταμένη σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς εδώ

09:05 Η Αργεντινή επαναπατρίζει από το Ισραήλ 1.200 και πλέον υπηκόους της

Η Αργεντινή, χώρα με μεγάλη ισραηλιτική κοινότητα, άρχισε χθες Τρίτη επιχείρηση επαναπατρισμού από το Ισραήλ 1.200 και πλέον υπηκόων της, με την αποστολή πρώτου στρατιωτικού αεροσκάφους στο Τελ Αβίβ, ανακοινώθηκε από επίσημες πηγές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Θα γίνονται τρεις πτήσεις την ημέρα για την εσπευσμένη απομάκρυνση των Αργεντινών στον κατάλογο» 1.246 πολιτών που υπέβαλαν σχετικές αιτήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών, εξήγησε ο υπουργός Άμυνας Χόρχε Ταγιάνα.

Το πρώτο Hercules C-130 θα μεταφέρει πάνω από 200 ανθρώπους κάθε φορά από το Τελ Αβίβ στη Ρώμη. Από εκεί, θα τους παραλαμβάνουν αεροσκάφη του δημόσιου αερομεταφορέα, της εταιρείας Aerolineas Argentinas, εξήγησε η κυβέρνηση στο Μπουένος Άιρες.

Μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στην επικράτεια του Ισραήλ με ορμητήριο τη Λωρίδα της Γάζας, η κυβέρνηση του προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες έχει επιβεβαιώσει πως επτά πολίτες της Αργεντινής σκοτώθηκαν και άλλοι 15 αγνοούνται.

«Είναι δύσκολο να λάβουμε πληροφορίες» για την τύχη των αγνοούμενων πολιτών της χώρας, την ώρα που η ισραηλινή κυβέρνηση προσπαθεί «να σώσει ζωές», σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής, ο Σαντιάγο Καφιέρο.

Η γειτονική Ουρουγουάη ανακοίνωσε επίσης πως στέλνει στρατιωτικό αεροσκάφος στο Τελ Αβίβ για να επαναπατρίσει 77 υπηκόους της.

08:58 Τουλάχιστον 950 οι νεκροί στη Γάζα – Προσοχή, σκληρές εικόνες

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας, οι νεκροί στη Γάζα έφτασαν τους 950, ενώ οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 5.000.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από τις εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη διάρκεια της περασμένης νύκτας εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης της Χαμάς.

Από τις επιδρομές επλήγησαν δεκάδες κτίρια κατοικιών, εργοστάσια, τεμένη και καταστήματα, σύμφωνα με τον Σαλάμα Μαρούφ, επικεφαλής του γραφείου Τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε ότι στη διάρκεια της νύκτας έπληξε πολλές θέσεις της Χαμάς.

Οι εικόνες που έρχονται από τα βομβαρδισμένα κτίρια συγκλονίζουν και αποτυπώνουν τη φρίκη του πολέμου.

08:47 Αυξήθηκε ο αριθμός των εκτοπισμένων στη Γάζα

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, περισσότεροι από 260.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στη Γάζα, με περισσότερους από 175.000 να έχουν βρει καταφύγιο σε 88 σχολεία του ΟΗΕ, με τον αριθμό να αυξάνεται καθώς συνεχίζονται οι αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι τα κεντρικά γραφεία της θυγατρικής των Ηνωμένων Εθνών στη Γάζα, της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA), υπέστησαν σημαντικές ζημιές από τους σφοδρούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον πολιορκημένο θύλακα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

08:38 Το Ισραήλ βομβάρδισε σύστημα αεράμυνας της Χαμάς

Σύστημα ανίχνευσης αεροσκαφών της Χαμάς βομβάρδισε το Ισραήλ, σύμφωνα με τις IDF.

08:26 Τα σχολεία των Ηνωμένων Εθνών στη Γάζα έχουν μετατραπεί σε καταφύγια

Σε καταφύγια έχουν μετατραπεί τα σχολεία των Ηνωμένων Εθνών στη Γάζα, ωστόσο πουθενά δεν υπάρχει ασφάλεια λόγω των βομβαρδισμών του Ισραήλ που έχουν χτυπήσει τόσο σχολεία, όσο και εγκαταστάσεις υγείας.

Δείτε βίντεο από το Reuters:

08:20 Η Δανία θα απομακρύνει τους πολίτες της από το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δανέζικης κυβέρνησης, η χώρα θα προσφέρει τη δυνατότητα απομάκρυνσης στους πολίτες της οι οποίοι βρίσκονται στο Ισραήλ ή τα παλαιστινιακά εδάφη.

