Άνδρας υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη όταν τον κάρφωσε με τα κέρατά του ένας ταύρος κατά τη διάρκεια φεστιβάλ ταυροδρομίας στην ανατολική Ισπανία, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Ο άνδρας ξεψύχησε στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί

Το θύμα, που δεν κατονομάστηκε, χτυπήθηκε στα πλευρά από τον ταύρο Κοθινέρο στο φεστιβάλ της πόλης Πόμπλα δε Φαρνάλς της Βαλένθια, το Σάββατο. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Προσοχή σκληρές εικόνες

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν βίντεο από το φεστιβάλ ταυροδρομίας, με τις εικόνες από τον τραυματισμό του άνδρα που τελικά κατέληξε να είναι σκληρές.

Ο ίδιος ταύρος τραυμάτισε και δεύτερο άτομο

Ένας δεύτερος Ισπανός χτυπήθηκε στο πόδι από τον ίδιο ταύρο κατά τη διάρκεια της ταυροδρομίας στους δρόμους της πόλης και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Στα φεστιβάλ αυτά οι ταύροι αφήνονται στους δρόμους της πόλης ενώ άνθρωποι τρέχουν μπροστά τους, σε μια παράδοση που τηρείται από τουλάχιστον 1.820 πόλεις της Ισπανίας κάθε χρόνο, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα των οργανώσεων για τα δικαιώματα των ζώων AnimaNaturalis και CAS International.

Τα φεστιβάλ παραμένουν πολύ δημοφιλή, μολονότι πολλοί ακτιβιστές τα χαρακτηρίζουν επικίνδυνα και βάναυσα. Τα τελευταία χρόνια συζητιέται η πρόταση απαγόρευσής τους σε μια σειρά περιοχές της Ισπανίας.