Τη βεβαιότητα ότι όποτε και να γίνουν εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα συγκροτήσει από την πρώτη Κυριακή προοδευτική κυβέρνηση, εξέφρασε μιλώντας στο περίπτερο του Οικονομικού Ταχυδρόμου στη ΔΕΘ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

Μιλώντας για τα προτάγματα της εποχής, ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε ότι τώρα που βρισκόμαστε στην πανδημία του κοροναϊού, οφείλουμε να απαντήσουμε στη διαχείριση της, στην ακρίβεια αλλά και σε μία σειρά από άλλες προκλήσεις.

Ερωτηθείς για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ «χαϊδεύει» τα αυτιά αντιεμβολιαστών, ο κ. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν κατηγορηματικός, υποστηρίζοντας ότι «λέγαμε από την αρχή σε όλους να εμβολιαστούν.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την πρώτη στιγμή εμβολιάστηκε, όπως και εγώ. Όλη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή έστω και με καθυστέρηση είναι εμβολιασμένη. Στη ΝΔ δεν είναι όλοι εμβολιασμένοι».

Πρόσθεσε πως πρέπει να μιλήσουμε για την αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος.

«Αυτός που δεν εμβολιάζεται δεν κάνει πράξη αντίστασης»

Σχολιάζοντας κάποια δημοσκοπικά ευρήματα που δείχνουν ότι ορισμένοι από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι δεν έχουν εμβολιαστεί, ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε πως «όσοι θέλουμε να φύγει ο Μητσοτάκης, πρέπει να εμβολιαστούμε, να φτιαχτεί το τείχος ανοσίας και να γίνουν εκλογές. Ο λαός να στείλει τη ΝΔ στην αντιπολίτευση» είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτός που δεν εμβολιάζεται δεν κάνει πράξη αντίστασης ή αντιπολίτευσης, ίσα ίσια δημιουργεί πρόβλημα στον εαυτό του, επιβαρύνει το δημόσιο σύστημα υγείας και μπλοκάρει και τις κοινωνικές διεργασίες» ανέφερε.

«Πρόβλημα για τη χώρα ο Μητσοτάκης»

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, σημείωσε πως δεν πρέπει να γίνουν εκλογές με μειωμένη κινητικότητα.

«Τις εκλογές δεν τις επιβάλει η Αντιπολίτευση. Όσο γρηγορότερα γίνουν τόσο καλύτερο για τη χώρα. Ο Μητσοτάκης είναι πρόβλημα για τη χώρα» είπε.

Εμφανίστηκε δε, βέβαιος, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές και η Δεξιά – όπως είπε –  μειοψηφία. «Ο Τσίπρας θα συγκροτήσει από την πρώτη Κυριακή προοδευτική κυβέρνηση».