«Υπάρχει οργανωμένη εισβολή από ξένο κράτος», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή Live News στο MEGA/

«Ο στόχος του Ερντογάν είναι διπλός, είπε ο υπουργός, να πιεστεί η Ευρώπη και να καταστραφεί η Ελλάδα».

«Εδώ έχουμε μια εισβολή, ένα ξένο κράτος και ένας ξένος ηγέτης έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει ταλαιπωρημένους ανθρώπους ως μέσο πίεσης της Ευρώπης αλλά κυρίως ως μέσο καταστροφής της Ελλάδος» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης. Θα υπερασπιστούμε το πάτριον έδαφος. Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες».

Ο υπουργός Ανάπτυξης σχολιάζοντας τα γεγονότα στον Έβρο τόνισε: «Αυτό που γίνεται στον Έβρο είναι διδακτικό. Έβαλε ο Ερντογάν τα κανάλια να λένε ότι η Ελλάδα έχει ανοίξει τα σύνορα, μετά έβαλε ότι μέσον είχε για να τους πάει στα σύνορα. Είδαν όμως ότι δεν μπορούν να περάσουν και γυρίζουν πίσω στην Κωνσταντινούπολη».

«Δεν δέχεται η Ελλάδα από χθες αιτήσεις ασύλου, έχει ενεργοποιήσει σχετικό άρθρο η ελληνική κυβέρνηση και αυτό είναι απολύτως νόμιμο» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε: «Βάση αυτή της ενέργειας, όσοι φτάνουν στα νησιά θα γυρνάνε πίσω αμέσως με κάθε δυνατό τρόπο. Δεν θα καταγράφονται, θα μπαίνουν σε βάρκες και θα γυρίζουν πίσω.  Πρακτικά δεν πρόκειται να μείνει στην ελληνική επικράτεια κανένας από αυτούς που βλέπουμε. Ας αποφασίσει η Τουρκία τι θα τους κάνει».

Όσον αφορά τις κινήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι έχει κινητοποιήσει κάθε διεθνή παράγοντα και έχει καταφέρει να ενώσει όλη την ελληνική κοινωνία. «Αν αυτή την εμπιστοσύνη την κρατήσουμε για λίγο θα κάνουμε θαύματα» ανέφερε ο ίδιος.

«Είστε ανεπιθύμητοι στην Ελλάδα, μην έρχεστε στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, στέλνοντας μήνυμα προς τους πρόσφυγες που έρχονται στη χώρα μας.

Γράψτε το σχόλιο σας