Ξαφνική κακοκαιρία ξέσπασε στη χώρα μας, με τη θερμοκρασία να πέφτει απότομα και να ξεχνάμε από τη μια μέρα στην άλλη τα 40αρια που είχα δει τις προηγούμενες μέρες.

Από το βράδυ της Δευτέρας ισχυρές βροχοπτώσεις πλήττουν πολλές περιοχές, ενώ σε αρκετές από αυτές σημειώθηκαν προβλήματα.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, πιθανότατα μέχρι την Παρασκευή, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

Ξαφνικός χειμώνας

Ο υδράργυρος έκανε βουτιά και στα ορεινά της Ηπείρου, με τις καιρικές συνθήκες να μην απέχουν από εκείνες του Ιανουαρίου.

Αξιοσημείωτο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες της ιστοσελίδας epiruspost, το γεγονός ότι σημειώθηκε έντονη χιονόπτωση στην περιοχή του Γυφτόκαμπου Ζαγορίου.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τον δρόμο Λάιστας προς Ιωάννινα.

Όπως μάλιστα ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής, πέρασαν ένα τμήμα του δρόμου με μεγάλη δυσκολία καθώς το χιόνι ξεπερνούσε τα δέκα εκατοστά.

Σε περιοχές της Πρέβεζας εκδηλώθηκαν κατά διαστήματα έντονες χαλαζοπτώσεις ενώ βροχές και καταιγίδες σημειώνονται σε ολόκληρη την Ήπειρο.

Καθίζηση σε δρόμο στο Παλαιό Φάληρο

Μια τεράστια λακούβα άνοιξε μέσα στη μέση της οδού Αφροδίτης στο Παλαιό Φάληρο εξαιτίας της έντονης κατηγορίας.

Συγκεκριμένα, η καθίζηση του οδοστρώματος διαπιστώθηκε στην οδό Αφροδίτης, στο ύψος της οδού Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο σημείο και αναμένεται συνεργείο του δήμου για την επισκευή του οδοστρώματος.

Νεκρή γυναίκα στην Σκόπελο

Μια ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι στη Σκόπελο, όπου γυναίκα έπεσε νεκρή από κεραυνό μπροστά στα μάτια του συζύγου της.

Οι πρώτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο κεραυνός χτύπησε τη γυναίκα την ώρα που έκανε αγροτικές εργασίες μαζί με τον σύζυγό της.

Σύμφωνα με το magnisianews, ο άνδρας της άτυχης γυναίκας ενημέρωσε πριν από λίγα λεπτά της ώρας και την Εισαγγελία Βόλου.

«Άσπρισε» ο δρόμος στη Χαλκιδική

Η Χαλκιδική δέχτηκε από το μεσημέρι το κύμα κακοκαιρίας και πολλές περιοχές επλήγησαν από έντονη χαλαζόπτωση.

Έντονο πρόβλημα αντιμετώπισαν οι οδηγοί που κινούνταν στην εθνική οδό Πολυγύρου Θεσσαλονίκης και τα αυτοκίνητα σταμάτησαν μέχρι να περάσει η μπόρα.

Στον Ταξιάρχη το τοπίο μοιάζει με χιονισμένο, καθώς το χαλάζι κάλυψε δρόμους και χωράφια. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν και περιοχές της νότιας Καλαμαριάς, όπως τα Σήμαντρα και την Πορταριά, όπου υπάρχουν καλλιέργειες με βερίκοκα. Στην Ορμύλια επλήγησαν και ελαιοκαλλιέργειες.

Χαλάζι και στη Δεσκάτη Γρεβενών

Μπορεί να μη χιόνισε στα Γρεβενά, ωστόσο η περιοχή της Δεσκάτης ντύθηκε στα λευκά όπως βλέπετε στις εικόνες, από το… χαλάζι.

Πλημμύρισε η Αμφιθέας

Καταρρακτώδεις βροχές και ισχυρές καταιγίδες σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας.

Μικρής διάρκειας νεροποντή στην Αθήνα ήταν αρκετή να προκαλέσει πλημμύρες και μποτιλιάρισμα στην Λεωφόρο Αμφιθέας.

Τα ορμητικά νερά, όπως καταγράφεται και στην επίμαχη φωτογραφία, έχουν παρασύρει αυτοκίνητα, διακόπτωντας την πορεία τους.

Υδροσίφωνας σχηματίστηκε στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής

Ο υδροσίφωνας της φωτογραφίας εμφανίστηκε το πρωί της Τρίτης σήμερα στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής.

Μέχρι πότε θα συνεχιστεί η κακοκαιρία

Κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, στα Επτάνησα ο καιρός κατά διαστήματα θα είναι άστατος με εξασθενημένες τοπικές βροχές, μικρής χρονικής διάρκειας. Από την Πελοπόννησο μέχρι και τη Θράκη, αλλά και στις Σποράδες, ο καιρός κατά διαστήματα θα είναι άστατος, με κύρια χαρακτηριστικά τις μπόρες, βροχές, καταιγίδες, αλλά και ενδεχομένως τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Σε ό,τι αφορά στις περιοχές του Αιγαίου, φαίνεται ότι θα έχουμε κάποιες βροχές σε περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης, ενώ μικρές είναι οι πιθανότητες να βρέξει τοπικά στα ανατολικά – νοτιοανατολικά τμήματα του Αιγαίου.

Στην Αττική την Τετάρτη φαίνεται ότι ο καιρός κατά διαστήματα θα είναι άστατος, με τοπικές βροχές ασθενούς έως και μέτριας έντασης, ίσως και κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στις βόρειες και ανατολικές περιοχές του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι επίσης άστατος κατά διαστήματα, με νεφώσεις αρκετά πυκνές κατά περιόδους, αλλά και μπόρες, βροχές και κατά τόπους καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

«Έτσι θα συνεχιστεί η κατάσταση μέχρι και την Παρασκευή τουλάχιστον, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, με μπόρες, βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ίσως διατηρηθούν οι βροχοπτώσεις και την επόμενη εβδομάδα. Πάντως, σχεδόν το 80% των ηπειρωτικών τμημάτων της χώρας μέχρι και το Σάββατο θα αντιμετωπίσει βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημεριανές ώρες», ανέφερε ο Γιάννης Καλλιάνος.

«Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα κυμαίνεται σε επίπεδα 5-6 βαθμούς κάτω από τη μέση θερμοκρασία της εποχής. Ιδιαιτέρως στις πιο ορεινές και ημιορεινές περιοχές θα έχουμε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Στα ορεινά η θερμοκρασία θα φτάσει ενδεχομένως και κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου», πρόσθεσε.