Τα «δόντια» του έχει δείξει ο Ιανός στους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας με την Ιθάκη, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά να παρουσιάζουν τα σημαντικότερα προβλήματα.

Οι βροχές και οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει καταστροφές και μεγάλα προβλήματα και στα τρία νησιά με σκάφη να βυθίζονται, δρόμους να κλείνουν, σπίτια να έχουν ζημιές.

Χαρακτηριστικό είναι βίντεο από τη Σάμη Κεφαλονιάς που δείχνει καράβια να έχουν βγει στη στεριά.

Ο μεσογειακός κυκλώνας θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί αρκετές περιοχές μέχρι και την Κυριακή, θέτοντας σε συναγερμό όλο τον κρατικό μηχανισμό.

Βόρεια Εύβοια, Στερεά Ελλάδα και νότια Θεσσαλία θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες ο Ιανός  ενώ από τα ξημερώματα ο κυκλώνας που θα χτυπήσει την Αττική. Το βράδυ αναμένεται και νέα σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, για την εκτίμηση των φαινομένων

Πιο δύσκολη φαίνεται ότι είναι  η κατάσταση στην Ιθάκη. «Ο μεσογειακός κυκλώνας έπληξε το νησί πολύ άσχημα. Έως πριν από λίγη ώρα η επικοινωνία ήταν αδύνατη, ενώ όλο το νησί δεν έχει ρεύμα. Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ δίνουν μεγάλο αγώνα, ώστε να επαναφέρουν την ηλεκτροδότηση» δήλωσε  η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα.