Μια ιδιαιτέρως αμήχανη στιγμή είχε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής που έδωσε στο BBC News, για την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να αφαιρέσουν από το καθεστώς απαλλαγής από την καραντίνα 7 ελληνικά νησιά, εν μέσω φόβων σχετικά με την αύξηση των περιπτώσεων κορoναϊού.

Ο υπουργός Τουρισμού ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο του BBC, αν στα 7 ελληνικά νησιά που αφαιρέθηκαν από το καθεστώς απαλλαγής από την καραντίνα, τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους είναι λιγότερα από 20, αριθμό που έχει θέσει ως όριο η Βρετανία.

Ο κ. Θεοχάρης δίστασε ακούγοντας την ερώτηση και απέφυγε να απαντήσει αναφέροντας ότι «δεν έχω μαζί μου τον ακριβή αριθμό» και πως «θα επανέλθω με αυτό».

Η δημοσιογράφος του BBC επέμεινε στην προσπάθειά της να κατανοήσει την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης ρωτώντας τον υπουργό Τουρισμού αν τα κρούσματα είναι λιγότερα από 20 ανά 100.000 κατοίκους στα 7 ελληνικά νησιά με τον Χάρη Θεοχάρη να απαντά «σε πολλά απ’ αυτά τα νησιά είναι λιγότερα».

Μετά την απάντησή του, ο υπουργός Τουρισμού κλήθηκε να σχολιάσει το γιατί αφού είναι λιγότερα τα κρούσματα από το όριο που έθεσε η ίδια η κυβέρνηση της Βρετανίας αποφάσισε να μπαίνουν οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν απ’ αυτά νησιά σε καραντίνα. Ο Χάρης Θεοχάρης αρνήθηκε να πάρει θέση αναφέροντας ότι «δεν θα σχολιάσω τις αποφάσεις της βρετανικής κυβέρνησης».

Δείτε το στιγμιότυπο:

Θεοχάρης: «Ατυχής η απόφαση για τη βρετανική καραντίνα σε ελληνικά νησιά»

Σημειωτέον ότι απάντηση σε υπαινιγμούς ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι εντελώς ανοιχτή ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων κοροναϊού, για να μπορέσει να διατηρήσει τον τουρισμό στη χώρα είχε ζητήσει προηγουμένως και η δημοσιογράφος του Sky News όπου είχε εμφανιστεί νωρίτερα μέσα στην ημέρα ο κ. Θεοχάρης.

Στο Sky News πάντως, ο κ. Θεοχάρης ήταν πιο αποκαλυπτικός κάνοντας λόγο για «ατυχή απόφαση» της βρετανικής κυβέρνησης.

«Νιώθουμε ότι πρόκειται για μια πολύ ατυχή απόφαση και δε δικαιολογείται από τα στοιχεία. Υπενθυμίζω ότι τα 20 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους είναι το όριο που έχει επιβάλει η ίδια η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και εμείς είμαστε κάπου μεταξύ 13 και 14, με πτωτική τάση. Πρόκειται, λοιπόν, για πραγματικά ατυχή, κατά την άποψή μας, απόφαση».

Ο κ. Θεοχάρης απάντησε και στους υπαινιγμούς που έχουν εκφραστεί ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ήταν εντελώς ανοιχτή ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων κοροναϊού, για να μπορέσει να διατηρήσει τον τουρισμό στη χώρα. «Αυτό σίγουρα δεν αληθεύει. Έχουμε δουλέψει πολύ στενά με τη βρετανική κυβέρνηση. Μάλιστα, έχουμε αυξήσει τον αριθμό των τεστ που κάνουμε στα hotspots, σε περιοχές για τις οποίες έχουν επιφυλάξεις και έχουμε μοιραστεί όλα τα δεδομένα μαζί τους. Και εξακολουθούμε να είμαστε μια από τις χώρες με τα χαμηλότερα επίπεδα κοροναϊού. Σίγουρα, λοιπόν, αυτό δεν ισχύει. Μάλιστα, λαμβάνουμε αυστηρές και δύσκολες αποφάσεις σε συγκεκριμένες περιοχές, όπου βλέπουμε να υπάρχει συγκέντρωση κρουσμάτων, αψηφώντας τις οικονομικές συνέπειες. Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών μας και των επισκεπτών μας».