Τη δυσαρέσκεια του ως προς τους χειρισμούς της υπουργού Πολιτισμού γύρω από το θέμα των καταγγελιών στον καλλιτεχνικό χώρο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας εξέφρασε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Καρατζάς.

Μιλώντας στον Alpha, ο σκηνοθέτης έκανε λόγο για μία «πάνδημη κραυγή» άνευ κομματικού χρώματος που ζητά την ανάληψη των πολιτικών ευθυνών γύρω από όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη για την ανεπάρκειά της ως την ελάχιστη ένδειξη ευθιξίας.

«Δεν γίνεται η υπουργός Πολιτισμού να βγαίνει και να λέει με εξαπάτησε, να προσβάλει έναν ολόκληρο κλάδο παραλληλίζοντας την υποκριτική τέχνη με την τέχνη της εξαπάτησης. Δεύτερον, είναι μία γυναίκα που ήταν πάρα πολλά χρόνια στου υπουργείο Πολιτισμού και άρα γνώριζε πολλά πράγματα εκ των έσω αλλά ακόμη κι αν δεν γνώριζε η παραίτηση για λόγους ευθιξίας κάποια στιγμή πρέπει να γίνει σε αυτή τη χώρα. Και αυτό δεν είναι αίτημα της αντιπολίτευσης όπως πολύ συχνά της αρέσει να λέει. Είναι αίτημα όλου του καλλιτεχνικού χώρου» είπε.

«Όλος ο καλλιτεχνικός χώρος περίμενε μία παραδοχή αλλά αντ΄αυτού γίνεται μία ανήθικη επίθεση σε όσους συνεργάστηκαν με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου με την έννοια ότι ήταν διαχειριστής, οποιοσδήποτε πάει να δουλέψει εκεί δεν έρχεται σε επαφή με τον ίδιο. Δεν μπορεί να ρίχνεται λάσπη σε ηθοποιούς και σκηνοθέτες που συνεργάστηκαν μαζί του. Το υπουργείο πρέπει να τοποθετείται θεσμικά και με σεβασμό κι όχι να γίνεται αυτό το “κοτέτσι”. Πάνδημη κραυγή είναι να παραιτηθεί η Λίνα Μενδώνη», κατέληξε.