Τη δικιά του θέση σχετικά για τη διαχείριση του προσφυγικού και τη δημιουργία κλειστών κέντρων εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δήλωσε πως «πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα ότι οι άνθρωποι αυτοί  δεν είναι ευπρόσδεκτοι»

Όπως ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο ίδιος είναι υπέρ των «εντελώς κλειστών» κέντρων. «Εγώ θέλω Αμυγδαλέζα, να μην βγαίνει ούτε κουνούπι, ποτέ. Κλειστά κέντρα 24 ώρες το 24ωρο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος έθεσε ως επιχείρημα ότι «αν είναι να είναι μέσα κλεισμένοι μια χαρά θα γυρίσουν (πίσω στην Τουρκία)» και πως «στη Μόρια περνάνε καλύτερα από την Τουρκία φαίνεται». Αν δεν περνούσαν καλύτερα θα γυρνάγανε».

Όσον αφορά τα χρήματα τα οποία πρόκειται να λάβει η Ελλάδα για τη διαχείριση του προσφυγικού, απαντά πως «Αν είναι να καταστραφεί η Ελλάδα δεν θέλω ούτε ένα ευρώ από τους Ευρωπαίους».

Οι «λαθρομετανάστες» και η «αλλοίωση του πληθυσμού»

Αντιδράσεις είχαν προκαλέσει επίσης και τα σχόλια του υπουργού, μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στους Παξούς, όπου έχασαν τη ζωή τους 12 πρόσφυγες.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε κάνει τότε λόγο για «λαθρομετανάστες» και ότι «έχουμε πέσει θύμα ομαδικής προσπάθειας αλλοίωσης της χώρας».

«Φανταστείτε πόσο καλά προετοιμασμένοι είναι που γνώριζαν ότι λειτουργεί το 112 και πήραν και τηλέφωνο.Έχουμε πέσει θύμα ομαδικής προσπάθειας αλλοίωσης της χώρας» είχε δηλώσει ο υπουργός λίγες ώρες μετά το τραγικό ναυάγιο ενώ έσπευσε λίγο μετά να προσθέσει:

«Καταρχάς να πούμε συλλυπητήρια για όσους πνίγηκαν. Δυστυχώς αυτή η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση, δημιουργεί συνθήκες πολύ άσχημες για τους ανθρώπους και πολλοί από αυτούς δυστυχώς χάνουν τη ζωή τους και αυτό ανθρώπινα είναι πάρα πολύ απαίσιο».