Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αναφορές για κακοποιητική συμπεριφορά του ευρωβουλευτή –ανεξάρτητου πλέον-, Αλέξη Γεωργούλη, μετά την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου για βιασμό και σωματική βία σε βάρος του.

Η καταγγελία σε βάρος του γνωστού ηθοποιού έγινε γνωστή τη Δευτέρα του Πάσχα, προκαλώντας σάλο στην ελληνική κοινωνία και πλήθος αντιδράσεων σε πολιτικό επίπεδο, εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Ο Αλέξης Γεωργούλης τέθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ ενώ του ζητήθηκε, όπως ανακοίνωσε η Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας στο Mega, να παραδώσει την έδρα του στην ευρωβουλή.

Πέραν όμως της πολιτικής διάστασης της υπόθεσης, η καταγγελία της κυρίας Χρονοπούλου, που έγινε στις βελγικές Αρχές πριν από τρία χρόνια, άνοιξε, όπως φαίνεται, τον ασκό του Αιόλου για τον Αλέξη Γεωργούλη και, όπως φαίνεται, μέσα σε λίγα μόλις 24ωρα τρεις νέες καταγγελίες σε βάρος του ετοιμάζονται να πάρουν νομική μορφή.

Το περιεχόμενο των νέων καταγγελιών

Και οι τρεις νέες καταγγελίες αφορούν, σύμφωνα με το Mega, σε εργαζόμενους στο γραφείο του –τότε ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ- Αλέξη Γεωργούλη ήδη από τους πρώτους μήνες του στις Βρυξέλλες.

Η πρώτη υπόθεση αφορά σε ασκούμενη στο γραφείο του η οποία κάνει λόγο για κακοποιητική συμπεριφορά του Αλέξη Γεωργούλη, ενώ ανάλογο περιεχόμενη έχει και η υπόθεση ενός άνδρα, μόνιμου υπαλλήλου στο γραφείου του.

«Εγώ είδα ότι οι δύο αυτοί υπάλληλοι δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους και προσπάθησα να τους απομακρύνω και εκείνοι για λόγους αντεκδίκησης προχώρησαν σε αυτές τις καταγγελίες που δεν ίσχυαν» υποστηρίζει ο Αλέξης Γεωργούλης.

Η τρίτη περίπτωση που αποκάλυψε το LIVE NEWS αφορά σε υπάλληλο στο γραφείο του η οποία φέρεται να βγήκε με τον Αλέξη Γεωργούλη για ποτό και εκείνος της επιτέθηκε και την χτύπησε. Μέχρι σήμερα βρίσκεται σε στάση αναμονής χωρίς να έχει κάνει καταγγελία.

Η πρώτη δήλωση Γεωργούλη

Ο Αλέξης Γεωργούλης αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και στην πρώτη του δήλωση μετά την καταγγελία της κυρίας Χρονοπούλου, έκανε λόγο για «καταφανώς ψευδή και συκοφαντική καταγγελία».

«Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια.

Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» ανέφερε ο κ. Γεωργούλης.

Η ανάρτηση της Ελένης Χρονοπούλου – «Το οφείλω στον εαυτό μου αλλά και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση»

Με μια συγκλονιστική και αποστομωτική ανάρτηση μίλησε η Ελένη Χρονοπούλου για τα όσα καταγγέλλει, τονίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια επώδυνη διαδικασία, «το έπραξα θεωρώντας ότι το οφείλω στον εαυτό μου αλλά και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση».

«Η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης» σημειώνει η κυρία Χρονοπούλου.

Αναφέρεται επίσης και στη διαρροή του ονόματός της ρίχνοντας δικαίως τα βέλη της σε όσους «παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο βωμό της πολιτικής διαχείρισης να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων».

«Στην πολιτική βρίσκομαι για να παλέψω, μέσα από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, για τις ιδέες και τις αρχές μου και δεν επιθυμώ η όποια δημόσια παρουσία μου να καθορίζεται από αυτή την δυσάρεστη για μένα υπόθεση.

Έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται» καταλήγει η Ελένη Χρονοπούλου.