Ενδείξεις εμπρησμού έχουν εντοπιστεί στο ξενοδοχείο στη λεωφόρο Συγγρού όπου ξέσπασε πυρκαγιά λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον έλεγχο που έχει γίνει μέχρι τώρα από τους αξιωματικούς του ανακριτικού της πυροσβεστικής, εντοπίστηκε εύφλεκτο υγρό τόσο σε χώρο του πρώτου ορόφου όπου εκδηλώθηκε η φωτιά, όσο και σε χώρο του δεύτερου ορόφου.

Τα ευρήματα αυτά εξετάζονται με προσοχή από τις Αρχές και το ενδεχόμενο του εμπρησμού δεν αποκλείεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δωμάτιο που εκδηλώθηκε η φωτιά έχει καεί ολοσχερώς.

Όσον αφορά τους τραυματίες, τρία άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Πρόκειται για δύο αλλοδαπές γυναίκες, εκ των οποίων μια 24χρονη που φέρει εσωτερικά εγκαύματα και διασωληνώθηκε ενώ η δεύτερη αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα όχι όμως σοβαρά.

Ο άνδρας φέρει κάταγμα στον αγκώνα ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν το υπέστη σήμερα στην προσπάθειά του να απομακρυνθεί από τη φωτιά.

Το χρονικό

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 11.54 και αμέσως στον τόπο έσπευσαν 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

To One Channel πήγε πρώτο στη φωτιά και κατέγραψε αποκλειστικά πλάνα.

Η φωτιά ξεκίνησε από χώρο στον 1ο όροφο και επειδή όλα τα παράθυρα ήταν κλειστά με εξαίρεση αυτά στον 6ο όροφο οι καπνοί που έβγαιναν από εκεί έδωσαν αρχικά λανθασμένη εικόνα πως η πυρκαγιά είχε προκληθεί στον συγκεκριμένο όροφο

.

Πυροσβέστες απεγκλώβισαν τρία άτομα που βρίσκονταν στο κλιμακοστάσιο και είχαν φοβηθεί λόγω των καπνών και άλλα δυο άτομα από τον 7ο όροφο με ειδικό κλιμακοφόρο όχημα. Και τα πέντε μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία καθώς ανέφεραν πως αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα.

Εργαζόμενοι του ξενοδοχείου μιλώντας στo in.gr ανέφεραν πως δεν είδαν φωτιά, αλλά έντονους καπνούς να βγαίνουν από τα δωμάτια του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με τα όσα μας είπε εργαζόμενη του ξενοδοχείου, όσες καθαρίστριες βρίσκονταν στον 6ο όροφο είχαν βγει στα παράθυρα προσπαθώντας να αναπνεύσουν εξαιτίας των πυκνών καπνών.

Ευτυχώς η πυροσβεστική αντέδρασε άμεσα, απεγκλωβίζοντας και τα πέντε άτομα, ενώ οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου ακολούθησαν κατά γράμμα τους κανονισμούς σε περίπτωση φωτιάς, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί άμεσα ο χώρος.

Σημειώνεται πως η  φωτιά έσβησε στις 12.20 προκαλώντας υλικές ζημιές σε δυο δωμάτια ωστόσο δυνάμεις της Πυροσβεστικής παρέμειναν στο κτήριο για να ερευνήσουν κάθε χώρο.