«Βόμβα» κατά της πορισματικής αναφοράς του ΣΔΟΕ, σχετικά με τις προμήθειες της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής την περίοδο της πανδημίας, που δημοσιεύτηκε σε κυριακάτικη εφημερίδα, αποκαλύπτει η Σοφία Νικολάου.

Η πρώην Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, έχει βρεθεί στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ζητά επιτακτικά την αποπομπή της από το ψηφοδέλτιο στην Εύβοια.

Ωστόσο, σε ανακοίνωσή της η κ. Νικολάου δίνει μια νέα διάσταση στην υπόθεση καθώς το πρωί επισκέφτηκε τον επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δικαστικές πηγές είπαν στην κ. Νικολάου ότι αυτό που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Documentο δεν είναι πόρισμα, αλλά ένα αρχικό κείμενο το οποίο δεν περιέχει βασικά έγγραφα και στοιχεία και θα επιστραφεί στο ΣΔΟΕ. Τις πληροφορίες αυτές αναφέρει και στην ανακοίνωσή της η υποψήφια με τη ΝΔ.

Την ίδια στιγμή σχηματίστηκαν ποινικές δικογραφίες σε βάρος των δύο ελεγκτών του ΣΔΟΕ που συνέταξαν το «πόρισμα», για παράβαση καθήκοντος και παραβίαση του απορρήτου.

Η κ. Νικολάου στην ανακοίνωσή της ρίχνει ακόμη μια βόμβα λέγοντας ότι θα ζητήσει άρση των τηλεφωνικών επικοινωνιών των συγκεκριμένων ελεγκτών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τους ασκήθηκαν πιέσεις -πιθανότατα από πολιτικά πρόσωπα- να βγάλουν την πορισματική αναφορά χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η έρευνα.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της κ. Νικολάου αναφέρει:

Επισκέφθηκα σήμερα το κτήριο του ΣΔΟΕ και συναντήθηκα με τον επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας κ. Χρήστο Μπαρδάκη. Στη συνάντηση του παρουσίασα σειρά εγγράφων τα οποία αντικρούουν μία προς μία τις κατηγορίες που εμφανίζονται στο υποτιθέμενο «πόρισμα» του ΣΔΟΕ, το οποίο όπως αποδεικνύεται ότι είναι ένα πρώιμο έγγραφο, που βρίθει ανακριβειών και καταρτίστηκε με μοναδικό σκοπό την σπίλωση μου. Κι όμως αυτό βαφτίστηκε πόρισμα!

Στη συνάντηση έδωσα τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι όλες οι συμβάσεις που υπέγραψε η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής είναι σύννομες και δεν υπάρχει καμία ζημιά για το ελληνικό δημόσιο.

Αξίζει να τονιστεί, ότι ήδη έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία σε βάρος των δύο ελεγκτών του ΣΔΟΕ οι οποίοι χειρίστηκαν την υπόθεση, πρώτον για παράβαση καθήκοντος -καθώς υπάρχει σειρά πλημμελειών στην διαχείριση της υπόθεσης και τη σύνταξη του εγγράφου- και δεύτερον για την διαρροή του εγγράφου, το οποίο δεν είναι καν ολοκληρωμένο. Σε αυτό δεν συμπεριλήφθηκαν κρίσιμα έγγραφα τα οποία έχει ζητήσει υπηρεσιακά το ΣΔΟΕ από άλλες αρχές, τα οποία αλλάζουν πλήρως τα συμπεράσματα του «πορίσματος».

Είναι χαρακτηριστικό ότι μία ημέρα πριν την διαρροή του «πορίσματος» (στις 14 Φεβρουαρίου) η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, απάντησε στο ΣΔΟΕ με επίσημο έγγραφό της, ότι οι συμβάσεις που εκτέλεσε η ΓΓΑΠ ήταν καθόλα νόμιμες και ακολουθούν κατά γράμμα το ισχύον νομικό πλαίσιο. Επίσης, ακόμη δεν έχει έρθει στο ΣΔΟΕ η αναφορά την οποία ζήτησε η ίδια η υπηρεσία από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, που θα γνωμοδοτήσει για το αν όντως οι τιμές των υπηρεσιών και προμηθειών που έκανε η ΓΓΑΠ ήταν στο πλαίσιο των τιμών που διακινούνταν τα υγειονομικά προϊόντα κατά την περίοδο του κορωνοϊού.

Κι όμως, οι ελεγχόμενοι πλέον «ελεγκτές» του ΣΔΟΕ έσπευσαν να διαρρεύσουν την πλημμελή δουλειά τους στο στρατευμένο Documento, με μοναδικό στόχο την συκοφάντηση μου προκειμένου να αποπεμφθώ από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και να μην είναι υποψήφια στο Νομό Εύβοιας.

Φαίνεται πως μόνο αυτό τους «τρώει»!

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι τα πάντα είναι στημένα και γι’ αυτό το λόγο, έχω ήδη έτοιμες τις μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, οι οποίες όμως εμπλουτίζονται καθημερινά με νέα στοιχεία και εντός της εβδομάδας θα κατατεθούν. Επιπροσθέτως θα ζητηθεί και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των δύο ελεγκτών του ΣΔΟΕ, προκειμένου να αποκαλυφθεί από ποια κέντρα ζητήθηκε η παραγωγή του συγκεκριμένου «πορίσματος». Αυτονόητο είναι, ότι θα ζητηθεί, το συγκεκριμένο «πόρισμα» να επιστρέψει στο ΣΔΟΕ από την Οικονομική Εισαγγελία στην οποία βρίσκεται, προκειμένου να ολοκληρωθεί σύννομα.

Το αποτέλεσμα της σημερινής επίσκεψης στο ΣΔΟΕ είναι ξεκάθαρο:

Δεν υπάρχει καμία ζημιά του δημοσίου. Υπάρχει όμως ένας έλεγχος ο οποίος συνεχίζεται, μέρος αυτής της έρευνας -που είναι σε πρώιμο στάδιο- είναι η επίμαχη «πορισματική αναφορά» η οποία δεν καταλήγει σε κανένα τελεσίδικο συμπέρασμα για ζημιά του δημοσίου.

Η αλήθεια θα λάμψει.

Δείτε τα έγγραφα καλής εκτέλεσης των προμηθειών