Στο Κερατσίνι βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με πολίτες και επιχειρηματίες και να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όταν έρχονται αντιμέτωποι με τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Έχω μαγαζί χωρίς κουζίνες, ούτε πλυντήρια. Μόνο φως μου ήρθε ένας λογαριασμός αυξημένος πάνω από 100%» ανέφερε ένας καταστηματάρχης, ο οποίος μιλώντας για τη ρήτρα αναπροσαρμογής, τόνισε πως «είναι βραχνάς, ένα δεύτερο νοίκι. Δεν βγαίνει. Εμείς οι μικρομεσαίοι θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα το επόμενο διάστημα αν δεν ληφθούν μέτρα».

Συνταξιούχος τόνισε πως «εδώ στο Κερατσίνι βογγάνε όλοι». «Παίρνω 470 σύνταξη», σημείωσε και τόνισε πως δεν άκουσε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού γιατί δεν έχει δώσει τίποτα όλο το προηγούμενο διάστημα. Ιδιοκτήτης κρεοπωλείου διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα: «Όταν ο άλλος παίρνει 500 – 600 ευρώ και του έρχεται το ρεύμα 2.500, τι να πληρώσει; Τι να προλάβει να πληρώσει;».

Όπως εξήγησαν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη στην αγορά στο Κερατσίνι. «Στην αρχή ήταν καλύτερα. Τώρα με την κρίση είναι αλυσιδωτά τα προβλήματα» ανέφερε εργαζόμενη σε κατάστημα που άνοιξε πριν από 7 χρόνια. «Με 700 ευρώ μισθό τι να κάνεις» αναρωτήθηκε επισημαίνοντας ότι το σουπερμάρκετ είναι πανάκριβο και τα ενοίκια έχουν φθάσει στα ύψη. «Ζητάνε πλέον εδώ στο Κερατσίνι 500 ευρώ ενοίκιο» πρόσθεσε και σημείωσε ότι όλοι πλέον αναγκάζονται να κόψουν από παντού. «Στον χασάπη αντί για 50 θα πάρει 30 ευρώ κρέας. Με 400 ευρώ σύνταξη χωρίς δικό του σπίτι δεν μπορεί να επιβιώσει αξιοπρεπώς κανείς».

«Πρέπει να γίνουμε πιο ανεξάρτητοι. Με 600, 500 ευρώ ή ακόμα και μαύρα που δουλεύουν πολλά νέα παιδιά, απλά δεν φτάνουν» σημείωσε ένας νέος εργαζόμενος και πρόσθεσε πως «θέλουμε μία προοδευτική κυβέρνηση, με προοδευτικές ιδέες, να φύγει αυτή η ακροδεξιά».

«Εννιά μήνες τώρα προειδοποιούμε ότι η αισχροκέρδεια στην ενέργεια θα οδηγήσει την κοινωνία σε μεγάλη κρίση. Εννιά μήνες τώρα η κυβέρνηση μας χλευάζει, μας αποκαλεί λαϊκιστές και προβλέπει διαρκώς ότι το φαινόμενο της ακρίβειας θα είναι παροδικό» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Θερμή υποδοχή

Οι κάτοικοι του Κερατσινίου επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Αλέξη Τσίπρα, με έναν εκ των ανθρώπων που τον υποδέχθηκαν να σημειώνει: «Δεν σε υποδεχόμαστε σαν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά σαν επόμενο πρωθυπουργό της χώρας».

Στην συνέχεια της περιοδείας του στο Κερατσίνι ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ άφησαν από ένα λουλούδι και απέδωσαν φόρο τιμής στο μνημείο που έχει στηθεί στο σημείο που δολοφονήθηκε από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής ο Παύλος Φύσσας.