172.192 Ελληνες πολίτες ψήφισαν το κόμμα «Νίκη» την έκπληξη αυτών των εκλογών καθώς πήρε 2,92% και βρίσκεται οριακά εκτός της Βουλής. Κανείς δεν αποκλείει φυσικά να περάσει το κατώφλι του 3% στις νέες κάλπες της 25ης Ιουνίου και να έχουμε new entry στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Το κόμμα «Νίκη» δεν υπήρχε πουθενά, δημοσκοπικά δεν το έβλεπε κανείς παρά μόνον τον τελευταίο μήνα. Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι καταγραφή της δύναμής του έγινε από όταν ξεκίνησε η συζήτηση για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη και των παραφυάδων του νεοναζισμού ή αποκλεισμών κομμάτων όπως αυτό των Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου ή της Λατινοπούλου.

Και ξαφνικά μας ήρθε η «Νίκη» με επικεφαλής τον θεολόγο Δημήτρη Νατσιό. Το κόμμα που περιγράφεται ως «Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα» και που πλέον κανείς δεν έχει αμφιβολία ότι εισέπραξε τις ψήφους των αποκλεισμένων του κόμματος Κασιδιάρη και των άλλων «ψεκασμένων» δεξιών – εθνικοπατριωτικών κομμάτων.

Επειδή σίγουρα ο Νατσιός δεν έχει πρόβλημα να… βρομάνε οι ψήφοι που πήρε το κόμμα του και που μπορεί να τον βάλουν στη Βουλή, ας δούμε ορισμένες από τις θέσεις που έχει.

Θα καταλάβουμε ότι πρόκειται για ένα ακόμη «εθνικοαπελευθερωτικό» ακροδεξιό, ομοφοβικό, μη ανεκτικό κόμμα που έρχεται να… διασώσει την Ελλάδα από την παγκόσμια τάξη πραγμάτων που την έχει βάλει στο στόχαστρο.

Με ξεκάθαρες συγγενικές απόψεις με αυτές της Ελληνικής Λύσης ή των άλλων κομμάτων δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Που μιλάει για προδότες πολιτικούς, για μασόνους και Εβραίους, για ξεπούλημα της Ελλάδας, για «βρόμικους» μετανάστες ενώ στην ιστοσελίδα του φιλοξενεί απίστευτα άρθρα – που φυσικά λέει ότι δεν υιοθετεί τις απόψεις τους- που μιλούν για χρήση ἐμβρυϊκῶν κυτταρικῶν σειρῶν γιά τήν ἀνάπτυξη ἐμβολίων ή για την «πρωτεΐνη ἀκίδα τοῦ κορωναϊοῦ Sars-CoV-2 που εἶναι νευροτοξική καί ἐξασθενεῖ τούς μηχανισμούς ἐπιδιόρθωσης τοῦ DNA».

Οσο για τις αμβλώσεις είναι ξεκάθαρο. Ο Τραμπ ζει μέσα τους. «Το  Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα «NIKH» χαιρετίζει με ικανοποίηση και αισιοδοξία την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Η.Π.Α. η οποία ανέτρεψε την σχετική απόφαση στην υπόθεση «Roe v. Wade», που αναγνώρισε ως συνταγματικό δικαίωμα της γυναίκας την άμβλωση, παραβλέποντας τα δικαιώματα του κυοφορούμενου ανθρώπου.

Η ως άνω ανατραπείσα, σκοταδιστική και βάναυση απόφαση, επηρέασε ιδεολογικά ολόκληρα κινήματα στην Δύση και οδήγησε στη δολοφονία εκατομμυρίων εμβρύων στον σκοτεινό βωμό της επίκλησης επίπλαστων δικαιωμάτων. Μέχρι και σήμερα είναι αμέτρητα τα κοινωνικά δράματα, με θύματα τα κυοφορούμενα έμβρυα, τις ίδιες τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες.

Η Ελλάδα το 1986 προχώρησε την νομιμοποίηση των εκτρώσεων, παρασυρμένη από την ιδεολογική ηγεμονία των επίπλαστων δικαιωμάτων. Ένα νομοθέτημα-όνειδος για την Ελλάδα του Πνεύματος, της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της Ζωής και της Αγάπης για τον άνθρωπο, το οποίο σήμανε την πνευματική και δημογραφική κατάρρευση της χώρας».

