Με το τέλος του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» και λίγες ημέρες προτού εκκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις (και) του Τριφυλλιού, ώρα για τα πρώτα συμπεράσματα.

Γιατί το μπάσκετ εφέτος θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως ένεκα των μεταγραφών που έγιναν τόσο στο ΣΕΦ όσο και στο ΟΑΚΑ.

Θα έλεγε κάποιος πως το σενάριο το βράδυ της Κυριακής στο ματς των Πρασίνων με την Εφές, ήταν ακριβώς όπως το φαντάζονταν οι φανατικοί του Παναθηναϊκού. Με «καλάθι νίκης» του Κώστα Σλούκα. Τι κουβέντα είχε ανοίξει από το βράδυ του Σαββάτου μετά το φινάλε του τουρνουά στην Κύπρο και των δύο αγώνων που όλοι παρακολούθησαν του Ολυμπιακού; Υποστήριζαν πολλοί πως οι Ερυθρόλευκοι έχουν μεν ταλέντο, ομοιογένεια και μπόλικες λύσεις, αλλά τους λείπει ο παίκτης που θα κρίνει το ματς.

Ε, βλέποντας το μπάσιμο και το καλάθι του Σλούκα απέναντι στην Εφές, πώς γινόταν να μην ξεσηκωθούν οι φίλοι του ΠΑΟ και να «κάνουν εικόνα» στιγμές από τα προσεχή; Γιατί μην έχει κάποιος την παραμικρή αμφιβολία πως αυτό θα συμβαίνει. Εστω κι αν το διήμερο των (φιλικών) αγώνων ο Σλούκας δεν είχε κάποια καταπληκτική απόδοση. Απλά, δίνει οντότητα στην πεντάδα και αυτό δεν το αμφισβητεί κανένας καλόπιστος.

Ποιος ήταν ο καλύτερος όλων; Μια μεταγραφή που μάλλον δεν διαφημίστηκε τόσο, όσο τουλάχιστον αυτή του Ερνανγκόμεθ. Ο λόγος για τον Ματίας Λεσόρ, έναν παίκτη μαχητή στη ρακέτα και με έφεση στο καλάθι. Είναι σαφές πως ο Αταμάν, τουλάχιστον ως πρώτη σκέψη, θέλει να κάνει δίδυμο τον Λεσόρ με τον Μήτογλου, έναν ψηλό που ασφαλώς έχει αρχίσει καλά αυτές τις πρώτες εβδομάδες που τον ξαναβλέπουμε στα πράσινα.

Οσον αφορά στον Κάιλ Γκάι, πρόκειται για τον σουτέρ που έψαχνε ο Παναθηναϊκός και ελπίζει να τον βρήκε στο πρόσωπο του Αμερικανού γκαρντ. Διαθέτει αξιόπιστο σουτ και καλό ρυθμό, με την ευστοχία του «ανοίγει» τις άμυνες και αν συνεχίσει έτσι θα δώσει λύσεις από την περιφέρεια και αυτό είναι κάτι που πάντα αρέσει στον Τούρκο προπονητή.

Το έχουμε δει και κατά τη θητεία του Αταμάν με την Εφές. Όπως έχουμε δει και το άλλο: να ποντάρει κυρίως στους έμπειρους παίκτες του ο κόουτς. Πάει να πει πως θέλει μεν μπασκετμπολίστες-ταλέντα, αλλά μόνο σποραδικά τους δίνει χρόνο συμμετοχής. Να είναι, άραγε, αυτό ένα μήνυμα για τον Λευτέρη Μαντζούκα; Πέρυσι ο φόργουορντ ήταν από τους λίγους που επέπλευσαν, έβγαλε προοπτική και θα ήταν κρίμα να χάσει τώρα τον δρόμο του. Ισως έμεινε στον πάγκο προκειμένου να «δέσουν» οι νέοι. Το σίγουρο είναι πως ο κόσμος του Τριφυλλιού θέλει να ξαναδεί στο παρκέ τον ταλαντούχο Μαντζούκα.