Τα εκφραστικά τους μάτια στοίχειωσαν την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2018. Η Σοφία και η Βασιλική Φιλιπποπούλου, τα δίδυμα κοριτσάκια που χάθηκαν στο Μάτι ενώ ήταν αγκαλιασμένα με τον παππού και την γιαγιά τους, είχαν συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη με τον τραγικό τους θάνατο.

Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά, οικογενειακοί φίλοι των μικρών κοριτσιών διεξάγουν έναν αγώνα με στόχο την διατήρηση της μνήμης τους μέσω της ταυτόχρονης προσφοράς στην κοινωνία.

Σκοπός τους είναι να δημιουργηθεί ένα θεματικό πάρκο, στη μνήμη των κοριτσιών, στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας, ένα μέρος που η οικογένεια είχε αγαπήσει και επισκεπτόταν συχνά τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος απανταχού Μαυρολιθαριτών Φωκίδας διενεργεί έρανο ώστε να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο χρηματικό ποσό και να κατασκευαστεί το πάρκο που εκτός των άλλων θα δώσει χαρά στους τραγικούς γονείς.

«Εμείς εκεί ψηλά στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας δεν πρόκειται να ξεχάσουμε γιατί και οι τρεις γενιές Φιλιππόπουλου ήταν φίλοι και συχνοί επισκέπτες του χωριού μας», λένε οι διοργανωτές.

Αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι ο φίλος της οικογένειας Άγγελος Κοντοθάνος ο οποίος έχει αναλάβει και τον συντονισμό της πρωτοβουλίας. «Οφείλουμε να βγάλουμε κάτι θετικό μέσα από την τραγωδία», εξηγεί ο ίδιος.

«Θέλουμε να φτιάξουμε κάτι που θα αποτελεί φόρο τιμής στη Σοφία και τη Βασιλική και παράλληλα θα δίνει την ευκαιρία σε παιδιά και γονείς να διασκεδάζουν σε ένα ασφαλές πάρκο μέσα στη φύση», προσθέτει επισημαίνοντας ότι κάθε προσφορά, ακόμη και η μικρότερη, είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό και εφόσον συγκεντρωθεί το απαιτούμενο χρηματικό ποσό- που υπολογίζεται στα16.000 ευρώ- το θεματικό πάρκο θα κατασκευαστεί στη θέση «Άμπλας», ένα καταπράσινο σημείο, και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα μεγάλο πεντάγωνο ξύλινο κιόσκι με τραπεζάκια, παγκάκια, ψησταριά για μπάρμπεκιου, αιώρες, φωλιές και ταΐστρες για πουλιά, εκπαιδευτικό παιχνίδι τρίλιζα σε ξύλινη βάση, μεταλλικά γεφυράκια, μια τεχνητή λίμνη και καταρράκτες συνεχούς ροής.