Το πιο πρωτότυπο γράμμα στον Άγιο Βασίλη το έστειλε ο 6χρονος Κάλουμ Θορνχιλ από την Ιρλανδία.

Ειδικά όταν ο 6χρονος άκουσε η Pfizer έχει αναπτύξει ένα εμβόλιο κατά του κοροναϊού, έγραψε γράμμα στην εταιρεία με ένα επείγον αίτημα: να δώσει προτεραιότητα στον Άγιο Βασίλη.

Όπως δήλωσε η μητέρα του μικρού, Paula Linehan στο Irish Examiner, ο γιος της είχε ακούσει για το εμβόλιο στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου στο δρόμο για το σχολείο στις αρχές Νοεμβρίου. Όταν επέστρεψε στο σπίτι από το σχολείο εκείνη την ημέρα, έγραψε μια επιστολή στην Pfizer συγχαίροντας την εταιρεία.

«Αγαπητή Pfizer», ξεκινά ο μικρός στο γράμμα του. «Άκουσα ότι φτιάξατε ένα εμβόλιο για τον κοροναϊό. Συγχαρητήρια. Μπορείτε σας παρακαλώ να στείλετε μερικά εμβόλια στον Βόρειο Πόλο για τον Άγιο Βασίλη και τα ξωτικά του; Σας παρακαλώ».

Το γράμμα του 6χρονου

Του απάντησε ο ίδιος ο Άλμπερτ Μπουρλά

Αρκετές εβδομάδες αργότερα, σύμφωνα με το Irish Examiner, ο Callum έλαβε μια απάντηση από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά.

«Γράμματα σαν αυτά, από παιδιά γεμάτα συμπόνια και ελπίδα, μας θυμίζουν γιατί η δουλειά που κάνουμε κάθε μέρα είναι τόσο σημαντική», έγραψε ο κ. Μπουρλά στο LinkedIn.

Στον Callum, είπε: «Θέλω να ξέρεις ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταφέρουμε να δώσουμε ελπίδα σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Και σίγουρα θα φροντίσουμε τον Άγιο και τα ξωτικά του».

Ανέφερε επίσης ότι όλα τα παιδιά ήταν στη «καλή» λίστα του Αϊ-Βασίλη φέτος καθώς έπλεναν τα χέρια τους και βοηθούσαν πολύ στο σπίτι.