Ήταν ένα ντέρμπι απ’ αυτά που συνηθίζουμε να βλέπουμε στην Τούμπα. Με πολλή ένταση, με όχι και τόσο ποιοτικό ποδόσφαιρο και μια διαιτησία να ευνοεί τον ΠΑΟΚ.

Αυτή τη φορά στο 94′, την ώρα που ο Άρης ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει μια σπουδαία, όσο και δίκαιη νίκη στο σπίτι του αντιπάλου του, ήρθε ένα πέναλτι… φάντασμα από τον Πολωνό, Μαρτσίνιακ, το VAR… δεν τον ενόχλησε για να πάει να το δει και ο ΠΑΟΚ στάθηκε τυχερός ισοφαρίζοντας από το πουθενά σε 2-2.

Ο Άρης έκανε… πάρτι μέχρι το 87′, αφού προηγήθηκε με τον Μπερτόγλιο στο 26′ και έκανε το 0-2 με τον Μάνο στο 69′, δείχνοντας έτοιμος να θριαμβεύσει. Μια αδράνεια της άμυνας έφερε το 1-2 από τον Ίνγκασον και ένα πέναλτι… δώρο στο 94′ διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Απίστευτες σκηνές στις εξέδρες της Τούμπας μετά το 0-2, όταν οπαδοί του ΠΑΟΚ έβριζαν τους αναπληρωματικούς που κάθονταν εκεί και την… έπεσαν στον Πασχαλάκη, με τα ΜΑΤ απλά να παρακολουθούν και να μην επεμβαίνουν.

Ο Άρης ήταν κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο. Το πλάνο του Άκη Μάντζιου ήταν άψογο όσον αφορά την πίεση, με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν ψηλά τον ΠΑΟΚ, ο οποίος αδυνατούσε να αναπτυχθεί και να δημιουργήσει καλές στιγμές.

Αντίθετα, ο Άρης είχε ψυχραιμία και συγκέντρωση, έβγαινε πολύ καλά στην κόντρα επίθεση και σε μία απ’ αυτές κατάφερε να ανοίξει το σκορ όταν μετά από απόκρουσε το Ζίβκοβιτς ήρθε ο Μπερτόγλιο σε κενή εστία να κάνει το 0-1.

Ένα γκολ που έδωσε ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στον Άρη, την ώρα που ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερνε να βγει μπροστά, να απειλήσει, να φανεί. Μονάχα ο Ουάρντα προσπαθούσε, ενώ η απουσία του Τζόλη υπήρξε καθοριστική.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Γκαρσία έκανε κάτι που σπάνια πράττει: έπαιξε με δύο σέντερ φορ. Έβγαλε τον αρνητικό Καγκάβα, έβαλε μέσα τον Σφιντέρσκι, γέμισε την αντίπαλη περιοχή με δύο φορ. Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο, έκλεβε μπάλες και πίεζε, εκμεταλλευόμενος και την οπισθοχώρηση του Άρη, αλλά ευκαιρίες δεν έβρισκε.

Αντίθετα, οι κίτρινοι ήταν αυτοί που και πάλι βρήκαν γκολ σε κόντρα επίθεση. Στο 69′ ο Άρης βγήκε αριστοτεχνικά στην αντεπίθεση και έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή ο Μάνος, που είχε μπει σαν αλλαγή του Μπρούνο έκανε το 0-2, βάζοντας τον Άρη για τα καλά στη θέση του οδηγού.

Από το 69′ έως και το 87′ στον αγωνιστικό χώρο δεν συνέβαινε απολύτως τίποτα. Αντίθετα, συνέβησαν πολλά στις εξέδρες. Οπαδοί του ΠΑΟΚ έβριζαν τους αναπληρωματικούς, κάποιοι έφτασαν σε σημείο να την… πέσουν στον Πασχαλάκη και η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι. Όλοι φοβόνταν τα χειρότερα με το σφύριγμα της λήξης. Αλλά Ίνγκασον και διαιτητής έσωσαν τον ΠΑΟΚ.

Αρχικά στο 87′ ο Ισλανδός αμυντικός εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας του Άρη και μείωσε σε 1-2. Το ματς μπήκε στις καθυστερήσεις, ο Άρης ναι μεν… τρόμαξε από το γκολ αλλά έδειχνε πως θα κρατήσει τη νίκη μέχρι που ήρθε το πέτσινο πέναλτι για να θυμίσει και πάλι πως στην Τούμπα επικρατούν άλλοι κανονισμοί.

Ο τερματοφύλακας του Άρη βγήκε σε ένα γέμισμα, έδιωξε την μπάλα, ο Ίνγκασον του έπεσε πάνω, αλλά αντί για επιθετικό φάουλ δόθηκε πέναλτι!

Ο Βιεϊρίνια το εκτέλεσε και ισοφάρισε σε 2-2, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά αφού αυτό το αποτέλεσμα τους… γλίτωσε από τα χειρότερα των οπαδών τους.