Εν µέσω του καταιγισµού πληροφοριών και απόψεων που λαµβάνουµε αυτή την περίοδο για τον κορωνοϊό, πολύς λόγος γίνεται για τη δυνατότητα να θωρακίσουµε την άµυνα του οργανισµού µας µέσω κατάλληλων διατροφικών χειρισµών.

Επίσης, δεν είναι λίγες οι φορές που συστήνεται η λήψη µεγαδόσεων κάποιων βιταµινών µε τη µορφή συµπληρωµάτων ή αποδίδεται ισχυρή αντιγριπική δράση σε ορισµένα τρόφιµα.

Τέτοιες αναφορές γίνονται ανάρπαστες στα αφτιά των απανταχού φοβισµένων και «εγκλεισµένων» που λογικά ζητούν το κάτι παραπάνω για την προφύλαξή τους από τον «αόρατο» εχθρό του ανοσοποιητικού τους.

Ωστόσο, είναι αλήθεια ότι υπάρχει έντονη παραφιλολογία και αρκετή παραπληροφόρηση για την πραγµατική συµβολή της διατροφής µας στη δύναµη του ανοσοποιητικού µας συστήµατος.

Ας δούµε, λοιπόν, συγκεκριµένα τι δείχνουν τα επιστηµονικά δεδοµένα για την επίδραση των θρεπτικών συστατικών στην άµυνα του οργανισµού καταλήγοντας στις πρόσφατες επίσηµες θέσεις έγκριτων επιστηµονικών φορέων για τη σχέση της διατροφής µας µε τον κορωνοϊό, ως απάντηση στα «παγκόσµια» ερωτηµατικά για το συγκεκριµένο θέµα.

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να ξέρετε στο Vita που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με ΤΟΒΗΜΑ