Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, στα γνωστά Airbnb, φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Οικονομίας Διαμοιρασμού Ρομίνα Τσίτου, μιλά στην εκπομπή One Direct Weekend, σχολιάζοντας το θέμα.

Η κ. Τσίτου σημειώνει πως τα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης προσέφεραν «200 εκατομμύρια σε φόρους στο δημόσιο το περασμένο έτος» και τονίζει πως τα Airbnb προωθούν την ανάπτυξη μια και «έφεραν έξτρα τουρισμό, ενώ χιλιάδες κόσμος απασχολείται σε αυτά». Σύμφωνα με την κ. Τσίτου, το νομοσχέδιο προβλέπει πρόστιμο για όσους δεν συνεργαστούν με το υπουργείο Οικονομικών.

«Το υπουργείο ζητά από τις πλατφόρμες ενοικίασης στοιχεία όπως ποια είναι τα ακίνητα, οι ιδιοκτήτες, πόσα μισθώνει ο καθένας. Στοιχεία οικονομικά δηλαδή» αναφέρει. Τονίζει την ανάγκη να υπάρχουν επί ίσιοις όροις συνθήκες «και όχι αθέμιτος ανταγωνισμός. Δηλαδή κάποιος που είναι συνεπής και δηλώνει τις δραστηριότητες του να έχει πιο ακριβές τιμές από κάποιον μη συνεπή». Τέλος υποστηρίζει πως πολλοί ιδιοκτήτες από τη βραχυχρόνια μίσθωση επιστρέφουν στη μακροχρόνια.

Πηγή: onetv.gr