Πρόκειται για κείμενο με απλοϊκές, λαϊκίστικες αναφορές στην Πατρίδα, τη Θρησκεία, την Οικογένεια κ.λπ. που συναντά κανείς και στα χρυσαυγίτικα έντυπα αλλά και στα άλλα ακροδεξιά πολιτικά μανιφέστα.

Κι έχει αξία τώρα να δούμε τι πρεσβεύουν οι υποψήφιοι της «Νίκης» πριν τους δούμε στη Βουλή.

Διότι μπορεί να μην χαιρετούν με το χέρι υψωμένο, αλλά σίγουρα μπορούν να

Διαβάζουμε λοιπόν:

Ομοφοβία και ο κίνδυνος για τα παιδιά μας

»Η «σεξουαλική αγωγή» έχει αποδεδειγμένα καταγράψει ολέθρια αποτελέσματα για τον ψυχισμό των παιδιών σε όσες χώρες εφαρμόστηκε, με έκρηξη των φαινομένων κακοποιήσεων και ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης ανηλίκων. Στην Ελλάδα βεβαίως καμία κυβέρνηση δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να λογοδοτήσει για το αν καλλιεργεί την αρετή ή την ανηθικότητα των πολιτών της. Ιδιαιτέρως από την τωρινή κυβέρνηση, δεν θα το αναμέναμε».

»Υπήρξε εισήγηση για την ασφαλιστική κάλυψη προστατευτικών σκευασμάτων (PrEP) για την έκθεση στον ιό HIV της επἰκτητης ανοσοανεπάρκειας (AIDS). Μία τέτοια εισήγηση επιβεβαιώνει ότι αυτό είναι αίτημα ιδιαιτέρως των ΛΟΑΤΚΙ. Δεν είναι κρυφή η σύνδεση ΛΟΑΤΚΙ και AIDS» (!!!).

Κάνοντάς μας και μαθήματα κατηχητικού τονίζει:

«Ας είμαστε σαφείς: Τα «χρηστά ήθη» δεν προσδιορίζονται από «τηλεπερσόνες», ούτε από χειραφετημένους πολιτικάντηδες. Τα χρηστά ήθη απορρέουν από τον πνευματικό πολιτισμό και την ορθόδοξη χριστιανική συνείδησή μας, κατά την οποία είναι ανάρμοστο, ανεπίτρεπτο και αντιφατικό να τιμωρείς ή να βασανίζεις τον συνάνθρωπό σου επειδή έχει υποπέσει σε ένα πάθος. Η πίστη μας είναι η ταπεινή πίστη ότι κανείς μας δεν είναι αναμάρτητος πλην του Ενός, του Χριστού μας».

«Με εξαίρεση απειροελάχιστες γονιδιακές διαταραχές που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με αυτή τη μόδα της εποχής, η ομοφυλοφιλία είναι κατ’εξοχήν επιλογή[ii]και όχι βιολογική πραγματικότητα. Όλοι όσοι ήλπιζαν επί δεκαετίες ότι θα ανακαλύψουν το γονίδιο της ομοφυλοφιλίας διαψεύστηκαν…»

Και το παραλήρημα συνεχίζεται:

Ο εκφυλισμός του θεσμού της οικογένειας, όπως απορρέει από τη σχεδιαζόμενη νομοθετική αποστασία της κυβέρνησης, δεν είναι μόνο μία αποστασία από τα αυτονόητα του Συντάγματος, αλλά ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου και για το μέλλον.

Οι εισηγητές της καθ ’όλα απαράδεκτης αυτής νομοθεσίας, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι προασπίζονται τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, σήμερα μιλούν για τα δικαιώματα των «Λ» (λεσβιών) και των «Ο» (ομοφυλοφίλων). Αύριο είναι πιθανόν να ζητήσουν ρύθμιση της οικογένειας και για τους «Α» (αμφιφυλόφιλους); Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αιτηθούν την πολυγαμία; Τί πιο απλό από το «Γονέας 1» και «Γονέας 2» να τεθεί και «Γονέας 3»; Ας τοποθετηθούν ειλικρινά.

