Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε νωρίς το πρωί του Σαββάτου σε κτίριο υπό κατάληψη από το 2006 στη συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Δεριγνύ, δίπλα από την ΑΣΟΕΕ.

Ειδικότερα κατά την διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης του κτιρίου τέσσερα άτομα, τα οποία και περιφρουρούσαν το κτίριο, προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για «διατάραξη οικιακής ειρήνης» και παράβαση του νόμου «περί εξαρτησιογόνων ουσιών» καθώς εντός του κτιρίου βρέθηκε και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Τι βρέθηκε μέσα στο κτίριο

Από την επιχείρηση εκκένωσης δημοσιεύτηκαν από την ΕΛ.ΑΣ φωτογραφίες με όσα βρέθηκαν μέσα στο κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη από το 2006 καθώς και βίντεο από την ώρα της επιχείρησης εκκένωσης.

Σημειώνεται πως η  συγκεκριμένη κατάληψη θεωρείται μία από τις πιο παλιές στην Αθήνα, ενώ έχει χαρακτηριστεί «προπύργιο» αντιεξουσιαστικών οργανώσεων που έχουν καταλάβει κτήρια.

Βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. από την επιχείρηση στο υπό κατάληψη κτίριο

Η κατάληψη, μάλιστα, είχε παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αντιδράσεις μεμονωμένων ομάδων για τις επιχειρήσεις που έκανε η αστυνομία για την πάταξη του εμπορίου ναρκωτικών στο Πεδίον του Άρεως.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην ΑΣΟΕΕ έδινε πολλές φορές τη δυνατότητα σε άτομα που ασχολούνταν με το παρεμπόριο να βρίσκουν καταφύγιο στο συγκεκριμένο κτίριο.