Σταμάτησε προσωρινά η διαδικασία έξωσης της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, από το σπίτι της. Πολίτες και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη και του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη βρέθηκαν στο σημείο.

Λίγο νωρίτερα αστυνομικοί και δικαστικοί κλητήρες έκαναν καταγραφή των αντικειμένων που υπάρχουν στο σπίτι. Όπως η ίδια είπε δεν την άφησαν να είναι παρούσα κατά την καταγραφή των αντικειμένων και της έδωσαν μόνο ένα ρούχο, τις δύο γάτες της και την έβγαλαν έξω από το σπίτι όπου ζει με τον γιό της.

Όπως η ίδια έχει δηλώσει ζει με μια σύνταξη 700 ευρώ. Τους προηγούμενους μήνες είχε γίνει και πάλι προσπάθεια απομάκρυνσής της από το σπίτι της.

«Σπάσανε την πόρτα»

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί της Δευτέρας σημειώθηκε ένταση έξω από το σπίτι της δημοσιογράφου στα Ιλίσια.

Ειδικότερα, η δημοσιογράφος κατήγγειλε στο OPEN ότι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα της για να την απομακρύνουν, γιατί έχασε την πρώτη της κατοικία σε πλειστηριασμό για οφειλές 15.000 ευρώ.

Το σπίτι βγήκε σε πλειστηριασμό από την τράπεζα λόγω χρεών με τη γυναίκα να βρίσκεται αντιμέτωπη με δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. το πρωί της Δευτέρας (21/11), που βρέθηκαν στο σημείο για να της κάνουν έξωση.

«Ήρθαν τα κοράκια!! Έξω από την πόρτα μου! Αβυδου 146 Άνω Ιλίσια», έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook.

Όπως κατήγγειλε η δημοσιογράφος, «σπάσανε την πόρτα» με ηλεκτρικό πριόνι και την χτύπησαν «πολύ δυνατά στο χέρι». «Λυπηρό γεγονός να βγάζουν στο σφυρί σπίτι οφειλετών για 15.000 ευρώ», δηλώνει από πλευράς της η δικηγόρος της Ιωάννας Κολοβού.

Γεροβασίλη: Άδικη απόφαση

«Σήμερα ξετυλίχθηκε μπροστά μας η υλοποίηση μιας πολύ άδικης απόφασης, μιας γυναίκας χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου, που για θέματα υγείας βγήκε νωρίς στη σύνταξη, η οποία έχει ένα χρέος σε κάρτα 10.000 ευρώ», αναφέρει σε δήλωσή της για την αστυνομική επιχείρηση έξωσης της δημοσιογράφου, Ιωάννας Κολοβού, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

Η κ. Γεροβασίλη κάνει λόγο για μια  «άδικη απόφαση την εποχή των «Πάτσηδων», την εποχή που τα «κοράκια» έχουν ορμίσει στους αδύναμους συμπολίτες μας».

Αναλυτικά η δήλωσή της:

«Σήμερα ξετυλίχθηκε μπροστά μας η υλοποίηση μιας πολύ άδικης απόφασης, μιας γυναίκας χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου, που για θέματα υγείας βγήκε νωρίς στη σύνταξη, η οποία έχει ένα χρέος σε κάρτα 10.000 ευρώ. Από τη μια η άδικη απόφαση την εποχή των «Πάτσηδων», την εποχή που τα «κοράκια» έχουν ορμίσει στους αδύναμους συμπολίτες μας. Από την άλλη ο τρόπος εκτέλεσης μια άδικης απόφασης που παραπέμπει σε καταδίωξη σκληρά ποινικού ατόμου. Έσπασαν την πόρτα στις 07:00 το πρωί, μπούκαραν, χτύπησαν τη γυναίκα στο χέρι, δεν της επέτρεπαν να πάει στην τουαλέτα, ξεσηκώθηκε η πολυκατοικία, τα παιδιά που πήγαιναν σχολείο. Οι μέρες που ζούμε σε ένα κράτος υποτίθεται ευνομούμενο, ένα κράτος που υποτίθεται προστατεύει τα δικαιώματα και των ανθρώπων που πλήττονται και βεβαίως, ο χειρισμός ξετυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της αστυνομίας. Ο καθένας ας πάρει τις ευθύνες του», καταλήγει η κ. Γεροβασίλη.