Την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε ο θάνατος 12χρονoυ στα Κάτω Πατήσια, που βρέθηκε απαγχονισμένο στο δωμάτιο του από τους γονείς του.

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικων Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργοπούλου έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί το ποινικό αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία. Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Το παιδί βρέθηκε απαγχονισμένο το βράδυ της Παρασκευής από τους γονείς του του οι οποίοι σε κατάσταση σοκ κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά το παιδί είχε ήδη φύγει από τη ζωή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Αστυνομία, έχει ξεκινήσει έρευνα ως προς τα αίτια που οδήγησαν το 12χρονο αγόρι στην αυτοκτονία. Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι η πράξη του αυτή να είναι αποτέλεσμα συμμετοχής του σε μια «πρόκληση» της δημοφιλούς πλατφόρμας στα social media Tik Tok, που ονομάζεται «Blackout Challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης».

Διαβάστε επίσης: Αυτοκτονία 12χρονου: «Ηταν ένα αληθινό «θηρίο» – Κανείς δεν θα του έκανε bullying»

Το «Blackout Challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης» είναι μια «δοκιμασία» στην οποία υποβάλλονται έφηβοι από όλο τον κόσμο προκαλώντας ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους και στη συνέχεια να ανεβάσουν τη στιγμή που τις ανακτούν ξανά, στη γνωστή πλατφόρμα.

Σημειώνεται πως η τραγωδία αποκαλύφθηκε, όταν έγινε γνωστό πως αναβλήθηκε ο αγώνας του αδερφού του, στο Πανελλήνιο Πρωταθλήματος Παγκρατίου που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Λουτράκι, καθώς δεν ήταν σε κατάσταση να αγωνιστεί.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που οδήγησαν το 12χρονο παιδί σε αυτή τη πράξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να συμμετείχε το παιδί στο «Blackout Challenge», ή σε κάποιο παρόμοιο φονικό παιχνίδι, γνωστής πλατφόρμας των Μέσων Κοινωνικών Δικτύωσης.

Είμαστε συγκλονισμένοι – Αποκλείεται να έχει πέσει θύμα bullying

Ο προπονητής της ομάδας του «Θησέα Κάτω Πατησίων» στο Παγκράτιο κ. Χαραλαμπής, απέκλεισε πάντως στο loutraki365.gr,  το ενδεχόμενο ο 13χρονος να έχει πέσει θύμα bullying ή να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα: «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιδί ο Μάκης. Λίγες ώρες πριν το τραγικό περιστατικό, μιλήσαμε στο τηλέφωνο, ήταν πολύ ευδιάθετος και μου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ανυπομονούσε να πάει στο Λουτράκι, να δει τον αδερφό του να αγωνίζεται. Ήταν ένα αγαπητό παιδί και αληθινό «θηρίο» με ύψος περίπου 1,70 και πολύ μεγάλη μυική διάπλαση. Κανείς δεν θα μπορούσε, πιστεύω, να του κάνει bullying. Λίγες ώρες μετά, έμαθα το περιστατικό. Ειλικρινά, δεν μπορώ να το πιστέψω. Το παιδί ήταν πάντα ευδιάθετο. Δεν αντιμετώπιζε κανενός είδους ψυχολογικά προβλήματα. Πιστεύω ότι αν είχε κάτι, θα μου το είχε πει. Περνούσαμε πολλές ώρες μαζί κάθε εβδομάδα, καθώς και ο ίδιος ήταν αθλητής στην ομάδα μου…».