Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά Βερμίου έφτασε στην Αθήνα την  Τρίτη, και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων.

Διαβάστε επίσης: Παναγία Σουμελά: Ανοιξε πλήρως για το κοινό μετά από έξι χρόνια

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από την εκκλησία, σχηματίζοντας ουρές, για να προσκυνήσει την εικόνα, αφού η θρησκευτική παράδοση αναφέρει ότι η συγκεκριμένη εικόνα είναι θαυματουργή.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Πανόρμου

Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, στην Πανόρμου εφαρμόστηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και ειδικότερα προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, κατά τις ώρες 18.00 – 24.00, καθώς και απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης αυτών κατά τις ώρες 06.00 – 24.00, επί της οδού Πανόρμου, στο τμήμα μεταξύ της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και της οδού Φθιώτιδος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Λεωφόρο Κηφισίας.

Η εικόνα έφτασε στην Αθήνα με λεωφορείο από την Βέροια.

Σχηματίστηκε μια μεγάλη πομπή με ιερείς, οι οποίοι κρατούσαν την εικόνα, με δύο φιλαρμονικές επικεφαλής και με τη συμμετοχή πολλών μελών ποντιακών συλλόγων, που φορούσαν παραδοσιακές στολές, η οποία έφτασε στο Ναό του Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων.

Στην Αθήνα μέχρι τις 28 Οκτωβρίου

Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά θα μείνει στον Άγιο Δημήτριο Αμπελοκήπων, για να μπορούν να την προσκυνήσουν οι πιστοί, έως τις 28 Οκτωβρίου.

Την παραμονή της γιορτής του Αγίου Δημητρίου, δηλαδή το απόγευμα της 25ης Οκτωβρίου, θα γίνει Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου, στις 26 Οκτωβρίου, στις 18.00 μ.μ., θα γίνει περιφορά των εικόνων.