Και καταλήγει το ομοφοβικό κείμενο που βλέπει ως… εκτροπή την ομοφυλοφυλία: «Μία πολιτεία που σέβεται τον εαυτό της οφείλει να τηρεί ως μόνη θεσμοθετημένη συμβίωση τον γάμο μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας –θρησκευτικό για τους ανήκοντες σε παραδεδεγμένο δόγμα, πολιτικό για τους μη ανήκοντες σε παραδεδεγμένο δόγμα».

Για την Παιδεία

«Σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα των ιδρυτών του Συντάγματός μας, στα σχολεία μας σβήνεται συστηματικά ο Χριστός, η Πατρίδα και οι ευγενικές αξίες των παππούδων μας».

Και συνεχίζει με ακόμη μεγαλύτερη διάθεση για να αποδείξει ποια είναι η ταυτότητά του : «Η ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εισαγωγή στο θεσμό της οικογένειας, ως το ζωτικό κύτταρο της κοινωνίας μας, είναι το θεμέλιο ενός υπουργείου Εθνικής Παιδείας που θέλει να τηρεί την συνταγματική αποστολή του και διαφυλάσσει ανόθευτο το δικαίωμα της σιωπηρής πλειοψηφίας των Ελλήνων Ορθοδόξων γονέων, να αναθρέφουμε τα τέκνα μας σύμφωνα με τις πεποιθήσεις μας.

Διδακτική προτεραιότητα στη χαρά της ενωμένης οικογένειας κατά το αιώνιο πρότυπο «μπαμπάς-μαμά-παιδιά», στη συζυγία ως τρόπο τελειοποίησης του χαρακτήρα, στην εγκράτεια, στην αξία του αγεννήτου παιδιού, στην κρυστάλλινη αλήθεια της βιολογίας των δύο διαφορετικών φύλων».

Ακόμη πιο… ρηξικέλευθη είναι η άποψή του για το σχολείο. Να βάλουμε κάδρα ηρώων παντού και να κάνουμε συνέχεια έπαρση σημαίας:

«Ἐκ τοῦ ὁρᾶν τό ἐρᾶν». Η κόσμηση των αιθουσών με κάδρα ηρώων και αγωνιστών, η εκκίνηση κάθε εβδομάδας με έπαρση Σημαίας και τον Εθνικό μας Ύμνο, η τιμή στους Τρείς Ιεράρχες, η σοβαρότητα και αξιοπρέπεια που αρμόζει στις Μαθητικές Παρελάσεις…»

Ακόμη και επαναφορά της σχολικής… ποδιάς μας λέει η «Νίκη» να κάνουμε:

Επαναφορά των σχολικών στολών – δεν κάνουν λάθος τα ιδιωτικά σχολεία σε όλον τον κόσμο (όπου στέλνει τα παιδιά της και η πολιτική και επιχειρηματική ελίτ) να διαθέτουν στολές που δίνουν υπόσταση, κύρος και χαρακτήρα στα παιδιά.

Κι επειδή η… ακτινοβολία των κινητών είναι επικίνδυνη ας δούμε και μια ρηξικέλευθη πρόταση: «Ειδικά σχεδιασμένα κινητά για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, με ελαχιστοποιημένη ακτινοβολία, ελαχιστοποιημένο κόστος, και κλειστό περιεχόμενο που θα εξυπηρετεί βασικές λειτουργίες επικοινωνίας με γονείς – συμμαθητές».

Εξωτερική πολιτική

Ξεκάθαρες οι θέσεις της Νίκης για το Σκοπιανό, ταιριάζουν απόλυτα με τους ακροδεξιούς.

«Στα Σκόπια δεν υπάρχουν «Μακεδόνες» παρά μόνο Σλάβοι, Αλβανοί, Έλληνες, Ρομά, Εβραίοι. Δεν υπάρχει «Μακεδονική γλώσσα», παρά εκσερβισμένη βουλγαρική διάλεκτος. Δεν υπάρχει κάποια δήθεν ενιαία «Μακεδονική περιοχή» που τριχοτομήθηκε, αφού η αρχαία γεωγραφική Μακεδονία συμπίπτει σχεδόν με την απελευθερωμένη ελληνική επικράτεια. Η Μακεδονία είναι Μία, και είναι Ελληνική – εθνικά και γεωγραφικά. Κατάργηση της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών».

