Για «ειλημμένη απόφαση» κάνει λόγο ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ σχετικά με την ευθανασία για το άτυχο τιγράκι που βρέθηκε εγκαταλειμμένο και παράλυτο.

Θυμίζουμε ότι αυτή την απόφαση πήρε η Επιτροπή των 12 κτηνιάτρων που έχει αναλάβει τη θλιβερή αυτή υπόθεση αφού η κατάσταση της υγείας του ζώου είναι μη αναστρέψιμη.

«Με 33 κατάγματα σε όλο της το κορμάκι, κάθε ανάσα της είναι ένας αφόρητος πόνος. Η λύτρωση της Χασίγια από το μαρτύριό της πρέπει να γίνει ‘χθες’. Εγωκεντρικές και ανεύθυνες απόψεις δεν χωρούν σε ένα πραγματικό φιλόζωο», τόνισε ο Νίκος Μπόκαρης από την Επιτροπή σε συνομιλία που είχε με τη Νατάσα Μπομπολάκη από τη ζωοφιλική οργάνωση «Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι».

Λεσουέρ για όσους αντιδρούν στην ευθανασία

«Πρόκειται για ειλημμένη απόφαση. Όσοι αντιδρούν στην απόφαση αυτή, δεν έχουν δει τις εξετάσεις που έχουν δει οι κτηνίατροι», δήλωσε ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ, μιλώντας στο Open, σημειώνοντας ότι το άτυχο ζώο είναι παράλυτο και δεν αναπτύσσεται, πέραν των άλλων πολύ σοβαρών προβλημάτων που έχει.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η ευθανασία θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, αν και δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση.

«Μην ξεχνάμε το παρεμπόριο άγριων ζώων, από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα, πηγαίνετε μια Κυριακή στο Σχιστό να δείτε τι γίνεται», είπε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

Τι έδειξαν οι εξετάσεις

Σε νέα ανακοίνωση της «Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι» αναφέρεται, ανάμεσα σε άλλα, ότι: «Η Χασίγια αγαπήθηκε από όλους και σ΄ αυτό, επιτρέψτε μας να πούμε, ότι ήταν «τυχερή», αφού έστω και υπό αυτές τις συνθήκες είχε τόσο κόσμο δίπλα της και δεν αφέθηκε σε κάποιο υπόγειο να σβήσει με αφόρητους πόνους.

Τα ευρήματα των εξετάσεων έδειξαν ένα «διαλυμένο» κυριολεκτικά στο εσωτερικό του ζώο , στο οποίο δινόταν τριπλό σχήμα δυνατών παυσίπονων και ναρκωτικής ουσίας για να μπορεί κατ’ ελάχιστον να αντέχει τους πόνους .

Μυοσκελετικό, πνεύμονες, στένωση λεκάνης και σπονδυλικής στήλης, απίστευτη οστεοπενία κληρονομικής φύσεως, που οι επιστήμονες, όπως μας είπαν, δεν είχαν ποτέ συναντήσει σε άλλο ζώο, 33 κατάγματα και σπασίματα λόγω της οστεοπενίας σε όλο τον σκελετό του ζώου, πρόπτωση εντέρου και πλήρης μη αναστρέψιμη παράλυσή του, είναι μερικά από τα ευρήματα τους και συμπεράσματα από τις εξετάσεις, που της έγιναν, ενώ υπέστη και ανακοπή, που οι γιατροί μετά από πολλές προσπάθειες την επανάφεραν, πάντα σύμφωνα με την ενημέρωσή μας από αρμόδια άτομα.

Κάθε αναπνοή του ζώου ήταν γι’ αυτό ένας αβάσταχτος πόνος.

Αναλυτική ιατρική εικόνα θα δώσει η γνωμοδότηση των 12 κτηνιάτρων, η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί».

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA