Την έκπληξή του εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το παρών του ΣΥΡΙΖΑ στην αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ τονίζοντας ότι «εμείς χτίζουμε πάνω στις δικές σας πολιτικές επιλογές τις οποίες έρχεστε τώρα και αναιρείτε».

Πλεονέκτημα να είσαι προβλέψιμος

Ο πρωθυπουργός τόνισε απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «αυτή την συμφωνία την είχατε διαπραγματευτεί και θέσει σε εφαρμογή εσείς κ. Τσίπρα. Όλα αυτά τα είχατε ήδη κάνει, από το ’18 λειτουργεί. Ποιον κοροϊδεύετε εδώ πέρα;».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. «Δεν έχω ουσιαστικά διαγνώσει καμία σημαντική απόκλιση ως προς τις κεντρικές κατευθύνσεις της εξωτερικής πολιτικής. Θεωρώ ότι αυτό είναι θετικό, κατάκτηση για τη χώρα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε δε ότι «πρέπει να σας πω κ. Τσίπρα ότι όταν πήγα στις ΗΠΑ χρησιμοποίησα αυτή τη διακομματική συναίνεση ως απόδειξη της σταθερότητας της χώρας στις επιλογές της εξωτερικής πολιτικής. Μίλησα πως ξεχάσατε τις πορείες στην αμερικανική πρεσβεία και τα συνθήματα».

Συμπλήρωσε δε, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι οι ΗΠΑ θεωρούν δεδομένη την στάση της Ελλάδας πως «είναι πλεονέκτημα στην εξωτερική πολιτική να είσαι προβλέψιμος».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ως αναξιόπιστο για αλλαγή στάσης έναντι της αμυντικής συμφωνίας και κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αλλάξει την μεσοβέζικη στάση του χαρακτηρίζοντας «κέρδος για την Ελλάδα» την διακομματική συναίνεση στη στρατηγική συμμαχία με τις ΗΠΑ.