Για την Τουρκία ξεκινά το κείμενό της γράφοντας:

«Η Τουρκία δεν έχει ιστορία παρά μόνο ποινικό μητρώο, και καταλαβαίνει μόνο τη γλώσσα της Ισχύος. Ας τη μιλήσουμε». Προφανώς ο πόλεμος είναι βασική επιδίωξη, ό,τι ακριβώς λένε δηλαδή και οι χρυσαυγίτες.

Ξενοφοβία

Οι ξενοφοβικές θέσεις του κόμματος δεν κρύβονται καθώς για το δημογραφικό γράφει:

«Το ξερίζωμα του γηγενούς πληθυσμού της πατρίδας μας και η βίαιη υποκατάστασή του από εντελώς ξένο (από απόψεως πολιτισμού, καταγωγής, θρησκείας, γλώσσας) πληθυσμό δεν είναι καινούρια ιδέα»

Και συνεχίζει:

«Επί δεκαετίες, κατά συρροήν παραβιάζονται τα σύνορά μας από παράνομους απρόσκλητους εποίκους, στους οποίους επιπλέον χαρίζεται ευτελώς η ελληνική ιθαγένεια. Οι τελευταίοι, ουδεμία σχέση έχουν με κατατρεγμένους δυστυχείς πρόσφυγες, απέναντι στους οποίους η ιερή ελληνική φιλοξενία είναι μέρος της Παράδοσής μας… Εγκαθιστούν, με τη σιωπηρή συνενοχή ή και ευλογία του πολιτικού συστήματος, σκληροπυρηνικά γκέτο στον τόπο προορισμού τους, επιβάλλοντας την ισλαμική σαρία, άκρως επικίνδυνες υγειονομικές συνήθειες, και την αδιανόητη για ευρωπαϊκές νοοτροπίες ζωή των χωρών, από τις οποίες δήθεν τρέχουν να ξεφύγουν.»

Υγεία και ψεκασμένες θεωρίες

Οι ψεκασμένες και αντιεπιστημονικές θεωρίες του κόμματος Νίκη θυμίζουν σε πολλούς όλες εκείνες τις ψεκασμένες προσωπικότητες της ακροδεξιάς κι όχι μόνο που μας ταλαιπώρησαν την εποχή της πανδημίας.

«Με τον γενικευμένο εμβολιασμό παρατηρούνται αναιτιολογήτως θάνατοι και σοβαρές επιπλοκές σε νέους και μεσήλικες ανθρώπους. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούνται, ακουσίως πλέον, ως «πειραματάνθρωποι». Εύλογα, αναπάντητα ερωτήματα προκύπτουν από τη διαπίστωση ότι πολλοί εμβολιασμένοι συμπεριφέρονται ως φορείς μαγνητικού πεδίου. Προσφάτως, με έκπληξη διαπιστώνεται ότι διάφορα μεταλλικά αντικείμενα (ακόμη και ολόκληρο επαγγελματικό ψαλίδι) προσκολλώνται στο σώμα ορισμένων εκ των εμβολιασμένων. Παρατηρήθηκε ακόμη ότι και ολόκληρο το φιαλίδιο, το οποίο περιέχει το εμβόλιο, έλκεται από μαγνήτη».

Ακόμη και για τη… θεραπευτική δράση της θρησκείας μιλά το κόμμα ενώ συγκεκαλυμένα περνάει την αντιεμβολιαστική του νοοτροπία:

«Ως Κυβέρνηση, θα μας ήταν αδιανόητο να επεμβούμε στον τρόπο ή το χρόνο που η Εκκλησία τελεί τα Ιερά της Μυστήρια. Αντιθέτως, το Κράτος θα βοηθούσε την Εκκλησία να υλοποιήσει τις επιλογές της με τον ασφαλέστερο τρόπο, αξιοποιώντας την θεραπευτική ισχύ της πίστης μας σε όφελος του ελληνικού λαού, αγκαλιάζοντας εξίσου και τους πιο επιφυλακτικούς αλλά και τους ψύχραιμους».

Και συνεχίζει:

«Ο ιός COVID-19 είναι μία επώδυνη πραγματικότητα. Ωστόσο, η αντιμετώπισή του άνοιξε την όρεξη πολλών «καλοθελητών» που, επικαλούμενοι την προστασία της δημόσιας υγείας, αυθαιρετούν με παραδοχές που προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας, ότι ο ιός είναι τάχα πιο κολλητικός σε ιερούς ναούς και οικογενειακές επιχειρήσεις, από ότι σε σύνορα, σούπερ- μάρκετ, τράπεζες και λεωφορεία.

