Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, μητέρα μαθητή φίλου του Μάκη αποκαλύπτει στοιχεία του χαρακτήρα του 14χρονου ενώ μιλά για περιστατικά bullying που τρομοκρατούν μαθητές και εκπαιδευτικοί.

«Ο γιος μου ήταν φίλος με τον Μάκη. Φίλος που μιλάγανε, κάνανε παρέα, μοιράζονταν ηλεκτρονικά παιχνίδια. Ο Μάκης δε μιλούσε, ήταν ένα εσωστρεφές παιδί. Στον αντίποδα υπήρχε η πολύ χαρούμενη διάθεση, έδειχνε να μην τον απασχολεί τίποτα, ήταν πολύ χαρούμενος αλλά ποτέ δεν εκμυστηρευόταν τα προβλήματά του».

Και συμπληρώνει:

«Δεν είχε πει τίποτα στον γιο μου για το bullying που δεχόταν». Η γυναίκα έκανε λόγο για «ομερτά μεταξύ των παιδιών».

«Στην πλειονότητα των παιδιών επικρατεί ομερτά, δε μιλάνε. Και τα δικά μου δε μου μιλάνε, προσπαθώ να μάθω τι γίνεται αλλά είναι εξαιρετικά φειδωλά και αυτό έρχεται από τον φόβο. Ίδιο φόβο που αισθάνονται και οι εκπαιδευτικοί».

Τι καταγγέλλει για το bullying

Όπως καταγγέλλει η γυναίκα, τα περιστατικά βίας είναι καθημερινά στο συγκεκριμένο σχολείο αλλά και σε άλλα γειτονικά, ενώ δεν περιορίζονται μόνο στα παιδιά του Γυμνασίου.

«Η βία ξεκινά από τα πρώιμα παιδικά χρόνια για να μην πω από τα νηπιακά. Όταν καμαρώνω που το παιδί μου χτύπησε το άλλο και του πάρε το παιχνίδι, το ενθαρρύνω. Στο Δημοτικό σας διαβεβαιώ ότι υπάρχουν πάρα πολλά περιστατικά bullying».

Η ίδια, δηλώνει ότι στην αυλή γειτονικού Δημοτικού σχολείου έχουν βρεθεί μαχαίρια και σίδερα.