H CUPRA εισέρχεται δυναμικά στην αγορά των ηλεκτρικών!  Το CUPRA el-Born είναι το νέο ηλεκτρικό SUV της φίρμας, όντας ένα μοντέλο που θα το δούμε να κυκλοφορεί το 2021!

Το νέο μοντέλο θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο Zwickau στη Γερμανία, θα αυξήσει το περιθώριο κέρδους της εταιρείας και ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία της μάρκας και τπροφίλ των πελατών της CUPRA.

Σύμφωνα με τον Wayne Griffiths , CEO της Cupra, «Το CUPRA el-Born διαθέτει όλα τα γονίδια της μάρκας CUPRA ενώ έχουμε μεταφέρει την αρχική ιδέα στο επόμενο επίπεδο, δημιουργώντας μία νέα σπορ και δυναμική σχεδίαση και ανασχεδιασμό του τεχνολογικού περιεχομένου του. Το CUPRA el-Born είναι η ζωντανή απόδειξη ότι απόδοση και ηλεκτροδότηση είναι ένας υπέροχος συνδυασμός».

To  CUPRA el-Born  προσφέρει, μεταξύ άλλων, σπορ επιδόσεις και αυτό επιβεβαιώνει και η επιτάχυνση από 0-50km / h σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα. Το Dynamic Chassis Control Sport (DCC Sport), το οποίο αναπτύχθηκε αποκλειστικά στην πλατφόρμα MEB για το CUPRA el-Born, συνδυάζει το σπορ ύψος οδήγησης του αυτοκινήτου με ένα σύστημα που προσαρμόζεται αυτόματα σε οποιεσδήποτε συνθήκες, προσφέροντας ανώτερο επίπεδο δυναμικής οδήγησης.

Το CUPRA el-Born έχει πολύ μεγάλη αυτονομία, που αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα.  Φέρει μπαταρία 77kWh . ΤΟ CUPRA el-Born θα μπορεί να λάβει την απαιτούμενη ενέργεια για τουλάχιστον 260 χιλιόμετρα, σε μόνο 30 λεπτά.