Ο πρωθυπουργός, μοναδικός στον κόσμο που αυτοαναγορεύθηκε σε ηγέτη λαού ψεκασμένων, ανερυθρίαστα προωθεί την επιβολή ιατρικών πράξεων χωρίς συναίνεση – ιδέα που καταδικάστηκε στη δίκη της Νυρεμβέργης, κατά του ναζισμού. Κάποιοι όντως πρέπει να «μείνουν σπίτι».

Και καταλήγει με το απίστευτο:

«Περαιτέρω, θα μας ήταν αδιανόητο ως Κυβέρνηση να στοχεύουμε στον ψυχαναγκασμό των συμπολιτών και των παιδιών μας σε ιατρικές πράξεις, στερώντας τους από τον βιοπορισμό ή την πρόσβαση σε πνευματικά ή υλικά αγαθά, με πρόσχημα το «καλό των άλλων».

παρανοϊκή ιδεοληψία απέναντι σε νόμιμους, φορολογούμενους, υγιείς πολίτες!»

Πολιτισμός

Τι να πει κανείς με όσα διαβάζει για τον Πολιτικό. Μέχρι και να κάνουμε εξαγωγή της… σβούρας μας λένε:

«Βιομηχανία παιδικής ψυχαγωγίας. Τα παραδοσιακά μας παιχνίδια, τα παραδοσιακά μας παραμύθια, πρέπει να γίνουν εξαγώγιμο προϊόν – από τη σβούρα και τους πεσσούς, μέχρι τους μύθους του Αισώπου».

Και οι απίστευτες προτάσεις τους συνεχίζονται: Αναβίωση, συστηματοποίηση και διεθνοποίηση της της αρχαίας ελληνικής πολεμικής τέχνης του παγκρατίου, που ήταν και το κορυφαίο άθλημα των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων.

Αλλά και να υλοποιήσουμε ιδέες όπως:

«Τα χνάρια των Αποστόλων», ένα οργανωμένο ποιοτικό περιηγητικό θέαμα σε πάμπολλες περιοχές της αποστολοβάδιστης Πατρίδας μας, από τη Βέροια ως την Πάτρα και από την Πνύκα ως την Πάτμο, καθώς δεν υπάρχει κανένας άλλος τόπος στο δυτικό κόσμο όπου πέρασαν τόσοι Απόστολοι – Ιωάννης, Παύλος, Πέτρος, Ανδρέας, Θωμάς – και επομένως, ιδανικός προορισμός για προσκυνηματικό τουρισμό της Δύσης που σήμερα γνωρίζει και ταξιδεύει μόνο στους Αγίους Τόπους.

Η «Θεσσαλονίκη φάρος της Ρωμηοσύνης» ενέτειρα των Ελλήνων Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου που φώτισαν και εκπολίτισαν με γραπτό αλφάβητο τους σλαβικούς λαούς, διαθέτει την πλουσιότερη μνημειακή κληρονομιά της μακροβιότερης αυτοκρατορίας του κόσμου – ας το αναδείξουμε στην ευρωπαϊκή ορθόδοξη Ανατολή των εκατοντάδων εκατομμυρίων.

Κλιματική Αλλαγή

Ακόμη και την κλιματική αλλαγή αμφισβητούν χρησιμοποιώντας μια… τραμπικής εμπνεύσεως θεωρία:

«Η θεωρία της Κλιματικής Αλλαγής, με την στοχοποίηση του διοξειδίου του Άνθρακα (CO2) γίνεται το μέσον διατήρησης της παγκόσμιας εξουσίας και μέσω αυτής, του παγκόσμιου πλούτου, ελέγχοντας δια του αποτυπώματος του άνθρακος την ενέργεια και τα παραγόμενα τρόφιμα, αλλά και κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα. Στην πραγματικότητα όμως η σύγχρονη θέρμανση του πλανήτη ξεκίνησε περίπου από το έτος 1800 μετά από μια πολύ ψυχρή κλιματική περίοδο (1250 – 1800) γνωστή και ως Maunder Minimum».