08:12 Καταγγελία των Παλαιστίνιων ότι το Ισραήλ σκότωσε συγγενείς του στρατιωτικού ηγέτη της Χαμάς

Οι Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν τον βομβαρδισμό του σπιτιού της οικογένειας του στρατιωτικού ηγέτη της Χαμάς, Μοχάμεντ Νταφ ή «Επισκέπτη», όπως έχει γίνει γνωστός. Στην επίθεση σκοτώθηκε ο αδερφός του «Επισκέπτη», Αμπντέλ – Φατάχ Ντιαμπ Νταφ,  ο ανιψιός του και η εγγονή του αδερφού του.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Θυμηθείτε ποιος είναι ο «Επισκέπτης» εδώ

Ο στρατιωτικός ηγέτης της Χαμάς, Μοχάμεντ Νταφ ή «Επισκέπτης»

08:00«Φτάνοντας ξανά στον κύκλο της εκδίκησης»

Μία από τις πιο γνωστές δημοσιογράφους του Ισραήλ, η Αμίρα Χας, γράφει, επίσης, στη Haaretz για τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει. Το άρθρο της έχει τίτλο: «Φτάνοντας ξανά στον κύκλο της εκδίκησης».

«Μέσα σε λίγες μέρες οι Ισραηλινοί βίωσαν αυτό που οι Παλαιστίνιοι βιώνουν ως ρουτίνα εδώ και δεκαετίες και εξακολουθούν να βιώνουν – στρατιωτικές εισβολές, θάνατο, σκληρότητα, σκοτωμένα παιδιά, πτώματα στοιβαγμένα στο δρόμο, πολιορκία, φόβο, αγωνία για τους αγαπημένους τους, αιχμαλωσία, να είναι στόχοι εκδίκησης, αδιακρίτως θανατηφόρα πυρά τόσο κατά των εμπλεκομένων στις μάχες (στρατιώτες) όσο και κατά των μη εμπλεκομένων (άμαχοι), θέση κατωτερότητας, καταστροφή κτιρίων, κατεστραμμένες διακοπές ή γιορτές, αδυναμία και ανημποριά απέναντι σε πανίσχυρους ένοπλους άνδρες, και οδυνηρή ταπείνωση», γράφει χαρακτηριστικά η Χας.

Το άρθρο της Αμίρα Χας στη Haaretz.

07:55 «Ηγέτης συμμορίας» – Σκληρή κριτική στον Νετανιάχου από αρθρογράφο της Haaretz

Ένα πολύ σκληρό άρθρο για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ φιλοξενεί η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz με τίτλο «Νετανιάχου, ένας ηγέτης συμμορίας που δεν μπορεί να υπηρετεί ως πρωθυπουργός του Ισραήλ».

07:48 «Ξεμένει από καύσιμα» η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας στη Γάζα

Η εταιρεία που προμηθεύει με ηλεκτρικό ρεύμα τη Γάζα μπορεί να κλείσει «σε λίγες ώρες» αφού «ξεμένει από καύσιμα», αναφέρουν οι παλαιστινιακές Αρχές στον αποκλεισμένο από τις ισραηλινές δυνάμεις θύλακα.

Υπενθυμίζεται ότι στη Λωρίδα της Γάζας ζουν περίπου 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι.

07:42 Πάνω από 187.000 οι εκτοπισμένοι από τη Γάζα

Οι βομβαρδισμοί στη Γάζα έχουν προκαλέσει τον εκτοπισμό πάνω από 187.000 ανθρώπων. Πολλοί από αυτούς έχουν βρει καταφύγιο στα 83 σχολεία των Ηνωμένων Εθνών που βρίσκονται μέσα στον πολιορκημένο θύλακα.

07:39 Ολοκληρωτική καταστροφή του προσφυγικού καταυλισμού στη Τζαμπάλια

Βίντεο του Middle East Eye δείχνει την ολοκληρωτική καταστροφή του προσφυγικού καταυλισμού στην Τζαμπάλια.

07:30 Προετοιμάζεται για χερσαία επίθεση το Ισραήλ – Περίπου 300.000 στρατιώτες κοντά στη Γάζα

Για χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας ετοιμάζεται το Ισραήλ, κάτι που θα σημάνει κλιμάκωση του πολέμου.

Σύμφωνα με τις IDF και την τελευταία ενημέρωση τους, περίπου 300.000 στρατιώτες βρίσκονται κοντά στη Γάζα.

