Μια πολύ μεγάλη κι ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στην «A Bola» ο Γκιγιέρμε. Ο Βραζιλιάνος μέσος δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί για τον Πέδρο Μαρτίνς τον οποίο και αποθέωσε αφού τον κατέταξε στους κορυφαίους Πορτογάλους προπονητές της νέας γενιάς, αναφέρθηκε στην κούρσα του τίτλου και στη μεγάλη του επιθυμία να κατακτήσει το πρωτάθλημα αλλά και επί προσωπικού.

Αναλυτικά όσα είπε:

Τον περσινό και τον φετινό Γκιγιέρμε: «Υπάρχει η εμπειρία που σε αλλάζει και σε κάνει να μεγαλώνεις και να εξελίσσεσαι. Το πιο σημαντικό για μένα είναι πως ξέρω πιο καλά τα γήπεδα και τους αντιπάλους. Σήμερα καταλαβαίνω το ελληνικό ποδόσφαιρο πολύ καλύτερα και νιώθω πιο καλά και πιο έτοιμος.

Ξέρω τις ομάδες, τους αντιπάλους παίκτες, τα γήπεδα, τις συνθήκες και άλλα. Είμαι πολύ χαρούμενος για το βραβείο που πήρα. Είχαμε κάνει ένα καλό πρωτάθλημα αλλά δυστυχώς δεν πήραμε τον τίτλο. Φέτος είμαστε πιο δυνατοί και θεωρώ ότι έχουμε περισσότερες και πολύ πιο καλές πιθανότητες για τον τίτλο».

Τις σεζόν του σε Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα: «Ναι μάλλον είναι σύμπτωση (γελάει) που είχα δύο χρονιές σε κάθε σύλλογο στην Ευρώπη. Υπήρξαν λόγοι που αποχώρησα από τις Ουντινέζε και Κορούνια.

Έχω ακόμα 1,5 χρόνο συμβολαίου με τον Ολυμπιακό. Δεν μπορώ να εκτιμήσω το μέλλον. Θα δούμε τι θα γίνει. Πρέπει πάντα να ανταποκρίνομαι. Στην Ελλάδα είμαι πολύ καλά και πολύ χαρούμενος. Είμαι χαρούμενος στον Ολυμπιακό».

Το εάν θέλει πιο μεγάλο σερί στην ίδια ομάδα: «Εξαρτάται από την ομάδα και τις συνθήκες. Στην Ουντινέζε την πρώτη χρονιά όλα ήταν πολύ δύσκολα. Είχα έναν σοβαρό τραυματισμό που δυσκόλεψε ακόμα πιο πολύ τα πράγματα και είχα και πρόβλημα με τον γιατρό.

Εν τέλει έφυγα για αυτόν τον λόγο από εκεί. Δεν είχα πια το focus και το μυαλό μου εκεί. Αντίθετα τα κατάφερα στην Λα Κορούνια. Η πρώτη μου σεζόν ήταν πολύ καλή. Δυστυχώς πέσαμε κατηγορία».

Το κατά πόσον του λείπει κάτι ενώ είναι στην Ελλάδα: «Όχι δεν μου λείπει τίποτα. Έχω ακόμα όνειρα να εκπληρώσω αλλά είμαι χαρούμενος εδώ και η ομάδα του Ολυμπιακού είναι εξαιρετική».

Την θέση του: «Στη Βραζιλία έπαιζα πάντα ως οκτάρι με δυνατή παρουσία στην αντίπαλη περιοχή. Στην Ευρώπη με έβλεπαν αλλιώς. Θεωρώ πως έχω την ποιότητα να κρατάω και να μεταφέρω μπροστά την μπάλα. Δεν θα πω ότι είμαι τόσο δυνατός σαν ένα πίτμπουλ για την θέση του εξαριού αλλά πάντα προσπαθώ. Μου αρέσει να κλέβω ή να ανακτώ την μπάλα και να δημιουργώ».

Την μάχη του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ για τον τίτλο: «Ελπίζω πραγματικά και θέλω πολύ να τα καταφέρουμε. Δεν θέλουμε να χάσουμε κανένα από τα επόμενά μας παιχνίδια και να είμαστε όπως η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ που έχασαν αγώνες. Η ΑΕΚ δείχνει να έχει και εκείνη ένα αξιόμαχο σύνολο αλλά θεωρώ πως δεν μας προλαβαίνει».

Τον όμιλο του Champions League και το θέμα… τύχης: «Ναι κάναμε ακόμα και πλάκα με αυτό. Με το πόσο τυχεροί ήμασταν (χαμόγελο). Όμως σε κάθε φάση πιστέψαμε πως η πρόκριση θα ήταν εφικτή. Εάν δεν το πιστεύεις δεν πετυχαίνεις. Ευτυχώς είμαστε στο Europa.

Όμως όταν ήρθε η κλήρωση και είδαμε λιγότερο παραδοσιακές δυνάμεις πάλι πέσαμε στην Άρσεναλ (χαμόγελο). Είναι όμως και καλό. Είναι πρόκληση για εμάς και θα επιδιώξουμε να τα δώσουμε όλα και να διασκεδάσουμε και το ποδόσφαιρο».

Τους Πορτογάλους προπονητές σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ: «Υπάρχει μεγάλη εκτίμηση στην Ελλάδα για τους Πορτογάλους και βλέπουμε και πορτογαλικές σημαίες σε γήπεδα. Ξέρουν πως το πορτογαλικό ποδόσφαιρο είναι πολύ ευχάριστο στο μάτι».

Τον Πέδρο Μαρτίνς: «Η νέα γενιά των Πορτογάλων τεχνικών είναι πολύ καλή. Αναμφίβολα ο Μαρτίνς είναι τοπ σε αυτήν την λίστα. Δουλεύω μαζί του εδώ και 1,5 χρόνο και έχω μόνο καλά λόγια.

Είναι πολύ έξυπνος και καλός προπονητής. Καταλαβαίνει καλά τους παίκτες του και ξέρει το πως να διαχειρίζεται μία μεγάλη ομάδα και ένα ρόστερ σχεδόν 30 παικτών σε μία δύσκολη και επίπονη χρονιά. Όλοι είναι ευχαριστημένοι μαζί του».

Το σερί των νικών και την σημασία και την συμβολή του Μαρτίνς: «Ποτέ δεν έχει αξία εάν δεν κερδίζεις παιχνίδια. Είναι ένας πολύ καλός τεχνικός από κάθε άποψη».

Τον Ρούμπεν Σεμέδο: «Είμαι σίγουρος πως έμαθε από τα λάθη του. Έχει μεγάλη ποιότητα. Είναι παίκτες επιπέδου Εθνικής μας, συγκεντρωμένος και δουλεύει σκληρά. Θα προχωρήσει στην καριέρα του γιατί είναι πολύ καλός αμυντικός. Έχει το επίπεδο να παίξει σε τοπ ομάδα σε μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Τον Ποντένσε και το πόσο θα λείψει: «Έχουμε καλές εναλλακτικές στην ομάδα, όμως αυτός ο μικρόσωμος τύπος, σίγουρα θα μας λείψει. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης, δυνατός και γρήγορος, που μπορεί να προκαλέσει ρήγματα σε κάθε άμυνα. Του εύχομαι κάθε επιτυχία στην Αγγλία».