Πολιτική αντιπαράθεση για το προσφυγικό – μεταναστευτικό είχαν οι βουλευτές Άγγελος Συρίγος (ΝΔ) και Γιώργος Βαρεμένος (ΣΥΡΙΖΑ), μιλώντας στην εκπομπή One Direct.

Στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση ήταν προετοιμασμένη να διαχειριστεί το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ο «γαλάζιος» βουλευτής σημειώνει πως «μετά το κοινό ανακοινωθέν ΕΕ-Τουρκίας, δηλαδή μετά τον Μάρτιο του 2016 και μέχρι τον Ιούλιο του 2019 οι ροές ήταν σταθερές. Τέλη Ιουλίου του 2019 εκτινάσσονται. Αυτό ήταν το ξάφνιασμα. Περιμέναμε να το αντιμετωπίσουμε όπως εκτυλίσσονταν μέχρι τότε».

Ο κ. Συρίγος χαρακτηρίζει «απελπιστική» την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου και αναφέρεται στον τρόπο αντιμετώπισης του θέματος.

«Η διαδικασία εξέτασης και χορήγησης ασύλου ροκάνιζε το χρόνο. Τώρα άλλαξε η διαδικασία ασύλου και εκκινεί η διαδικασία επαναπροωθήσεων στην Τουρκία, που δεν λειτουργούσε τόσα χρόνια» τονίζει.

«Η κυβέρνηση είναι όμηρος, που ενώ γνώριζε την πραγματική του κατάσταση, κορόιδεψε τους ψηφοφόρους» λέει ο κ. Βαρεμένος για το ζήτημα.

«Εμείς αντιμετωπίσαμε ένα πρόβλημα στην ‘’καρδιά’’ της κρίσης. Πράγματι στη Μόρια υπήρχε πρόβλημα. Αλλά σκεφτείτε όμως, έαν υπήρχε τότε πρόβλημα, τι συμβαίνει σήμερα, που από 5.500 χιλιάδες, στη Μόρια φιλοξενούνται σχεδόν 13.000 πρόσφυγες» προσθέτει,

Πηγή: onetv.gr