«Και αυτό είναι για να διασφαλίσουμε ότι η Χαμάς, στο τέλος αυτού του πολέμου, δεν θα έχει στρατιωτικές δυνατότητες με τις οποίες θα μπορεί να απειλήσει ή να σκοτώσει Ισραηλινούς πολίτες», είπε ο Τζόναθαν Κονρίκους, στρατιωτικός εκπρόσωπος Τύπου των IDF.

07:24 Το Ισραήλ σκότωσε δύτη που επιχείρησε να μπει στο Ισραήλ από τις ακτές της Γάζας

Σύμφωνα με τη Haaretz, τη γνωστή ισραηλινή εφημερίδα, το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό σκότωσε δύτη που επιχείρησε να μπει στο Ισραήλ από τις ακτές της Γάζας.

07:15 ΗΠΑ, Ισραήλ και Αίγυπτος συζητούν για να υπάρξει ασφαλής διάδρομος διαφυγής από τη Γάζα

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε σε δημοσιογράφους πως η Ουάσινγκτον διεξάγει συνομιλίες με το Ισραήλ και την Αίγυπτο όσον αφορά την ιδέα να προσφερθεί ασφαλής διέλευση για τους αμάχους ώστε να φύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο ισραηλινός στρατός πιστεύεται πως ετοιμάζεται να εξαπολύσει χερσαία επιχείρηση ευρείας κλίμακας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

07:10 Πώς και πού έχει εξελιχθεί η σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς

Ο Guardian έχει παρουσιάσει ένα χάρτη που αποτυπώνει πού έγιναν σκληρές μάχες και την πορεία των συγκρούσεων.

Χάρτης αποτυπώνει την πορεία των συγκρούσεων ανάμεσα στις IDF του Ισραήλ και τη Χαμάς

07:00 Ο τελευταίος απολογισμός σε νεκρούς και τραυματίες

Αυξάνεται ο απολογισμός των νεκρών σε Γάζα και Ισραήλ.

  • Στη Γάζα: Έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 900 άνθρωποι, ενώ έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 4.500
  • Στη Δυτική Όχθη: Τουλάχιστον 21 νεκροί και 130 τραυματίες
  • Στο Ισραήλ περισσότεροι από 1.200 νεκροί, τουλάχιστον 2.800 οι τραυματίες

Συγκλονιστική εικόνα από τη βομβαρδισμένη Γάζα

06:47 Συγκρούσεις στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Το Al Jazeera κάνει λόγο για συμπλοκές στην ανατολική Ιερουσαλήμ ανάμεσα σε νεαρούς Παλαιστίνιους και την ισραηλινή Αστυνομία στη γειτονιά Σουαφάτ.

Σύμφωνα με το γνωστό Μέσο ακούγονταν πυροβολισμοί, ωστόσο δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Το πρακτορείο ειδήσεων WAFA, από τη δική του μεριά, αναφέρει ότι τουλάχιστον 12 Παλαιστίνιοι πυροβολήθηκαν και τραυματίστηκαν σε συμπλοκές σε μια σειρά περιοχές στη Δυτική Όχθη. Για παράδειγμα, στην Ιεριχώ τρεις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από πυρά.

Οι Παλαιστίνιοι στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη διαδηλώνουν τις τελευταίες ημέρες για να εκφράσουν τη στήριξή τους σε όσους βομβαρδίζονται στη Γάζα.

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη από το Σάββατο.

06:42 «Φωλιά του τρόμου»

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας ανακοίνωσαν ότι χτύπησαν με αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε 200 σημεία στην Αλ-Φουρκάν. Οι IDF χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη περιοχή στη Γάζα ως «φωλιά του τρόμου», εννοώντας ότι η Χαμάς έχει ισχυρή παρουσία σε αυτή.

06:39 Ολονύχτιοι οι βομβαρδισμοί στη Γάζα

Για άλλη μια νύχτα το Ισραήλ «σφυροκόπησε» τη Γάζα. Δείτε βίντεο από τους βομβαρδισμούς στη νότια πόλη Καν Γιουνίς.

06:30 Γκίντεον Λεβί: Το Ισραήλ δεν μπορεί να φυλακίζει τους κατοίκους της Γάζας χωρίς να πληρώσει σκληρό τίμημα

Ο σπουδαίος Ισραηλινός δημοσιογράφος καταδικάζει την πολιτική των κυβερνήσεων της χώρας του.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

06:25 Παρακολoυθήστε live τις εξελίξεις από το in

Καλημέρα σας. Μαζί θα παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις σε Γάζα και Ισραήλ και σήμερα με το αιματοκύλισμα να συνεχίζεται για πέμπτη ημέρα. Θυμηθείτε τη live κάλυψη της τέταρτης ημέρας του πολέμου από το in εδώ.