Στη Σκιάθο, έναν από τους αγαπημένους του προορισμούς, έφθασε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου ο σεΐχης του Κατάρ και πρώην πρωθυπουργός του Εμιράτου Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ αλ Θάνι.

Ο σεΐχης Αλ Θάνι έφθασε στην Σκιάθο με την μήκους 133 μέτρων θαλαμηγό Al Mirqab, ένα από τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα γιώτ στον κόσμο.

Η πολυτελής θαλαμηγός του σεΐχη αγκυροβόλησε στις 11 το πρωί στον όρμο της ακτής Μάραθα, απέναντι από το πολυτελές ξενοδοχείο Skiathos Palace, τραβώντας τα βλέμματα του κόσμου.

Το Al Mirqab τα τελευταία χρόνια δένει για μερικές ημέρες στα Μάραθα της Σκιάθου, αφού ο σεϊχης διατηρεί προσωπικές σχέσεις με τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου και τον δήμαρχο του νησιού Θ. Τζούμα.

Στην θαλαμηγό του σεΐχη, που επιβαίνουν και τα μέλη της οικογένειάς του, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας και υπάρχει μόνιμο ιατρικό προσωπικό αλλά και μοριακός αναλυτής ώστε να γίνονται συνεχείς έλεγχοι για τον κοροναϊό.

Για λόγους κυρίως υγειονομικής ασφάλειας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, άνθρωποι του σεΐχη Αλ Θάνι ζήτησαν ευγενικά από τους διαχειριστές της ακτής Μάραθα, να αποκλειστεί ένα μικρό τμήμα της υπέροχης αμμώδους παραλίας προκειμένου να κολυμπήσουν και να απολαύσουν την ομορφιά του τοπίου, τόσο ο σεΐχης όσο και μέλη της οικογένειάς του, χωρίς ενοχλήσεις και φωτογραφήσεις.

Πλωτό παλάτι

Το πλωτό παλάτι Αl Mirqab είναι το έκτο μεγαλύτερο yacht στον κόσμο και ένα από τα τρία ακριβότερα. Έχει πλήρωμα 51 ατόμων, διαθέτει 12 σουίτες, δύο πισίνες, ελικοδρόμιο, γυμναστήριο, τζακούζι και αίθουσα κινηματογράφου, ενώ κόστισε 300.000.000 ευρώ.

Ναυπηγήθηκε το 2008 στη Γερμανία και χαρακτηρίστηκε το πιο σύγχρονο και πολυτελές σκάφος εκείνης της χρονιάς. Στο εσωτερικό του υπάρχουν έπιπλα σκαλισμένα στο χέρι, καναπέδες με πολλά μαξιλάρια, χαλιά Περσίας, μαρμάρινα δάπεδα και μπρούτζινες χειρολαβές, ενώ τους τοίχους κοσμούν πίνακες διάσημων ζωγράφων μεταξύ των οποίων έργα των Βαν Γκογκ και Πικάσο. Κάθε σουίτα διαθέτει δικό της μπάνιο και μπαλκόνι στο κατάστρωμα του σκάφους.