Πρεμιέρα απόψε για τους θερινούς κινηματογράφους και ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι προετοιμασίες προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για να υποδεχτούν τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται πως θα ισχύουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, όπως η λειτουργία με ανώτατο όριο χωρητικότητας το 75%.

Δείτε ποιες ταινίες θα παίζονται

Ήδη από την πρώτη εβδομάδα, οι εταιρείες διανομής δείχνουν τις διαθέσεις τους με επτά νέες ταινίες, ανάμεσα στις οποίες βρίσκουμε τον οσκαρικό νικητή Nomadland, τον θρίαμβο της Pixar που ακούει στο όνομα Soul, τις νέες περιπέτειες της θρυλικής αμαζόνας της DC στο Wonder Woman 1984, καθώς και μια εγχώρια ευχάριστη έκπληξη, το Πρόστιμο.

Soul

Αnimation, 2020 (ΕΓΧΡ.) ΗΠΑ, 100’, Feelgood

Σκηνοθεσία: Πιτ Ντόκτερ, Κεμπ Πάουερς

Με τις φωνές των: Τζέιμι Φοξ, Tίνα Φέι, Γκρέιαμ Νόρτον

Δάσκαλος μουσικής που ονειρευόταν όλη του τη ζωή να γίνει μουσικός της τζαζ σκοτώνεται τη μέρα που το όνειρο του χτυπά την πόρτα. Στη συνέχεια η ψυχή του οδηγείται σε ένα μέρος που αναλαμβάνει την προετοιμασία των ψυχών πριν το ταξίδι τους στη Γη.

Στη Χώρα των Νομάδων (Nomadland)

Δραματική, 2020 (εγχρ.), ΗΠΑ/Γερμανία, 107’, Feelgood

Σκηνοθεσία: Κλόι Ζάο

Πρωταγωνιστούν: Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Ντέιβιντ Στράδερν, Λίντα Μέι

Μια εξηντάχρονη που έχασε την οικογένεια της και το σπίτι της κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης περιπλανιέται με το βαν της στην αμερικανική ενδοχώρα, γνωρίζοντας και άλλους ανθρώπους που είτε λόγω συνθηκών είτε λόγω επιλογής ζουν νομαδικά.

Πρόστιμο

Δραματική, 2020 (εγχρ.), Ελλάδα, 101’, Danaos Films

Σκηνοθεσία: Φωκίων Μπόγρης

Πρωταγωνιστούν: Βαγγέλης Ευαγγελινός, Στάθης Σταμουλακάτος, Μαρία Μπαλούτσου, Βαγγέλης Μουρίκης

Ο Βαγγέλης, απομεινάρι της rave γενιάς, ζει ντιλάροντας κάνναβη. Θα ήθελε μία σταθερή δουλειά, χωρίς ρίσκα. Ο Πέτρος, ένας μπράβος των νοτίων προαστίων, θέλει σεβασμό και οικογένεια. Η Κατερίνα, άθελά της, θα τους φέρει στο ίδιο σπίτι.

Wonder Woman 1984

Περιπέτεια, 2020 (εγχρ.), ΗΠΑ/Hν. Βασίλειο/Ισπανία, 151’, Tanweer

Σκηνοθεσία: Πάτι Τζένκινς

Πρωταγωνιστούν: Γκαλ Γκαντότ, Κρις Πάιν, Κρίστεν Γουίγκ, Πέντρο Πασκάλ

Θρηνώντας ακόμα τον χαμό του αγαπημένου της, η πριγκίπισσα Νταϊάνα, γνωστή και ως Wonder Woman, έρχεται αντιμέτωπη με έναν τηλεοπτικό τσαρλατάνο που αποκτά μαγικές ιδιότητες, αλλά και μια συνεσταλμένη ανθρωπολόγο που τη ζηλεύει.

Οι Μάγισσες (The Witches)

Φαντασίας, 2020 (εγχρ.), ΗΠΑ, 106’, Tanweer

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ζεμέκις

Πρωταγωνιστούν: Αν Χάθαγουεϊ, Οκτάβια Σπένσερ, Στάνλεϊ Τούτσι

Η ιστορία ενός νεαρού ορφανού αγοριού, το οποίο, στα τέλη του 1967, πηγαίνει να ζήσει με την αγαπημένη του γιαγιά στην κωμόπολη Ντεμόπολις, στην Αλαμπάμα, όπου θα συναντήσει κάποιες παραπλανητικά λαμπερές, αλλά απόλυτα διαβολικές μάγισσες.

Έξι λεπτά πριν τα Μεσάνυχτα (Six Minutes to Midnight)

Θρίλερ, 2020 (εγχρ.), 99’, Ην. Βασίλειο, Spentzos Films

Σκηνοθεσία: Άντι Γκόνταρντ

Πρωταγωνιστούν: Έντι Ίζαρντ, Τζούντι Ντεντς, Τζέιμς Ντ’Άρσι

1939. Ο Thomas Miller είναι δάσκαλος και τελευταία στιγμή προσλαμβάνεται από ένα κολέγιο για να διδάξει αγγλικά στις κόρες υψηλόβαθμων στελεχών των ναζί. Όταν εντοπίζεται το πτώμα ενός πρώην δασκάλου, πυροδοτείται μια σειρά από γεγονότα με τελική κατάληξη ο Τhomas να κατηγορείται για φόνο.

Τρία Υπέροχα Κορίτσια (Ε Per il tuo Bene)

Κωμωδία, 2020 (εγχρ.), 96’, Weird Wave

Σκηνοθεσία: Ρολάντο Ραβέλο

Πρωταγωνιστούν: Μάρκο Τζιαλίνι, Βιτσέντζο Σαλέμ, Τζουζέπε Μπατιστόν, Ιζαμπέλα Φεράρι

Τρεις απελπισμένοι μπαμπάδες είναι πεπεισμένοι πως οι κόρες τους έχουν διαλέξει τον λάθος σύντροφο. Θεωρώντας πως κάνουν το σωστό, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ξεφορτωθούν τους τρεις αντισυμβατικούς μνηστήρες, δοκιμάζοντας την υπομονή των συζύγων τους και ρισκάροντας τελικά τους δικούς τους γάμους.