«Επιδημία» εγκατάλειψης παιδιών σε αυτοκίνητα υπάρχει στις ΗΠΑ (και όχι μόνο), με αποτέλεσμα άλλη μια τραγωδία να καταγραφεί στο Οχάιο.

Αναλυτικότερα, για ανθρωποκτονία και έκθεση ανήλικου σε κίνδυνο κατηγορείται ένας πα-τέρας, ο οποίος άφησε το μωρό του, ένα αγοράκι μόλις ενός έτους, για πέντε ώρες στο αμάξι, με αποτέλεσμα το παιδί να χάσει τη ζωή του.

Ομολόγησε την πράξη του

Ο 19χρονος Λάντον Πάροτ μετέφερε το παιδί που είχε χάσει τις αισθήσεις του στα Επείγοντα.

«Κατά την προκαταρκτική έρευνα οι επιθεωρητές διαπίστωσαν αντιφάσεις στα λεγόμενα του πατέρα» δήλωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας της Νέα Φιλαδέλφεια, Μάικλ Γκούντγουιν.

Όταν οι αστυνομικοί τού επεσήμαναν τις αντιφάσεις, ο Πάροτ φέρεται να ομολόγησε.

30 βαθμοί Κελσίου η εξωτερική θερμοκρασία

«Το παιδί κατέληξε αφότου εγκαταλείφθηκε στο αυτοκίνητο μόνο του για περίπου πέντε ώρες, με την εξωτερική θερμοκρασία στους 30 βαθμούς Κελσίου. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, διαπιστώθηκε πως δεν είχε ξεχάσει το παιδί στο αυτοκίνητο, αλλά επρόκειτο για σκόπιμη ενέργεια ώστε να μην τον ενοχλεί στο σπίτι» πρόσθεσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Ο συλληφθείς έχει προφυλακιστεί στις φυλακές της κομητείες Τουσκαράγουας ενώ έχει οριστεί εγγύηση 250.000 δολαρίων, σύμφωνα με το CNN.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα περιστατικά, με παιδιά που χάνουν τη ζωή τους ξεχασμένα ή παρατημένα σε αυτοκίνητα, υπό ακραίες θερμοκρασίες. Από το 1998, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 929 παιδικοί θάνατοι που προήλθαν από θερμοπληξία σε αυτοκίνητο, εξηγεί ο Γιαν Νουλ, μετεωρολόγος και ιδρυτής του noheatstroke.org.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μόνο εντός του 2022, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 22 θάνατοι παιδιών που έμειναν από λάθος ή σκοπίμως σε αυτοκίνητο για ώρες.