Ο κορωνοϊός έφτασε στην Ελλάδα με τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα – δύο στη Θεσσαλονίκη, ένα στην Αθήνα – ο Βασίλης Κικίλιας αποφάσισε να ακυρωθούν όλα τα καρναβάλια της χώρας και στην κυβέρνηση κάνουν σοβαρές σκέψεις για αναβολή της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος ή για διεξαγωγή της χωρίς φιλάθλους.

Οι ΠΑΕ από την πλευρά τους είναι αρνητικές στο ενδεχόμενο αναβολής της αγωνιστικής. Υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος προκειμένου να έχουμε τόσο δραστικά μέτρα, ενώ κάνουν λόγο και για τις ημερομηνίες που είναι πολύ πιεσμένες ώστε να βγει η χρονιά σε πρωτάθλημα (έρχονται πλέι οφ) και Κύπελλο.

Άλλωστε δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως οι πρώτοι αγώνες των ημιτελικών του Κυπέλλου είναι προγραμματισμένοι για την επόμενη εβδομάδα και πιθανή αναβολή των αθλητικών δραστηριοτήτων θα είχε επιρροή και σε αυτά τα παιχνίδια.

Επιπλέον, την ερχόμενη Τρίτη υπάρχει το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την Ευρωλίγκα, που επίσης θα είναι υποψήφιο να διεξαχθεί με κλειστές πόρτες, αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε ένα τέτοιο μέτρο.