Σε μια διαφήμιση της διακυβέρνησής του, προέβη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης σε τοπικές οργανώσεις του κυβερνώντος κόμματος, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί και στα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου το προηγούμενο διάστημα λάμβαναν χώρα συνεχείς δράσεις σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

«Σε κρίσιμα θέματα, από την Ανατολική Μεσόγειο ως το θέμα του Καραμπάχ, προβάλλοντας την ισχυρή μας βούληση, δείξαμε σε όλο τον κόσμο, την αποφασιστικότητα μας για αυτά τα θέματα. Όσο αυξάνεται η περιφερειακή και παγκόσμια ισχύ της Τουρκίας, αυξάνονται και οι επιθέσεις κατά της χώρας μας», υποστήριξε ο Ερντογάν, κάνοντας παράλληλα λόγο για την δρομολόγηση ενός «ιστορικού μετασχηματισμού στην εξωτερική μας πολιτική».

«Πλέον οι χάρτες που είχαν διαμορφωθεί πάνω στο τραπέζι, δεν μπορούν να εφαρμοστούν ούτε στην περιοχή μας, ούτε σε άλλες περιοχές», είπε και συνέχισε : «Πλέον στην περιοχή μας δεν μπορεί εύκολα να προκληθεί πόλεμος, με σκοπό τη λεηλασία των φυσικών πόρων», εννοώντας τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου».

Αυτοθαυμασμός

Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος πρόεδρος, δήλωσε πως ενεργοποίησε τη δυναμική της Τουρκίας με επενδύσεις και εξαγωγές, αύξηση παραγωγής, ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Πρόσθεσε δε πως η κυβέρνησή του προβαίνει  στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για μια ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας.

Στη διάρκεια της ομιλίας του επιτέθηκε φραστικά στην αντιπολίτευση αλλά και στους συμμετέχοντες στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται κυρίως από φοιτητές στην Κωνσταντινούπολη κατά κυβερνητικών επιλογών.

«Τα στελέχη του κόμματος AKΡ είναι με το έθνος μας κάθε μέρα, κάθε στιγμή. Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν δημοκράτες του γλυκού νερού. Μέχρι να δουν τα ζόρια στη Δημοκρατία. Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν και πολιτικοί του γλυκού νερού. Τα πρόσωπά τους τα βλέπουν από εκλογές σε εκλογές», είπε.