Σκορ πρόκρισης για τα ημιτελικά πήρε ο ΠΑΟΚ το βράδυ της Τετάρτης στην Τούμπα, επικρατώντας 2-0 του Παναθηναϊκού.

Οι γηπεδούχοι είχαν κορυφαίους παίκτες τους Μπίσεσβαρ και Βαρέλα, καθώς και την βοήθεια του Ελβετού διαιτητή Σάντρο Σερέρ, ο οποίος τους επέτρεψε να προηγηθούν στο σκορ με ανύπαρκτο πέναλτι.

Επιπλέον, ο Ελβετός δεν είδε το γύρισμα του Βιεϊρίνια με το χέρι στον Πασχαλάκη, ενώ και στις δύο περιπτώσεις ο Ελβετός στο VAR αγνόησε τις ξεκάθαρες φάσεις…

Αγωνιστικά, ο ΠΑΟΚ χωρίς να εντυπωσιάσει, αντέδρασε μετά την ήττα της Κυριακής και κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, έπαιζε πιο παθιασμένα και αξιοποίησε τη ανωτερότητα του.

Βέβαια, για να προηγηθεί χρειάστηκε τη συνδρομή του Ελβετού διαιτητή Σάντρο Σερέρ.

Στο 33’ ο Βαρέλα «γκρεμίζει» τον Μπουζούκη έξω από την περιοχή, ο Σερέρ δεν υποδεικνύει το φάουλ, ο Μπίσεσβαρ βρίσκει τον Πέλκα στην περιοχή, ο Ινσούα τον πρόλαβε με προβολή στη μπάλα, αλλά ο Σερέρ είδε… πέναλτι!

Ο συμπατριώτης στο VAR επίσης δεν είδε το παραμικρό και ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0.

Το γκολ δεν αφύπνισε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος συνέχισε να είναι υποτονικός παρά τις παρεμβάσεις του Γιώργου Δώνη.

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ έχοντας απελευθερωθεί από το άγχος, έψαξε ένα δεύτερο γκολ που τον μετέτρεπε σε ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση.

Το βρήκε στο 72’, όταν ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε ένα φάουλ από μακρινή θέση στα αριστερά, ο Βαρέλα κινήθηκε πρώτος και με κεφαλιά σκόραρε για το 2-0.

Ο ΠΑΟΚ μπορούσε να είχε τελειώσει την υπόθεση πρόκριση σε άλλες τρεις περιπτώσεις, όμως ο Λάμπρου φάνηκε να μην πιστεύει ότι θα σκόραρε…

Το τελικό σκορ αφήνει τον ΠΑΟΚ με την ικανοποίηση ότι αντέδρασε μετά την ήττα του και ότι έχει καθαρό προβάδισμα για την πρόκριση. Όσο για τον Παναθηναϊκό, αυτός δικαιούται να φωνάζει για αλλοίωση αποτελέσματος, παρότι δεν είχε καλή απόδοση.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Γιαννούλης, Μίσιτς , Μαουρίσιο, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (62’ Λάμπρου), Σβιντέρσκι (86’ Άκπομ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Ανουάρ (77’ Δώνης Χρ.), Ζαχίντ, Μπουζούκης (80’ Περέα), Χατζηγιοβάνης (54’ Νάγκι), Μακέντα.