Ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να «μπλοκάρουν» την εκδίκαση του περίφημου σκανδάλου της πολυϊδιοκτησίας, αλλά ο Ολυμπιακός είναι αποφασισμένος να κυνηγήσει μέχρι τέλους την υπόθεση, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια.

Οι Ερυθρόλευκοι όπως είχαν προαναγγείλει ενώπιων του αθλητικού δικαστή, προχώρησαν σε καταγγελία στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, αλλά και στην Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες κατήγγειλαν στην Επιτροπή τον Ιβάν Σαββίδη και τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση, επικαλούμενοι το άρθρο 67 του Κώδικα Δεοντολογίας.

Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει: «Κάθε πρόσωπο που δεσμεύεται από αυτόν τον κώδικα, μπορεί να υποβάλλει μία καταγγελία σχετικά με πιθανές παραβάσεις του παρόντα κώδικα στον γραμματέα του ερευνητικού τμήματος.

Οι καταγγελίες πρέπει να υποβάλλονται εγγράφως μαζί με τα διαθέσιμα αποδεικτικά στοιχεία. Η γραμματεία θα ενημερώνει το μέλος του ερευνητικού τμήματος σχετικά με την υποβολή καταγγελιών και θα ενεργεί υπό τις οδηγίες του».

Παράλληλα, σήμερα εκδικάστηκε η πειθαρχική δίωξη που είχε ασκηθεί στον Μάκη Γκαγκάτση, για τις δηλώσεις που είχε κάνει στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Δίκη».

«Από τη στιγμή που η καταγγελία του Ολυμπιακού δεν έχει να συνεισφέρει κάτι καινούργιο, η δίωξη πρέπει να απορριφθεί, καθώς οι ποδοσφαιρικοί Εισαγγελείς είχαν ενημερωθεί για τις δηλώσεις και δεν κινήθηκαν πειθαρχικά εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

Δεν υπάρχει λόγος να γίνει δίωξη μετά την καταγγελία», ανέφεραν μεταξύ άλλων οι δικηγόροι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με τους νομικούς του ΠΑΟΚ «ο κ. Γκαγκάτσης εξέφρασε μία κρίση με αφορμή τη φερόμενη συνιδιοκτησία.

Η ΕΕΑ δεν υπάγεται στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου, είναι κρατικό όργανο. Ούτε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης εμπίπτει στο άρθρο 20α του πειθαρχικού κώδικα για τα άτομα για τα οποία απαγορεύονται οι δυσμενείς κρίσεις».

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την κατάθεση υπομνήματος.